G4Media.ro

Ce aflăm după condamnarea și fuga precipitată a Elenei Udrea

Sursa Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ce aflăm după condamnarea și fuga precipitată a Elenei Udrea

Mulți s-au întrebat de ce un infractor cu antecendente de fugar ca Elena Udrea a rămas în țară până în ziua pronunțării sentinței în dosarul Gala Bute și a încercat să se sustragă de la executarea pedepsei când era deja prea târziu. O posibilă explicație ar fi că fostul ministru al dezvoltării a avut convingerea, până în ultimul moment, că îi va fi admisă contestația în anulare. Poate chiar a fost încurajată să creadă asta.

În cazul admiterii contestației, procesul s-ar fi reluat de la zero și ar mai fi durat ani buni până la o sentință definitivă.

La ultimul termen, de luni 4 aprilie, chiar și procurorii DNA au pledat cauza Elenei Udrea, cerând admiterea contestației în anulare și rejudecarea dosarului Gala Bute cu explicația cel puțin bizară că, deși riscă prescrierea faptelor, speră să obțină obțină pedepse mai mari. Impresia generală a fost, pe bună dreptate, că DNA a pus batista pe țambal.

Cu această impresie va fi rămas și Elena Udrea împreună cu avocatul ei. Din păcate, cel puțin în cazul DNA, nu pare să fi fost o mega-strategie de aburit inculpatul, ci o bâlbăială cu final fericit. Din informațiile G4Media.ro, procurorul de ședință nu l-a informat pe șeful DNA, Crin Bologa, despre ce concluzii vor pune la termenul de luni. Bologa a încercat ulterior să repare dezastrul, așa că DNA a trimis la instanță concluzii scrise fix invers decât cele susținute de procurorul de ședință.

În faza procesuală în care se afla Elena Udrea, judecarea contestației în anulare, instanța nu mai putea aplica măsuri preventive pentru a se asigura că inculpata nu fuge din țară. Pur și simplu nu mai exista nici un mijloc legal prin care Udrea să fie ținută în București.

Nici în celelalte dosare în care este judecată nu s-au dispus măsuri preventive, prin urmare Udrea era, teoretic, liberă să plece din țară oricând, fără ca statul român să poată face ceva pentru a o ține pe loc. Dacă, de pildă, Elena Udrea decidea să aștepte în Dubai decizia Înaltei Curți și pleca preventiv  în urmă cu o săptămână, nimeni n-ar fi putut să o oprească să plece. Iar din Dubai, unde s-au mai refugiat și alți români cu probleme penale, ar fi fost aproape imposibil de extrădat.

Dar ceva a ținut-o în loc, iar acest ceva nu poate fi decât propria convingere că nu va păți nimic. Cine și cum i-a insuflat și întărit această convingere, greu de spus. Poate chiar propriul ei avocat, Tudorel Toader, fost ministru al justiției și maestru în arta aburelii. Vezi cazul Dragnea, dus de nas luni de zile cu OUG-ul salvator de amnistie și grațiere, care n-a mai venit niciodată. Cert este că Udrea era încrezătoare că va avea câștig de cauză la Înalta Curte.

În paranteză fie spus, am avut ocazia, total întâmplător, să o văd în treacăt pe aeroportul Otopeni venind de la Cluj acum câteva zile. Nu părea câtuși de puțin apăsată de grija unui proces care, în câteva zile, avea să o trimită la închisoare.

Apoi, fuga ei precipitată din România, în ziua condamnării, indică în mod suplimentar că nu plănuise meticulos plecarea din țară. Decizia a fost luată în ultimul moment. Dacă ar fi avut cea mai mică intenție să părăsescă România și-ar fi luat bilet de avion cu cîteva zile înainte și pleca de pe Otopeni, cu avionul, neavând nici o interdicție. În nici un caz n-ar fi riscat să fie prinsă în orice moment fugind cu mașina prin vama Giurgiu, urmând să traverseze Bulgaria și Grecia, două țări în care operează mandatul european de arestare.

Cum și de ce s-a decis atât de târziu? Nici aici nu avem răspunsuri clare. Fie pe baza unor informații scurse din instanța în timpul deliberărilor, adică la pont, fie când a realizat că riscă totuși prea mult să aștepte sentința în țară, numai că revelația i-a venit cam târziu.

