Ce înseamnă ”metoda loverboy” și cum se pot apăra tinerii de pericolele de pe net? Conferință online despre prevenirea traficului de persoane
Care sunt pericolele pentru adolescenți și copii în mediul online? Cum ne putem apăra eficient într-o epocă în care accesul la smartphone și internet e generalizat? Marți, 16 noiembrie 2021 între orele 18:30 și 20:30 are loc o activitate de informare asupra traficului de persoane, parte a campaniei globale „19 ZILE DE ACTIVISM” implementată de FICE-UNESCO. Evenimentul este organizat la solicitarea Colegiului Național „Mihai Viteazul” și a Colegiului Național „I.L. Caragiale” din București și promovează dezideratul ONU de dezvoltare sustenabilă SDG # 16.2 – Opriți abuzul, exploatarea, traficul și toate formele de violență și tortură împotriva copiilor!
Minorii sunt cel mai vulnerabil grup în fața tentativelor de recrutare în mediul online, în special în fața metodei de recrutare loverboy. Persoane rău intenționate stabilesc o relație afectivă cu viitoarele victime, seducându-le, cu scopul de a le exploata sexual. Raportul din 2020 al Comisiei Europene arată că numărul de copii români exploatați în spațiul UE a crescut de 10 ori în ultimii 2 ani de raportare.
Agenda conferinței:
18:30 – 19:00 Discursuri introductive
Silvia TĂBUȘCĂ, Coordonatorul Programului de Securitate Umană, CEECJ
Therese HYDEN, Ambasadoarea Suediei în România
Andreia BODEA, Director, Colegiul National “I.L. Caragiale”, București
Mihai SURDU, Director, Colegiul Național Mihai Viteazul, București
Reprezentanți elevi joc de rol (Stoian Davina-Ellen, Stan Ioan Alexandru, Gemalesin Iusuf, Gemalesin Ismail, Ivanov Olga Crina, Miheț Emilia, Baicu Vlad Mihai, Drăgan Horia, Vârlan Răzvan, Moleavin Alexandru, Stanciu Călin Andrei)
Cristina GUSETH, Director, Freedom House România
19:00 – 20:00 Prevenirea violenței și abuzului sexual: Traficului de copii
Silvia TĂBUȘCĂ, Coordonatorul Programului de Securitate Umană, CEECJ
Carmen Livia NICUȚĂ, Procuror DIICOT
Daniela GRECU, Mama Luptătoare (fata dispărută în trafic în noiembrie 2014)
Larisa BUTNARIU, Luptătoare împotriva traficului de persoane
Adriana SĂFTOIU, Fostă Vicepreședinte a Comisiei parlamentare de anchetă privind situația copiilor dispăruți
Gabriel CARNARIU, Președinte, Consiliul Tineretului din România
Silviu MORCAN, Președinte, Consiliul Național al Elevilor
20:00 – 20:30 Sesiune de întrebări și răspunsuri
Moderator: Cristian Pantazi, Redactor-șef G4Media
Evenimentul este organizat cu sprijinul consorțiului proiectului STOP-AT (Semnalăm Traficul, Oprim Pericolul – AntiTrafic), finanțat de Active Citizens Fund România și al proiectului „Combaterea Dezinformării și Racolării Online” finanțat de Comisia Europeană.
Proiectul STOP-AT (Semnalăm Traficul, Oprim Pericolul – AntiTrafic) este derulat de Asociația Valoare Plus în parteneriat cu Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică, G4Media, Asociația Cultural Socială Economică Christiana, Freedom House România și Asociația Serviciul Iezuiților pentru Refugiați din România. Proiectul „Combaterea Dezinformării și Racolării Online” este implementat de Freedom House România în vederea combaterii traficului de persoane și a manipulării adolescenților și copiilor în mediul online și este finanțat de Comisia Europeană prin programul DISCO (Democratic and Inclusive School Culture in Operation).
Sursa foto: Pexels / Rodnae Productions
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii