Ce faci când ai COVID? Oana Dimofte povestește experiența familiei sale, după ce soțul ei și-a făcut un test la cerere și a fost confirmat pozitiv
Oana Dimofte, fondatorul site-ului Educație Privată, a povestit pentru G4Media.ro ce a făcut familia sa după ce soțul ei a făcut la cerere un test pentru COVID-19 și a fost confirmat pozitiv.
Experiența Oanei Dimofte:
„Soțul meu a avut o tuse ușoară pe 23 septembrie. A mers să își facă testul la o clinică privată. În 24 de ore i-a venit rezultatul pozitiv. Imediat cum a primit el rezultatul, am sunat la DSP, mai întâi la numărul scurt. Am constatat că sunt liniile foarte aglomerate, așa că am căutat pe internet un alt număr. Am găsit varianta 021 795 0054. A funcționat. În București, erau în jur de 300 de cazuri în ziua respectivă, adică pe 24 septembrie.
După ce am anunțat DSP, m-au sunat de la Ambulanță și m-au anunțat că vor veni să ne testeze pe mine și pe Erica. Am întrebat dacă putem merge noi la camera de gardă. Mi-au spus că este o încălcare a legii și că nu avem voie să părăsim locuința. M-au atenționat că vor ajunge în cursul serii sau chiar al nopții, pentru că sunt puține ambulanțe echipate pentru testare. Au ajuns în jur de ora 23:00 și ne-au prelevat probe.
Pe Dan l-au sunat alți oameni de la Ambulanță, tot pe 24 septembrie, și l-au anunțat că vor veni să îl ia să meargă la evaluare. Au spus că sunt suprasolicitați și că nu știu când vor ajunge, mai ales că simptomele lui nu erau acute. Au venit a doua zi, la prânz, pe 25 septembrie. În București erau în jur de 280 de cazuri.
Tot pe 24 septembrie, Dan a primit și un telefon de la DSP, pentru ancheta epidemiologică. L-au întrebat unde crede că s-a contaminat. Bănuiala noastră este că de la o terasă din Oradea, unde ne-am dat seama după ce am fost că nu dezinfectau meniurile și nici mesele. I-am sunat pe toți cei cu care ne-am văzut de la respectiva întâmplare. Le-am spus situația și i-am avertizat să fie atenți la simptome.
Pe 25 septembrie, Dan a fost dus la centrul de evaluare din Chitila. I-au făcut EKG, computer tomograf la plămâni și analizele de sânge. A fost externat în aceeași zi, pentru că avea simptomatologie medie.
Am luat legătura cu un medic specialist, care i-a prescris o rețetă. Mi se pare mai prudent să nu expun conținutul rețetei, pentru că automedicația este o problemă serioasă în România și este periculoasă.
Pe 28 septembrie, am fost sunată și eu de DSP și am fost anunțată că sunt pozitivă. La fel și Erica.
Pe 29 septembrie, am fost sunată de Ambulanță, pentru a mă întreba cum ne simțim Erica și cu mine. La momentul acela, eu aveam simptomatologie foarte ușoară, iar Erica nu avea simptome deloc. Atât medicul, cât și cei de la Ambulanță au considerat că nu sunt o urgență medicală și am stabilit să sun la 112, dacă se agravează lucrurile.
Medicul specialist mi-a făcut recomandări de tratament cu medicamente, în marea lor majoritate, din categoria ”otc”, adică dintre cele care nu necesită rețetă. Costul total al rețetei mele și al celei a lui Dan a fost în jur de 600 de lei.
Nici Dan, nici eu nu am avut nevoie de formalități pentru concediul medical, pentru că lucrăm la propria firmă, așa că despre aspectul acesta nu știu nimic.”
Citește și Ce faci când ai COVID? Pașii care trebuie urmați, potrivit Direcției de Sănătate Publică
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
8 comentarii