Din situația de mai sus mai putem trage o concluzie: Elena Udrea și protectorul ei, Traian Băsescu, au fost decuplați total de la sistemul de putere după 2014. Capacitatea lor de a-l influența, direct sau prin intermediari, s-a redus la zero. Cei mai puternici oameni din România, care au stăpânit țara timp de zece ani (2004-2014), au încasat, la mică distanță unul de altul, condamnări răsunătoare în justiție.

Traian Băsescu a primit sentință definitivă de colaborator al Securității ca poliție politică pe data de 23 martie. Înalta Curte a condamnat-o definitiv pe Elena Udrea în dosarul Gala Bute pe data de 7 aprilie. Cei care se cred azi intangibili, jupânii României, ar putea învăța ceva din exemplul celor doi Supremi vaporizați în doar câțiva ani de pe scena politică, iar în cazul ei, și din viața publică.

Pe de altă parte, fuga precipitată a Elenei Udrea relevă un mare gol legislativ. Codul Penal românesc nu sancționează în nici un fel sustragerea de la executarea pedepsei, deși avem deja atât de multe cazuri de fugari. Ministerul Justiției, Guvernul, Parlamentul ar putea interveni cu o propunere legislativă pentru a descuraja infractorii să fugă din țară, prin incriminarea sustragerii de la executare.

În mod absurd, Codul Penal românesc sancționează doar complicele, doar pe cel care ajută un condamnat să fugă de închisoare: ”Ajutorul dat făptuitorului în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor într-o cauză penală, tragerii la răspundere penală, executării unei pedepse sau măsuri privative de libertate se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”. Cum să pedepsești doar complicele, nu și fugarul?

Or, prin sancționarea sustragerii, condamnații s-ar putea gândi de două ori dacă merită riscul, dacă știu că la anii de închisoare primiți deja s-ar putea adăuga o nouă condamnare pentru fuga din țară.

Elena Udrea a devenit un simbol al corupției, arivismului și imposturii politice din România. Ce lovitură cumplită ar fi fost pentru statul român dacă s-ar fi văzut înghenuncheat a doua oară de un Escobar în fustă. Ce imagine de neputință, slăbiciune și vulnerabilitate ar fi proiectat acest stat român militarizat, care face pe vigilentul șef la granițele Ucrainei, țară aflată în război! În ce ridicol cumplit s-ar fi scufundat justiția, instituțiile de forță, serviciile, poliția! Statul român a evitat, cumva, la limită un nou dezastru de imagine.

În fine, imaginea Elenei Udrea reținută aproape de vama Kulata, așezată cuminte pe un scaun în timp ce butona telefonul este aproape dezarmantă. Prin urmare, chiar avea un telefon cu ea? Chiar nu realiza că lasă o dâră lungă după ea din poarta vilei din Corbeanca până la granița cu Grecia? Și nici n-a schimbat mașina după ce a intrat în Bulgaria? Dacă răspunsul este da, înseamnă că Udrea n-a fost niciodată chiar atât de inteligentă pe cât susține Traian Băsescu, altfel un om care se pricepe la alți oameni, dar în acest caz orbirea a fost, se pare, totală.

PS: Dosarul Gala Bute a fost făcut pe vremea ”fostului DNA”, cel acuzat de televiziunile mogulilor de abuzuri îngrozitoare sâvărșite în cârdășie cu ”statul paralel”. Actualul DNA n-are nici un merit în acest dosar, dimpotrivă, era pe punctul să-l trântească și pe acesta. Ancheta a fost condusă de procurorul Marius Bulancea, detaşat în 2020 consilier al Laurei Codruţa Kovesi la Parchetul European.

PS 2: Din condamnarea Elenei Udrea mai aflăm ceva important despre Înalta Curte, și anume faptul că a ales să aplice decizia CJUE care spune că instanțele naționale pot ignora deciziile Curților Constuționale dacă vin în contradicție cu dreptul UE. În acest caz, CCR stabilise că completurile de cinci au fost nelegal constituite, iar Înalta Curte a ignorat această decizie acordând prioritate dreptului UE. Este un precedent important, cu valoare de stimul în ce privește aplicarea deciziei CJUE, mai ales că unii magistrați au acțiuni disciplinare din cauză că au acordat prioritate dreptului european în fața celui național.

Citește și

LIVE Elena Udrea este pe drum spre instanță, autoritățile bulgare au finalizat procedura mai repede decât termenul prevăzut inițial/ Fostul ministru are ordonanță de reținere valabilă până luni/ Ea a fost prinsă în Bulgaria după ce a fost condamnată la 6 ani închisoare / Primele imagini cu Udrea în Bulgaria

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

75 comentarii

  1. Pe cand un articol despre penalul escroc Benyamin „Beny” Steinmetz???

    • A fost „apărată” de bolșevicul Bubonel Toader Doctor Docent Savant de Renume Mondial ?😂 😂😂😂😂

    • CCR este un gunoi.

    • „În fine, imaginea Elenei Udrea reținută aproape de vama Kulata, așezată cuminte pe un scaun în timp ce butona telefonul este aproape dezarmantă. Prin urmare, chiar avea un telefon cu ea? Chiar nu realiza că lasă o dâră lungă după ea din poarta vilei din Corbeanca până la granița cu Grecia? Și nici n-a schimbat mașina după ce a intrat în Bulgaria? Dacă răspunsul este da, înseamnă că Udrea n-a fost niciodată chiar atât de inteligentă pe cât susține Traian Băsescu, altfel un om care se pricepe la alți oameni, dar în acest caz orbirea a fost, se pare, totală.” .. Concluzia:Politrucul samavolnic,tuta si duplicitarismul mafiei statale/fsnisto-$€kooriste .

  2. „Din situația de mai sus mai putem trage o concluzie: Elena Udrea și protectorul ei, Traian Băsescu, au fost decuplați total de la sistemul de putere după 2014. Capacitatea lor de a-l influența, direct sau prin intermediari, s-a redus la zero. Cei mai puternici oameni din România, care au stăpânit țara timp de zece ani (2004-2014), au încasat, la mică distanță unul de altul, condamnări răsunătoare în justiție.”
    Ar putea foarte bine sa fie un citat din Mihai Gadea sau Liviu Dragnea 🙂
    Ramane concluzia, Petrov si Udrea influentau sistemul de putere (statul paralel?) in vremea cand unii spuneau ca e „justitie” si „lupta cu coruptia”

    • Printre acei unii….se afla si că_ktul asta spur_cat ce semneaza articolul!
      Sau ai uitat ce limbi le dadea in coo_r la amandoi?

    • Dosarul „Gala Bute” a aparut in 2011, cind Base si lenuta erau pe cai mari. Daca Bae ar fi fost atat de influent in „statul paralel” despre care me povestea Gadea seara de seara, procesul ala nici nu ar fi inceput, sau ar fi primit un NUP rapid. Mai ales ca nu a fost cine stie ce mare tun dat statului roman, ci o gainarie de cateva sute de mii de euro. Asha ca… oricate bube ar avea Base, ul lucru bun ramane dupa el, si anume decuplarea justitiei de sub tutela politicului. Decuplare care s-a dovedit a-i fi fatala dupa terminarea mandatului.

    • @Cătălin,
      Fii-mea nu are poftă de mâncare, dar am amenințat-o că ies pe stradă și chem pe cineva care s-o bage in sac și să plece cu ea…
      Cum facem, tragi tu căruța la poarta mea sau o aduc eu să vadă șatra, poate așa reușesc s-o sperii cat să nu mai sucească capul când ridic lingurița ?

    • …fie-mea…

  3. Aflam ca a fost bine sa iesim in strada sa aparam justitia. Specialii au oferte speciale de iesire din tara la orice ora. Doar pt infractori celebri.

    • Tu ai fost la mitingul lui Dragnea, n-ai ieșit tu pentru justiție. Și nu e vina justiției, e vina legiuitorilor PSD, ALDE, UDMR, dar și PNL, care au făcut praf legile și le-au lăsat așa. E și vina votanților, care au vrut PSDNL.

    • Comentariu tipic usr-ist. Judecatorii puteau pune oricand interdictie de iesire din tara. Nu mai manca diverse ca in toate articolele.

  4. Câți bani i o fi luat toderica s o aburească?

  5. Sa vedem cat de tare va ciripi despre mafia din servicii pentru ca toti vedem ca serviciile noastre sunt pline de rusofili care nu iau nici o masura cu propagandistii Rusiei din HAUR!

  6. Ar fi bine sa ca cereti iertare cititorilor ca ati susținut PDL-ul si pe infractorii Băsescu si Udrea….vezi ce se întâmplă….

    • Marsh postac PSDist moo1st!

    • Alternativa fiind care ? Nastase, Geoana, PSD+PC+PRM ? Tu pe cine ai sustinut sau doar votat atunci ? Pe Bombonel, cel din partidul lui Hrebenciuc, Mazare, Oprisan ?

    • PDL LA PUSCHERIA!

    • Domnu Alin, Base, cu toate bubele lui, a transformat procuratura de la nivelul PNA-ului de pe vremea lui Bombonel care fugarea precupete prin piata la DNA-ul care a bagat spaima in multi politicieni. Daca nu era Base, daca in 2004 castiga Bombonel sau in 2009 Geoana, DNA-ul n-ar mai fi apucat sa trimita pe cineva in judecata.

    • @ Bogdan
      Aceeasi parere o am si eu.
      Dar sa nu uitam ca ar fi fost posibil ca noi romanii sa votam astfel incat sa nu mai ajungem sa alegem in turul 2 intre Nastase si Basescu…

    • PSD ori PDL, tot FSN inseamna! Si iata ca dupa atatia ani, FSN conduce din nou Romania cu aceeasi majoritate confortabila. Aceiasi indivizi, dar altoiti cu ceva prospaturi mai in trend cu vremurile, adica mai cu doctorate fake(si nu e vorba numai despre Ciuca).

  7. Încă o concluzie, este sfârșitul unei etape din lupta anticorupție. De acum înainte, doar cazuri banale, fără nume mari.

  8. o alta concluzie ar fi ca TT marele avocat /ministru/rector/judecător CCR/membru al comisiei de la Veneția/cavaler al Ordinului National Steaua Romaniei/mare comunist si propagandist PCR nu este decat un gargaragiu oportunist cu un caracter indoielnic !

  9. Foarte bun articol!
    Printre altele dureroasa remarca despre cum Romania este „vigilenta” la granita cu Ucraina (acolo unde se intampla tragedii pe care nici nu putem sa ni le imaginam, oameni murind in muntii si apele noastre), dar ca prin lege lasa cale de fuga celor care vor sa-si cheltuiasca milioanele in Dubai sau Costa Rica. Ce partid o sa se angajze sa schimbe aceste legi? Sigur nu PSD, PNL sau UDMR.
    Din acest razboi care ne priveste pe toti, ar trebui ca Romania sa renasca cu o alta clasa politica, cu alte institutii si cu o alta integritate. Nu venind din ordinea militara -ush, te trec fiorii – ci din dorinta de a nu fi dupa trezeci de ani la fel ca toate celelalte tari din Est inclusiv Rusia, o tara corupta si codasa la reforme, o tara cu diferente uriase intre sat-oras, regiune-regiune, milionar sau corect platit.

  10. Citând: „Codul Penal nu sancționează în nici un fel sustragerea de la executarea pedepsei, deși avem deja atât de multe cazuri de fugari. Ministerul Justiției, Guvernul, Parlamentul ar putea interveni cu o propunere legislativă pentru a descuraja infractorii să fugă din țară”.

    Poate că e mai bine, așa cum e acum: cu Legi protectoare blânde câte-o Ordonanță treișpe din când în când..
    Altminteri gulerele albe băieții deștepți aleșii noști’ cât și restul amărâților din Mama Caracatiță cea nevăzută și atot protectoare ar rămâne total neajutorați în momentul unei tirane condamnări din partea St4tului ||
    Și cum orice dac liber e sprijinit la noi în România – cum ar fi de pildă, de la cei bolnavi de boli incurabile „sprijiniți” adesea prin lipsă de medicamente, cu-n sistem de Sănătate colapsat și altele – până la domniile lor care slujesc țării din greu și care se mai întâmplă să-și mai facă parte din Ciolan.. De ce n’ar fi protejat prin Legi omenești decente tot românul – ca să fie bine.

