Ce găsesc în Constanța primii turiști străini sosiți în acest an, cu o navă de croazieră elvețiană: majoritatea monumentelor istorice și a clădirilor simbol din oraș sunt în paragină sau încă în reparații
Primii turiști străini care au ajuns în Portul Constanța anul acesta au fost cei îmbarcați pe Viking Rinda, o navă botezată după numele unei prințese din mitologia nordicilor. În jur de 180 de pasageri, majoritatea americani, au avut astfel ocazia să viziteze la finalul lui martie portul, centrul vechi și împrejurimile. Portul Constanța a fost ultimul vizitat în croaziera pe Dunăre, care a început la Viena, scrie Info Sud-Est.
În județul Constanța, pasagerii navei Viking Rinda au putut face un tur al oraşului şi al staţiunii Mamaia, au avut ocazia să participe la o degustare de vinuri la Murfatlar sau să meargă într-o excursie în Delta Dunării.
În ultimii doi ani, Portul Constanța a fost ocolit de navele cu turiști din cauza Războiului din Ucraina din zonă, însă pare că turiștii reîncep să vină. Dar ce văd aceștia când coboară de pe navă și încep să urce în oraș?
Dacă iei la pas centrul istoric al Constanței observi că, mai ales în weekendurile însorite, este poate principalul loc de plimbare pentru constănțeni. Pentru turiști este, de asemenea, foarte atractiv, mai ales prin prisma locurilor încărcate de istorie, însă autoritățile, fie că sunt locale sau centrale, și proprietarii privați mai au destule de „reparat” aici, mai ales din punct de vedere estetic.
Spre exemplu, cele mai multe dintre monumentele istorice sau clădirile simbol din zonă se află în paragină sau încă în reparații.
Moscheea Carol I este monumentul istoric cel mai impunător din zonă datorită înălțimii, a formelor, cupolei înalte acoperită cu aramă și a stilului în care a fost creată. Este, de asemenea, și cel mai puternic simbol al acestor meleaguri care au aparținut Imperiului Otoman aproape jumătate de mileniu, până în urmă cu doar 146 de ani.
Hotelul Intim, pe vechiul său nume Regina, care l-a găzduit pe Mihai Eminescu timp de 10 zile în iunie 1802, se află în reabilitare, cu un termen de execuție a lucrărilor de 36 de luni: 16.05.2022-15.05.2025.
Casa Manicatide este una dintre clădirile acoperite de mantii care se află în reabilitare. O clădire cu un trecut important, care a fost lăsată în paragină o perioadă nepermis de mare și care nu este încă pusă în valoare în aceeași măsură în care ar merita.
Casa cu Lei a fost construită între anii 1898 și 1902 și are origini armenești, fiind înființată de Dicran Emirzian, un om cu influență la acea vreme. Este un monument de istoric important de categoria A. Aceatsa se „înrudește” cu o alta aflată la București, pe Calea Victoriei, fiind singurele de acest gen din țară, conform Heritage Constanța. Față de Hotel Intim sau Casa Manicatide, Casa cu Lei nu este acoperită cu mantii, însă, se află în reabilitare. Clădirea a fost pusă în vânzare, și cumpărată de un om de faceri în 2023.
Vezi foto-reportajul integral pe Info Sud-Est.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii