G4Media.ro

Cele 22 de firme înființate de Firea consumă 70 de milioane de…

Cele 22 de firme înființate de Firea consumă 70 de milioane de euro pe an numai pentru plata salariilor, deși nu reușesc să-și realizeze planurile de afaceri

324.313.000 de lei, aproximativ 70 de milioane de euro, sunt prevăzuţi, în total, în bugetele pe anul 2018 ale celor 22 de companii municipale desfiinţate ieri de Curtea de Apel Bucureşti. Sumele reprezintă totalul bugetelor stabilite de municipalitate pentru plata salariilor, a indemnizaţiilor membrilor Consiliilor de Administraţie şi a altor bonusuri pentru angajaţi, calculate de G4Media.ro.

În bugetele majorităţii companiilor sunt prevăzute fonduri pentru bonuri de masă sau tichete de vacanţă. Suma ar fi fost mult mai mare, dar o parte dintre companii au cerut diminuarea bugetelor cu o lună înainte de final de an, după ce au realizat că nu sunt în stare să realizeze planurile de afaceri prognozate. Cu toate acestea, majoritatea companiilor care au recunoscut reducerea activităţii au mărit salariile angajaţilor.

Cele mai mari salarii medii, de peste 2000 de euro/lună, sunt plătite de Compania Municipală Publicitate şi Afişaj.

Compania Municipală Publicitate şi Afişaj are un câştig mediu salarial declarat de 10182.29 de lei brut/lună, conform rectificării bugetare aprobare la finalul acestei luni. La începutul anului, pentru această companie, Consiliul General al Municipiului Bucureşti stabilise un salariu mediu lunar de doar 8145 de lei, aşadar, la finalul anului, angajaţii acestei firme înregistrează o creştere a veniturilor de 2037 de lei/lună, doar din salariu.

10676 de lei brut/lună este salarial mediu câştigat în Compania Municipală Dezvoltare Durabilă. Cheltuielile pentru plata celor 115 salariaţi pe care îi aprobase Consiliul General Bucureşti în bugetul din luna martie se ridicau la 14.862.000 de lei. În cazul acestei companii, cheltuielile totale cu angajaţii se ridică la 16.296.000 de lei, asta înseamnă, în medie, un venit în plus de 12.469 de lei anual din bonusuri sau alte facilităţi.

Salarii medii de peste 1500 de euro brut/lună sunt plătite de Compania Municipală Protecţie Civilă şi Voluntariat S.A – 7675.85 de lei brut/lună, Compania Municipală Iluminat Public – 7626 de lei brut brut/lună şi 20, Compania Municipală Tehnologia Informaţiei Bucureşti S.A. – 7690 de lei brut brut/lună şi Compania Municipală Managementul Traficului Bucureşti S.A. – 7330 de lei/lună.

Alte 8 companii dau salarii medii de peste 1000 de euro brut/lună: Compania Municipala Agrement S.A – 5063 de lei brut/lună ( în noiembrie la rectificare, această firmă a majorat salariul mediu faţă de cel aprobat prin bugetul din martie cu 2250 de lei), Compania Municipală Turistică S.A. – 4762 de lei brut/lună (în noiembrie la rectificare, această firmă a majorat salariul mediu faţă de cel aprobat prin bugetul din martie cu 963 de lei), Compania Municipală Parking S.A. – 4893 de lei (noiembrie la rectificare, această firmă a majorat salariul mediu faţă de cel aprobat prin bugetul din martie cu 2990 de lei), Compania Municipală Medicală S.A. – 6667 de lei/lună, Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde – 5398 de lei brut/lună, Compania Municipală Consolidări S.A. – 6720 de lei brut/lună, Compania Municipală Energetică – 6343 de lei/lună, Compania Municipală Sport Pentru Toţi -8542 de lei/lună.

În cazul Companiei Municipale Managementul Transportului Bucureşti S.A. nu fost publicat salariul mediu lunar, iar Compania Municipală Pază şi Securitate câştig mediu salarial furnizează un salariu mediu de 863,77 de lei, sub salariul minim pe economie.

Restul de şase companii municipale au declarat că plătesc angajaţii cu minimum 700 de euro brut/lună: Compania Municipala Eco-Igienizare S.A. – 3510 lei brut/lună, Trustul de Clădiri Metropolitane S.A. – 3811,39 de lei brut/lună, Compania Municipală Imobiliară – 3998 de lei brut/luna ( cu un plus de 621 de lei, conform ultimului buget aprobat), Compania Municipală Cimitire Bucureşti S.A. – 3450 lei brut/lună, Compania Municipala Parcuri si Gradini S.A. – 4427 de lei brut/lună. Compania Municipală Străzi Poduri şi Pasaje – 3687 lei brut/luna

Majoritatea bugetelor acestor companii în care sunt stabilite şi salariile au fost votate în şedinţa din 28 martie 2018. Companiile care au cerut municipalităţii, în şedinţa din noiembrie, să le aprobe reducerea bugetelor ca urmare a reducerii activităţii au declarat angajaţi mai puţini decât cei estimaţi iniţial. Conform aceloraşi date analizate de G4Media.ro, în companiile Gabrielei Firea urmau să fie angajaţi 7765 de oameni, 3050 doar la Compania de Pază şi Securitate.