  11. Putem intelege ca bordelurile din Bulgaria nu sunt sigure. Nu mai exista protectie

  12. Sa înțeleg ca pentru faptul ca Elena Udrea a furat este vinovat TT ?

  13. Furturile de posturi prin universitati nu sunt pedepsite, oricat s-ar incalca legea. Exista o justitie a oamenilor de rand si una a gulerelor albe cum bine a observat cel care a forjat conceptul . Definitia FBI „But the FBI has adopted the narrow approach, defining white-collar crime as „those illegal acts which are characterized by deceit, concealment, or violation of trust and which are not dependent upon the application or threat of physical force or violence” (1989, 3)”.

  14. De ce un articol cu explicatii de ce, cum si in ce fel? Sa avem ce comenta? Sa fie cat mai multe vizualizari ale articolului etc? De ce? A fost condamnata definitiv, trebuia sa se puna la dispozitia politiei. Punct. Ca trebuia sa i se interzica parasirea teritoriului Romaniei si controlul judiciar pe toata perioada procesului,este o alta anomalie a justitiei romanesti . Buna pentru unii, rea pentru altii. Asta este paretrea mea. Pe de alta parte, speranta unora care il urasc visceral pe Basescu ca Udrea va spune cine stie ce nenorociri despre acesta este utopica. Daca stia ceva care il putea ingropa de finitiv pe acesta, ar fi facut-o ca sa se scape. Sunt multi cei care ne conduc sau care ne-au condus de zeci de ani, mult mai nocivi decat Udrea. Cine a devalizat de peste treizeci ade ani Romania? Ce politicieni care au stat peste treizeci de ani fie la carma tarii, fie langa altii care au condus tara si care nu raspund de dezastrul acestei tari? Vina este a lui Basescu si Udrea? Pe bune? Ganditi rationali oameni buni, nu cu tot ceeace v-au bagat in cap A3 si RTv. Fara suparare.

  15. „Ce lovitură cumplită ar fi fost pentru statul român daca …”
    Pai din moment ce Lenuta a parasit tara, lovitura a fost deja data.

    Daca ne gandim la multimea de fugari condamnati definitiv si deja fugiti peste granita, nu cred ca fuga Lenutei reprezinta altceva decat inca un nume alaturi de Steinmetz, Savulescu, Ghita, Popoviciu, Adamescu, Dragomir si multi altii.
    Faptul ca, ulterior, a fost prinsa de politia bulgara nu are absolut nimic de-a face cu „vigilenta” statului roman care, dupa ce i-a facilitat fuga, a fost obligat prin lege sa o dea in urmarire penala.

    Deci, este incorect sa afirmi ca „ce lovitura cumplita ar fi fost pt statul roman daca…”
    Formularea corecta e „inca o lovitura cumplita incasata de statul roman…”

  16. Mie mi se pare că zilele acestea se derulează un festival grotesc al „justițiarilor” care jubilează într-o isterie apoteotică.
    Poporul trebuie hrănit cu iluzia că în sfârșit se face dreptate.
    Poporul trebuie sa creadă că cei care au ținut în marasm justiția, le-au încălcat drepturile și libertățile și i-au ținut în sărăcie sunt în sfârșit pedepsiți, în timp ce realitatea de facto este viceversa.
    Grav!

    • Se arunca cu paine in amfiteatru in timp ce felinele sfasie acuzata.
      Sunt de acord ca se hraneste o iluzie, musteste coruptia ca apa in mlastina.

  17. Sa nu ocolim adevarata problema.

    Ca li se permite , legal, sa fuga din tara inainte sau dupa anuntarea sentintei e vorba de o lacuna legislativa grava dar care ar putea fi usor remediata.
    Chiar daca ar fi fost sub control judiciar tot ar fi reusit sa fuga (unii ascunsi printre oi, altii cu ajutorul politicienilor sau militienilor de la granita, etc.)
    Dar adevaratele „lovituri cumplite” pe care le incaseaza statul roman sunt cele prin care, odata fugiti in Grecia, Italia sau UK, justitia din statele respective anuleaza complet condamnarile date de statul roman sau le transforma din 5 ani cu executare in 2 ani cu suspendare.
    Acolo sunt de fapt loviturile, nicidecum faptul ca unii reusesc sa paraseasca tara.

  18. Matracuca lui Dragnea, aia Alexandrescu, ne spunea că dragi români puteți avea oricare soarta Dnei Udrea. De parcă toți am fi părtași la furtul lor.

    • Bai ziggy, te-ai gandit ce s-ar intampla daca dna. UDREA ajunge la CEDO SI castiga? Cine plateste eventuale despagubiri/daune, cumva magistrații care au greșit? În niciun caz, tot noi cetățenii obișnuiți, inclusiv tu draga matracuc sau matracuc ziggy.

    • Buey Alin, ești dilău? :)))))

    • Alinutz-de unde până unde „doamna”?!

  19. Sfarsitul trist atat al lui TB cat si al Lenutzei ar trebui sa insemne pentru cei care astazi sunt la putere ca nimeni nu ii va apara cand vor fi eliberati din functiile sale – atentie la neatentie dl. JK ca sa nu mai pomenesc de Ciuca, Bode si altii care fac parte din #ciumarosie.

    Este doar o etapa care ar trebui consolidata si reafirmata permanent dar in RO se cam intampla un pas inainte si vreo doi inapoi.

    In al doilea rand ar trebui sa pretuim faptul ca acum avem o tehnologie care nu numai ca ne permite sa aflam in real time ce se intampla dar sa fie track-uti „cremenalii” oriunde ar fi ei, din orice tara si de orice culoare. Acest lucru va schimba in bine sau in rau societatea? Sper ca binele sa invinga mereu, dar este doar speranta mea pe cand realitatea…

  20. Am aflat ca PSD-istii sunt praf in controlul justitiei iat Basistii sunt prea smecheri sa ii prinda PSD-istii. 🙂

  21. Pt celelalte procese fiind la „mititica” nu mai fuge!!

  22. Raspund cu o intrebare, coruptie este in toata lumea, munca pentru combaterea ei are o tinta, mentinerea ei in limita propusa, intrebarea este daca fugarii nostrii care fac studiile la dubai mai au colegi de alte nationalitati, germani, americani , francezi, spanioli, etc., sau sant speciali, raman cu toti banii si au o clasa speciala.

  23. O intrebare,
    Fugarii nostrii la studii in dubai, mai au colegi si de alte nationalitati sau sant ,,speciali,, …

  24. Nuti spaima putii parca era absolventa de drept. Sigur l-a obtinut pe dreapta centurii, ca daca avea pregatire juridica ar fi stiut prevederile art. 426 cod procedura penala. Potrivit acestuia, impotriva hotararilor definitive se poate face contestatie in anulare in urmatoare le conditii:

    a) cand judecata in apel a avut loc fara citarea legala a unei parti sau cand, desi legal citata, a fost in imposibilitate de a se prezenta si de a instiinta despre aceasta imposibilitate

    b) cand inculpatul a fost condamnat, desi existau probe cu privire la o cauza de incetare a procesului penal.

    Tudorel Gargamel Toader ca un mare practician al dreptului sigur stia ca Nuti nu se incadreaza in niciuna dintre situatii. Contestatia in anulare este o cale extraordinara de atac, care se judeca stric prin prisma unor conditii, care in prezenta cauza nu au fost indeplinite. Pentru complet a fost doar o formalitate si se va vedea aceasta din motivare. Ei nu judeca decat in limitele investirii, restul e can-can.

    • Da, asa ar fi trebuit sa fie, o simpla „formalitate” numai ca (din informatiile aparute in presa) apelul Lenutei a fost respins cu majoritate, nu cu unanimitate. Adica din cei 5 judecatori decizia a fost luata cu 3:2 sau 4:1. Deci, au fost cel putin unul sau maxim 2 judecatori pt care legislatia in vigoare nu are nicio importanta.
      In ceea ce-l priveste pe escrocul Gargamel-Bubanel-Tudorel si-a dat singur cu tesla-n oo.
      Se crede mare jurist, dar de fapt nu e decat un fripturist abject.

