G4Media.ro

CCR sesizează Comisia de la Veneția cu privire la întâlnirea Tănăsescu-Lăzăroiu –…

CCR sesizează Comisia de la Veneția cu privire la întâlnirea Tănăsescu-Lăzăroiu – surse

Curtea Constituţională a României a decis marţi să sesizeze Comisia de la Veneţia cu privire la întâlnirea dintre consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu şi judecătorul Petre Lăzăroiu, au precizat, pentru AGERPRES, surse din CCR.

Petre Lăzăroiu a declarat, duminică seară, că a discutat cu colegii săi de la Curtea Constituţională despre întâlnirea avută cu consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu şi că s-a ajuns la concluzia că trebuie sesizată Comisia de la Veneţia cu privire la această situaţie.

„Cu toţii am ajuns la aceeaşi concluzie: că trebuie să ies public, pentru că şi dânşii au înţeles că există o stare de pericol. (…) Iniţial, am vrut în aceeaşi zi să sesizăm Comisia de la Veneţia, am zis să o lăsăm pentru luni. Ne mai gândim, ne mai cutare… Dar cu toţii am spus că trebuie să ieşim”, a afirmat judecătorul Lăzăroiu, la Antena 3, întrebat dacă le-a spus colegilor de la CCR despre întâlnirea avută cu consiliera preşedintelui Klaus Iohannis.

El a adăugat că s-a ajuns la concluzia de a fi sesizată Comisia de la Veneţia, „punctual, pe această chestiune”.

Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu a declarat vineri, pentru AGERPRES, că a fost chemat de unul dintre consilierii preşedintelui Klaus Iohannis, care i-ar fi comunicat că şefului statului i se cere imperios de către o asociaţie emiterea unui decret de revocare a sa din funcţie.

„M-am întâlnit cu doamna Simina Tănăsescu (consilier prezidenţial – n.r.), la cererea dânsei. Am fost la Facultatea de Drept, unde avea examene. M-a rugat prietenos să vin până la dânsa că are o misiune ingrată. Mi-a spus: uite, am hârtia aceasta (o cerere de la Fundaţia VeDem Just, prin care solicită preşedintelui CCR, Valer Dorneanu, să pună în discuţie mandatul lui Petre Lăzăroiu – n.r). Zic: ştiu, e o aberaţie, circulă de vreo două săptămâni, eu nu iau în consideraţie. Păi da, dar zice: preşedintelui i se cere imperios să se emită un decret. Cu ce obiect? Păi, decret de revocare a ta. Zic: ştii bine că nu are niciun temei, nu are nicio prerogativă. Da, dar suntem în situaţia în care, dacă nu emite acest decret, ne dă în judecată respectiva asociaţie, dacă îl emite, ne dai tu în judecată. Eu am zis: bineînţeles că aşa va fi”, a relatat Petre Lăzăroiu.

El a adăugat că un motiv plauzibil pentru această situaţie ar fi prelungirea termenului pentru emiterea decretului de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Opinia publică trebuie să ştie, deoarece chestiunea e cu bătaie lungă. Nu este a mea. Nu mă priveşte pe mine. Eu nici nu contez în ecuaţia asta. (…) Dacă se întâmplă chestiunea asta există un motiv foarte plauzibil (…) ca preşedintele să spună: până când nu lămurim problema mandatului lui Lăzăroiu nu emit decretul de revocare (a Laurei Codruţa Kovesi – n.r.)”, a spus Lăzăroiu.

Judecătorul CCR a ţinut să precizeze că nu o poate bănui pe Simina Tănăsescu de presiuni, aceasta doar comunicându-i care este situaţia.

„Nu o pot bănui pe doamna Tănăsescu cu care, repet, eu am o relaţie foarte bună şi o respect. Nu o pot bănui că, vezi Doamne, mi-a strecurat discret: vezi că eşti în pericol dacă nu faci nu ştiu ce. Nu. Dânsa în mod civilizat mi-a spus asta. Eu am luat act. (…) Aştept decretul preşedintelui”, a explicat magistratul.

La rândul său, Administraţia Prezidenţială a precizat, într-un comunicat transmis AGERPRES, că Simina Tănăsescu a avut o discuţie tehnică, fără implicarea Instituţiei preşedintelui României, cu judecătorul Petre Lăzăroiu despre solicitarea asociaţiei civice VeDem Just, subliniind că orice fel de speculaţii sau insinuări cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra magistratului sunt complet neadevărate şi nefondate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

  1. ……am zis să o lăsăm pentru luni. Ne mai gândim, ne mai cutare…
    Ne mindrim cu judecatori CCR care pot sa dea asa declaratii in presa!!!
    Tot inainte tovarasi!

  2. CCR se victimizeaza, demonstrand ticalosie maxima.

    Sau slugile lui Dragnea de la CCR chiar cred ca pot pacali Comisia de la Venetia?

    • Pai se comporta tipic, dupa model pesedist. Ii acuza pe altii de ceea ce fac ei si neaga cu vehementa faptele lor. Adica un fel: Eeuuu?! eu nu am furat nimic! Ei au furat! Au furat de la mine!!
      Satana de Dorneanu a uitat ca acum o luna a zis ca nu mai are ce discuta cu UE. Acum s-a razgandit pt ca-i convine sa se puna in postura de victima. Pariez ca nu va trece mult si il vor acuza direct pe Iohannis ca-i persecuta pe ei, saracutii inocenti, niste bieti judecatori, care vor binele tarii..

  3. Mama, ce liniste s-a facut !

  4. Toate puterile si institutiile de putere sesizeaza Comisia de la Venetia!
    Ani intregi nici dracu n-a facut o sesizare la acesta curte, acum – toata lumea, ziua si sesizarea!
    Asta ne arata in cat haos traim aici!

  5. Bravo Dorneanul,KO la binom!
    Ahahahahahahahahaha

  6. E copie la indigo a strategiei PSD: Daca opozantii striga hotzii, stigati si voi; daca ei sesizeaza Comisia de la Venetia o faceti si voi; daca ei sunt pro-americani aratati ca sunteti si voi (ba chiar dau mana cu Trump – sic!); daca avem opozanti iesiti in strada, iesim si noi….

    Se muta aceleasi piese in oglinda in timp ce PSD face ce stie mai bine: saboteaza Justitia si ajuta infractorii sa scape de dosare – acum si in vecii vecilor Amin!

    • Sunt 2 iepuri de fapt. Primul este cel spus de tine, al doilea este faptul ca orice sesizare trebuie analizata. Imbecila sau nu, reala sau nu, fapt penal sau nu, fapt ce trebuie amendat/penalizat sau nu, trebuie analziat. Si tinand cont ca CdlV a fost sesizata cu legile PSD, CCR vrea sa ii tina ocupati cu imbecilitati de genul „hotii striga hotii”.

      PSD-ul care face ceva de dragul facutului s-a dus. Acum au invatat tactici noi. Este aceeasi tactica ca cea aplicata cu ANAF: sa se faca toate declaratiile obligatorii pentru toate tipurile de persoane/entitati ca sa nu mai aiba timp sau personal sa analizeze posibile evaziuni sau fraude decat daca sunt raprotate (in cel mai bun caz).

  7. si eu care credeam ca a sesizat CdV in legatura cu intalnirea ciordache-morar…dar deh ,dorneanu are amnezie cand vine vorba de penalii lor.

  8. Pai da, poate asa aflam si cine (un prieten apropiat si bine informat) l-a informat discret pe acest domn judecator ca este „ascultat”. Adica cineva care a vrut sa-i faca un „bine”. Daca il stia curat nu avea niciun rost sa-i zica… sau poate nu era sigur, avand in vedere cu cine se „aduna”.
    Paa una alta domnul judecator a fost martor al unei divulgari de „secret privind siguranta nationala” si n-a dovedid simt civic sa reclame scurgerea de informatii. Alternativa este ca a fost complice la acea infractiune (daca divulgarea de secrete privind siguranta nationala nu se leaga de tradare).

  9. Nu o mai dati cu „magistratul” cand e vorba de Lazaroiu. Functia de la CCR nu il face magistrat si nu a fost magistrat in viata lui

  10. Pai de ce nu ati sesizat Comisia de la Venetia cand s-a intalnit Ciordache cu Morar la birtul parlamentului sau cand luati hotarari in WC-ul CCR ? Eu zic sa va luati bilete de pe acum ca urmatoarele sedinte o sa le tineti in Costa Rica