G4Media.ro

Ce își doresc copiii de Crăciun în 2020? Gabriela, clasa a III-a:…

Gabriela Munteanu / Foto: World Vision Romania

Ce își doresc copiii de Crăciun în 2020? Gabriela, clasa a III-a: Eu mi-aș dori să mă întorc la școală și să învăț mai bine. Mi-a dat tata un telefon pe care să-l folosesc, dar rămân în urmă și trebuie să o întreb pe doamna tot mai mult

Gabriela este în clasa a III-a la o școală din Vaslui. Înainte să înceapă școala online, făcea naveta pe jos sau cu microbuzul școlar. Sora ei mai mică, Ștefania, care este în clasa I, și fratele Ionuț, care este în clasa a V-a, făceau și ei naveta. Toți vor să se întoarcă la școală fiindcă simt că nu mai învață ca înainte. În plus, au colegi care nu au conexiune la internet și care au rămas deja foarte mult în urmă. „Mi se pare mai grea școala online, nu prea înțeleg, iar atunci când mergeam la școală, doamna învățătoare venea pe la fiecare și ne arăta, acum nu mai are cum să facă asta și unii dintre noi nu înțelegem, e o diferență de învățare tot mai mare între noi”, a povestit micuța Gabriela pentru Edupedu.ro.

Gabriela și Ștefania fac parte din proiectul Pâine și Mâine al World Vision România, care le acordă o masă caldă zilnic și ajutor la teme. Părinții lor nu au locuri de muncă fiind asistenți personali pentru cei doi frați gemeni mai mici care au probleme de sănătate. Toți locuiesc cu bunicii paterni.

„Cum te-ai adaptat la școala online?”, am întrebat-o pe Gabriela. „Inițial, a fost ca o vacanță”, ne-a povestit ea.

„La primele ore online m-am adaptat cam greu. Dintre toate materiile, cel mai greu mi se pare Matematica acum. Româna îmi place cel mai mult”, a povestit ea.

„Cum a fost ultima zi online la școală înainte de vacanța de Crăciun?”. „A fost o zi frumoasă, am învățat mai bine ca în alte zile, dar nu e în fiecare zi așa. Vedeți, nu prea înțelegem bine, mie mi-a dat tata un telefon pe care să-l folosesc, mă descurc, dar simt că rămân în urmă cu o parte din materie și trebuie să o întreb pe doamna tot mai mult. Au probleme și ceilalți copii, unii nu au internet bun, nu reușesc să intre la oră, nu știu cum vor recupera. Cei mai mulți avem probleme cu auzitul lecției de pe telefon. Eu mi-aș dori să mă întorc la școală și să învăț mai bine”, a spus Gabriela.

Foto: World Vision România

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. În București presupun ca îsi doresc ca politicienii sa nu mai dezbine societatea.
    Ce invata copiii? „E ușor sa vorbesti in presa cand nimic nu ai a spune…” și s-au ales cu un pesedist la minister? Ce buget anual are învatamântul?

  2. Nu dati vina pe scoala online, care este cea mai buna măsură în vreme de pandemie.
    Vina este a politicienilor, în primul rand a primarilor. Asa cum în București în sectorul 1 de exemplu, fostul primar Tudorache a dat care o tableta fiecarui elev di fiecărui cadru didactic, se putea face asta în toată tara. Trebuia sa nu se fure din fonduri și sa se ajute școlile.

    • Pentru troli nu exista argumente valabile.
      Și cei din învățământ au dreptul sa faca pe prostii ca sa nu traga prea mult.
      Politicienii sunt imaginea societății.