  25. Bai ziggy, te-ai gandit ce s-ar intampla daca dna. UDREA ajunge la CEDO SI castiga? Cine plateste eventuale despagubiri/daune, cumva magistrații care au greșit? În niciun caz, tot noi cetățenii obișnuiți, inclusiv tu draga matracuc sau matracuc ziggy.

    • Personal as introduce ca materie de studiu in liceu dreptul procesual de nivel mediu. Ca toti poporul sa invete cum stau lucrurile atunci cand te judeci. Cum iti faci cererea de chemare in judecata, apel, recurs, cum e cu tabilirea starii de fapt, tipul de actiune, cauza, probatoriu. Asta pentru ca multi avocati sunt felceri la propriu, iar cand gresesc dau vina pe magistrati sau pe sistem. As explica intr-o lectie procedura la CEDO, termene, conditiile de forma, ca sa inteleaga si unii precum Alin putza de rechin ce inseamna asta. Si Dragnea a afirmat ca i-a fost incalcat dreptul la un proces echitabil (art. 6 CEDO) insa instanta europeana nu i-a dat dreptate de cauza. Mai bine unii ramaneti la a comenta fotbal, ca se pricepe oricine, insa la notiuni de drept cere cunostinte.

    • Nu are cum castiga la CEDO, sa lasam vrajeala. Pai hotul neprins tot fura, si de unde crezi ca fura?

    • Dar cat a furat aia, cine plateste bre? Platesti tu? A, tot cetatenii. Nu are cum castiga la Cedo, eu cred ca voi nu prea intelegeti ce e CEDO, CEDO nu rejudeca un proces, desteptule, CEDO se uita doar daca vreu articol din drepturile omului a fost incalcat. Ce i s-a incalcat bai Elenei? Nu i s-a incalcat nimic.

    • Ce sa castige la CEDO bai prapaditule? Marsh dreacu inapoi in pestera de unde ai iesit?

  26. Ca o aresteaza pe Udrea, ca au mai arestat inca cativa de teapa ei e aproape egal cu zero.
    Fac jumatate de pedeapsa si ies apoi pt buna purtare. Ba isi fac si un nou partid politic, vezi cazul Dragnea.
    Si raman cu milioanele de euro.
    Atata timp cat statul roman nu recupereaza milioanele de euro tepuite de respectivii, totul e praf in ochi.
    Si o palida bucurie pentru antisimpatizantii celor arestati.

  27. Ce sa intelegem? Lasand vrajeala ieftina? Instanta suprema a ignorat o decizie CCR bazandu-se pe-o decizie CJUE, ceea ce nu se astepta cred ca nici TT sau Udrea. Asa ca sa lasam vrajeala, e un precedent practic, primul refuz al unei instante de a pune in aplicare o decizie CCR pe baza unei decizii CJUE. 🤷🏻‍♀️

  28. se vede acum cat de mult l-a urat statul || pe basescu si ai lui
    si cuza a avut camarila lui si si el a fost pedepsit

  29. Ref. PS 2: i se falfaie IC de CJUE! Nu este un precedent, este punerea in practica a razbunarii, dusa pana la capat. Aripa Varanu a Securitatii, care-l are ca marioneta pe dulapul de la Cotroceni, calca pe cadavrele dusmanilor ei. S-a intors roata si e doar inceputul, se vor razbuna toti cei care au fost deranjati de DNA si de Basescu. Ma astept la represalii si impotriva lui Kovesi – cu ea vor fi mult mai duri.

    • Degeaba se razbuna. Daca se razbuna pe niste hoti nici nu-mi pasa. De obicei baietii astia au dreptate doar cand se acuza unii pe altii.
      Pe Dan Voiculescu tot nu au cum sa-l scape. Vorbim in cativa ani.
      Cat despre Kovesi? Cred ca astia cu dom’ profesor in gura toata ziua o urasc mai mult decat pe Base si pe Udrea la un loc. Daca aveau ce sa ii faca s-ar fi intamplat deja.

  30. Explicatia e simpla, bagaboanta s-a dat seama ca matrozul ia tot mai multa apa, si de acum incolo o sa cante ca Maria Callas.

