Ce mâncăm: Aproape jumătate din probele de roșii din programul ”Tomate românești” au conținut reziduuri de pesticide
Din totalul celor 419 probe de roșii cultivate în cadrul programului ”Tomate românești” care au fost analizate de Laboratorul pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide în Plante și Produse Vegetale, 192 de probe (46%) au fost depistate cu reziduuri de pesticide, din care una a conținut reziduuri peste nivelul maxim admis, anunță publicația Lantul Alimentar.
227 de probe ( 54% ) nu au conținut reziduuri de pesticide, potrivit raportului publicat de Agenția Națională Fitosanitară, aflată în subordinea Ministerului Agriculturii.
Alte 256 de probe de tomate, fără precizarea dacă au fost prelevate și din culturi înscrise în program, au fost analizate de Laboratorul Regional pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide din Plante și Produse din Plante Mureș, rezultatele indicând un procent de 31,64 % ( 81 de probe ) cu reziduuri de pesticide și 68,36% ( 175 de probe ) fără reziduuri de pesticide. Potrivit datelor furnizate de laboratorul din Mureș, legumele cu cel mai mare procent de reziduuri de pesticide sunt salata, roșiile și castraveții.
Pesticidele utilizate în legumicultură, deci și în cultura de tomate, sunt: cipronidil, clorotalonil, carbendazim, boscalid, fludioxonil, etc.
Citește tot articolul pe LantulAlimentar.ro
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
40 comentarii