G4Media.ro

Ce ar trebui să mănânci de Paște dacă ar fi să urmărești…

sursa foto: © Atep Sobarudin | Dreamstime.com

Ce ar trebui să mănânci de Paște dacă ar fi să urmărești trendurile de pe TikTok / Care sunt cele mai populare preparate

Cu ocazia sărbătorilor pascale, pe platforma chinezească TikTok au apărut diverse rețete de aperitive și preparate alternative, pe care utilizatorii le pot pregăti pentru masa de Paște, alături de preparatele tradiționale. Unele rețete online au ajuns să depășească și 2 milioane de vizualizări.

Cea mai populară rețetă de pe TikTok pentru paște este aperitivul ”Buchet de lalele”, cu peste 127.000 de aprecieri, 2 milioane de vizualizări și în jur de 38.000 de salvări. Aperitivul prezentat de creatoarea de conținut „@bakeoliv” este realizat din roșii cherry umplute cu cremă de brânză și verdețuri, iar la baza acestuia se pune o legătură de ceapă verde, care îi oferă un aspect asemănător unei lalele. 

Un alt preparat popular, dar destul de cunoscut și pe masa tradițională de Paște, este checul aperitiv. TikTok-erița „@andreeaiscooking” a prezentat cum poți face checul aperitiv, iar videoclipul are peste 26.000 de aprecieri și 1,2 milioane de vizualizări. 

Conform creatoarei de conținut, preparatul conține:

  • 4 ouă;
  • 200 de grame de făină;
  • 150 ml kefir;
  • 1 plic praf de copt;
  • 100 ml ulei;
  • 150 g șuncă;
  • 1 cârnăcior;
  • Măsline negre;
  • Roșii uscate;
  • 100g cașcaval;
  • 1 ardei kapia. 

Toată compoziția este turnată într-o tavă de chec și este bagată la cuptor pentru aproximativ o oră.

O reinterpretare creativă a ouălor umplute, în care acestea sunt îmbibate în suc de sfeclă pentru a căpăta un aspect unic, a devenit populară pe platforma chinezească TikTok. Mai multe rețete au fost prezentate pe platformă, iar una dintre ele are peste 360.000 de vizionări și 8.100 de aprecieri. 

Potrivit creatoarei de conținut „@flooricel”, se fierb ouăle și se pun în apă rece pentru a fi curățate mai ușor, iar pe urmă ouăle curățate au fost puse în jur de 15 minute în suc de sfeclă roșie. 

Umplutura se face din:

  • Gălbenușurile de la ouă;
  • 2 linguri de smântână;
  • 2 linguri de pate la alegere;
  • Puțină sare;
  • 1 lingură muștar.

Babka, o variație a cozonacului românesc, este popular pe pagina creatoarei de conținut „@gateste_cu_evuski”, unde videoclipul în care prezintă preparatul umplut cu ciocolată sau cu gem de fructe are peste 470.000 de vizualizări și 16.000 de aprecieri. 

Pentru a prepara aluatul, potrivit „@gatește_cu_evuski”, este nevoie de:

  • 750 de grame de făină;
  • 4 ouă și încă 2 gălbenușuri;
  • 230 ml lapte;
  • 100g unt (la temperatura camerei);
  • 40g drojdie proaspătă;
  • 2 linguri zahăr:
  • 1 linguriță esență vanilie;
  • un praf de sare.

Pentru umplutură:

  • 100 g ciocolata neagra (menaj);
  • 100 g nuca macinata;
  • 100 g unt;
  • 2 linguri zahăr pudra;
  • 2 linguri cacao;
  • 2 lingurițe esență rom.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.