  31. Bla bla bla…
    Banii si casele confiscate , asta vreau!!!!
    Asta e problema esențială in România. Acești hoți nenorociți rămân cu sute de milioane de euro si cu vilele si mașinile cumparate din bani furați de la statul roman.
    Imaginati-va ce ar fi de capul turnătorului Voiculescu fără bani, ar fi un distrus pe care nu l-ar mai bagă in seama nici familia.
    Dacă am avea un cod penal cu pedepse corecte si judecători cinstiti am scapa rapid de jefuitorii ăștia nenorociți.

  32. Ce a tinut-o in Bucuresti, de a plecat prea tarziu?
    Numai parintii denaturati nu realizeaza ca fetița ei a tinut-o in tara pana in al 12-lea ceas.
    Pacat ca acest copil reușit si frumos educat va creste departe de mama sa, din cauza vedetelor mai vechi.

  33. chiar dacă nu am pregatire în Drept Penal, totuși îmi dau seama ca… „LEGISLATIA” NOASTRA ESTE DE 2 BANI, pt. că indiferent de stadiul urmăriri penale… DE LA PUNEREA OFICIALĂ SUB ACUZARE SI PANA LA CONDAMNAREA DEFINITIVĂ… INCULPATUL NU ARE VOIE SA PARASEASCA TARA!!!!!
    asa ca o măsură suplimentara, si preventivă, IMPOTRIVA SUSTRAGERII SI PETURBARII A UNOR MASURI DE ORDIN JUDICIAR!!!!…
    iar pe lângă asta, se evita si risipă de timp, energie si bani…
    SE AUDE, ACOLO UNDE TREBUIE??????…

  34. cele doua PS-uri sunt mult mai importante decat restul articolului.
    Ce se mai intampla cu extradarea fugarilor din Serbia?

  35. Ati vazut mai cati postaci PSD-isti frustrati pe aicea?
    😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

  36. AUR-istii sunt cam tristi ca inca mai functioneaza justitia.
    Simtim ceva frici la gaurica si pe la ei.
    😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

  37. Postacii PNL tot penibili ca de obicei desi simtim ceva tristete ca simt si ei ca nu mai sunt de actualitate. 😀

  38. Iar postacii USR ca de obicei rad de toti tristii de pe aicea. 😀

  39. Nuți Udrea se simțea bine numai când era șefă la DNA, Alina Bica, oare de ce? Exsct, nu mai știm nimic de Alina, oare ce-o mai face și pe unde își mai duce viața? Nuți, după cum se vede, nu are numai un singur dosar și condamnare de furt, sunt cu mult mai multe. Acum, face pe inocenta și pozează în victima ” statului paralel” pe care l-au creat și promovat cât au fost la putere.
    Băse este cel care a promovat-o și susținut-o pe Nuți cât a fost în funcție, și mai mult i-a dat ” pâinea și cuțitul ” punând-o șefă la Ministerul Dezvoltării, unde se găseau banii țării. A băgat mâna în ei cât a putut. Dintr-o dama de companie , Nuți ajunsese peste noapte, mare ministereasă și prof. univ. la nu știu ce fabrică de diplome.
    Vai de noi și de beata țară cu așa conducători @

  40. Felicitari domnu’, se vede ca faceti treaba buna din stradaniile zadarnice ale trolacilor mujicisti din comentarii.

  41. Nu stiu pentru ce delict si cat de meritata este pedeapsa, dar observ o abtinere totala de la stabilirea definitiva a sentintei, a Laurei Codruta , ceea ce imi intareste convingerea ca erau „prietene” bune!. Procurorul care a instrumentat Gala Bute acum n-șpe ani lucreaza, adus de Codruta la Bruxelles. Toata lauda pentru Codruta!. Pe bune.

  42. Vremea lui Nuti a trecut ,visa sa ridice,cartiere de blocuri cu telegondola in Cluj.Avem o clasa politica corupta,presa si televiziunile sant scursuri .Ciurucuri ajung sefi in partid si conduc tara.Basescu a gonit toata viata lui dupa functii si bani.Nuti nu mai are curul de fier sa pleostit.