Articolul este publicat în cadrul proiectului ”Capitalismul de stat”, finanțat de Fondul pentru Democrație.

Sursa Foto: Facebook

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

  1. Foarte bine,,,,daca suntem idioti sa platim taxe si impozite in loc sa le dam’ foc,,

  2. Ar fi foarte interesant sa știm și cine lucrează în aceste companii și cum s-au făcut angajările, cum și când au avut loc concursurile de angajare, in special pentru posturile de conducere. Sigur o să avem mari „surprize”. Este un decalaj de neînțeles intre salariile la stat și cele din mediul privat. Totul este cu susul în jos. Bugetarii au devenit privilegiații sorții fără să fie justificat si într-un timp foarte scurt ceea ce nu poate decât să revolte.

  3. Nu inteleg. Nu pot sa pricep.
    Aceste personaje, Gabriela Firea si altii ca ea, sint chiar atat de nesimtiti?
    Cred ca asta ne-a lipsit la vot si ne lipseste si acum: convingerea ca oamenii pot fi atat de nesimtiti, hoti pe fata si sa minta grosolan.
    Nu credem ca se poate asa. Chiar asa.

    Iar ei, s-au dezmeticit rapid, si-au dat seama ca noi sintem fara reactie, perplexati de faptele lor si o dau inainte. Profita pana pot.

    Si pana la urma, chiar nu exista nici o metoda legala ca acesti infractori sa fie arestati, inculpati, inlaturati? Presedintele n-are nici o parghie legala prin care sa spuna ca e atac la siguranta nationala sau ceva de genul asta?

    Habar n-am, ma intreb si eu dimineata la o cafea… in timp ce caut bilete de avion doar dus spre California.

    Numa’ de bine.

    • @ DAC

      In sfarsit o intrebare inteligenta. De ce se intampla toate astea fara ca PG / DNA sa miste un deget ?

      Pt au o alta agenda. Asa s-a distrus economia, sub ochii celor care trebuia sa isi faca meseria (pe BANI MUUULTI – mii de euro).

      Va pierdeti energia dupa fenta cu dragnea ca ar fi angajat 2 persoane. Care e prejudiciul ?

      Din dosarul microsoft cat s-a recuperat ?! EADS ? ALRO ?

    • @ DAC

      DOUA salarii vs MILIOANE DE EURO !

      Cati bani a cheltuit statul pt procesul lui Dragnea ?

  4. Vreau si eu sa ma angajeze Firica la una din firmele astea.Cum sa fac?

    • Dacă nu ești, te faci membru de partid, acum la psd cum era pe vremuri la pcr.
      Începi cu niște ode și osanale (trebuie să găsești șeful potrivit pt. că fierea e cam pe făraș) și continui cu niște pupături în dosul mărimii sale (local, regional, de cartier sau de sector, numai de fierea nu pt. că sunt niste fese periculoase în zilele astea) și poți culmina cu poziția caprei (când ”iubire” e, nici sexul nu mai contează, nu?)

  5. Dragi bucuresteni,
    felicitari pentru alegerile facute, mai ales in ziua alegerilor din 2016.

    Succes in revolutia traficului bucurestean !

  6. Excelent!
    Sa se desființeze!
    Sa se meargă pana la capăt.
    Aceste firme fantoma sunt burdusite cu membri „famigliei „.
    Nicio paguba Firu!
    Te-a lucrat Şobolanu rosu prin opoziție!

  7. Superrrrr!
    Poate donez si eu ceva bani din pensia mea de 680 Ron dupa ce am muncit 32 de ani!!!!!!
    Sa le fie rusine!!!

  8. Asta se numeste „furt legal” . Firia face aceste pomenii ca sa isi asigure electoratul de la urmatoarele alegeri.
    Da bani la catedrala, excursii doar pt un anumit nr de persoane ( asta ar putea duce si la discriminare), ofera tichete pt programul rabla cand acest lucru se da si de la guvern. Isi permite ca nu is banii munciti de ea. Daca era sa dea din buzunarul ei, cred ca s-ar zgarci si la biserica.

  9. Firea e nesuferita, clar, un exponent al PSD care a castigat PMB. Dramatic.
    Mai departe, referitor la Companii, problema e mai complicata.
    Pare mai coerent ca PMB sa functioneze asa, cu Companiile, fata de ce se intampla inainte, cu gramezi de spagi si spagari pentru toate licitatiile. Conducerea tuturor institutiilor PMB inainte de Companii era un carusel al spagilor.
    Singura problema este cine conduce aceste Companii, acolo fiind doar oameni „pusi”.
    Vorbiti de sumele platite ca salarii, fara sa va intrebati care erau acestea inainte de companii.
    Raspunsul e simplu, inainte, ca si acum, cele mai mari sume se duc tot la cei din conducere, oamenii partidelor, indiferent cat de prosti sunt. Si aici nu va luati dupa CV-uri, ca unele par beton, in realitate fiind praf. Sunt oameni fara experienta manageriala, fara experienta in specialitatea necesara, dar fiind de la partide….
    Aici e marea mizerie.

  10. Dar dacă va căștiga alegerile alt primar. Ce se va întampla cu ele ?

  11. Intreaga administratie romana = latrina. In Gabon e mai uscat si mai curat.