Cazul „Spiru Haret”-fabrică de diplome: sunt cercetați un prorector, 3 decani și prodecani, 15 profesori, 30 de studenți
Procurorii DIICOT vor audia în aceste zile elita Universității private „Spiru Haret” în dosarul privind falsificarea din 2012 și până acum a examenelor de licență și masterat. Astfel, printre cei cercetați se numără un prorector al universității, 3 decani și prodecani ai unora dintre facultăți, dar și 15 profesori universitari, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.
Vor fi aduși la audieri și cercetați și 3 secretari universitari, un asistent universitar, 30 de studenți și 12 intermediari.
Reamintim că procurorii DIICOT au făcut miercuri dimineață zeci de percheziții. Mai multe cadre universitare sunt suspectate că, pe parcursul anului universitar 2018 – 2019, au format un grup infracțional organizat care a avut ca scop facilitarea promovării de către mulți studenți a examenelor. „Spiru Haret” e cunoscută ca și “fabrică de diplome” în urma scandalului lansat de fostul ministru, Ecaterina Andronescu, care a încercat să anuleze absolvenților universității dreptul de a intra în învățământ.
Cine a fondat Universitatea „Spiru Haret”
Fondatorul Universității „Spiru Haret” – astăzi centrul celei mai răsunătoare anchete a procurorilor antimafia, care fac percheziții în 13 județe – este Aurelian Gh. Bondrea, Mare Ofițer al Ordinului „Meritul pentru Învățământ“ decorat de Ion Iliescu în ultimele zile ca președinte. Cunoscută sub titulatura de “fabrică de diplome”, după scandalul din 2009 în care Ecaterina Andronescu a refuzat să recunoască diplomele emise de „Spiru Haret” la programe fără frecvență și distanță, instituția de învățământ superior a fost înființată în 1991 de Bondrea senior – el însuși absolvent de liceu la fără frecvență, al Școlii politice ‘Ștefan Gheorghiu’ tot la fără frecvență, membru al Secției de propagandă a Comitetului Central al Partidului Comunist, unde “se spune că s-ar fi apropiat de Elena Ceaușescu”, relatează Adevărul. Citește profilul integral al lui Aurelian Bondrea pe Edupedu.ro.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii