G4Media.ro

Ce măsuri discută Ministerul Sănătății pentru limitarea epidemiei: mai mulți șefi de…

sursa foto: G4Media.ro

Ce măsuri discută Ministerul Sănătății pentru limitarea epidemiei: mai mulți șefi de la DSP județene au cerut ca numărul de teste să fie inclus în calculul incidenței și au propus noi restricții

Șefii mai multor direcții de sănătate publică din țară au cerut Ministerului Sănătății includerea în calculul incidenței, sau al punctajului care se face pentru analizele de risc, a unui indicator care să conțină și numărul de teste la 100.000 de locuitori.

Aceștia au cerut ca în calcul să fie luat un număr minim de teste pe fiecare județ, de la care testarea populației să poată fi considerată relevantă.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat că a discutat cu secretarul de stat din Ministerul Sănătății Andreea Moldovan, căreia i-a explicat siuația de la Alba și i-a transmis o serie de propuneri, atât în numele său, cât și al altor colegi din țară, din județele în care se testează mult.

Propunerile sunt discutate marți la Ministerul Sănătății.

Concret, acesta spune că punctajul unei analize de risc ar trebui să țină cont de teste, astfel încât un județ care are puține teste să primească un punctaj mai mare atunci când se face analiza de risc. Propunerile reprezintă o premieră.

Restricționarea circulației în weekend și seara după ora 18

De asemenea, Alexandru Sinea a mai vorbit și despre o serie de propuneri care să preceadă declararea oficială a carantinei.

O astfel de măsură ar putea fi restricționarea circulației în weekend și după ora 18.00, la depășirea incidenței de 6 cazuri la mia de locuitori. În opninia sa, această măsură ar trebui luată înainte de a fi declarată carantinarea unei localități.

”Ieri dimineața am propus conducerii Ministerului Sănătății includerea unei formule de calcul al incidenței sau al punctajului unei analize de risc care să țină cont de numărul de teste la 100.000 de locuitori. Am fost susținut de către alți colegi directori DSP din țară. Județul nostru lucrează corect, își protejează cetățenii. Testele PCR și testele rapide înregistrează zilnic o medie de 1.000 de probe, ceea ce înseamnă undeva la 380 teste/100.000 de locuitori. Facem anchetele epidemiologice profesionist și raportam în timp util, este un efort maxim depus de colegi. Am încredere ca autoritățile centrale vor reuși sa optimizeze modul de calcul al ratei de incidență”, a scris Sinea pe contul său de Facebook.

Luni a avut loc o ședință la Ministerul Sănătății, iar astăzi la ora 13.00 a început o nouă reuniune în care ar trebui să fie luată o decizie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Un lockdown mai subtil :))). Așa se vor asigura ca mai amâna câteva săptămâni pana la instituirea lockdownul in adevarul sens al cuvântului

  2. Adunatura de neispraviti de prin dsp-uri propune masuri. Ce masuri? Noi restrictii, evident. Conjuratia imbe cililor. Trebuia s-o avem si p-asta.

  3. Este corect! Sa se puna si testarea la calcul. Un alt indicator: numarul de decese. Sunt judete fara infectati, cu dublu la morti. Este serioasa situatia. Sa trecem cu bine, sanatate tuturor!

  4. Asa e anul asta este bomboana de pe coliva, vom murii cu totii ! Putinii care vor scapa sunt cei autoizolati , carantinatii si vaccinatii!! Multa sanatate!! Sau mai degraba noroc ca sanatate au avut si cei de pe Titanic si la ce i a ajutat!

  5. Propunerea aia ca numarul de teste la un anumit numar de locuitori sa fie inclus in calcularea ratei incidentei e o tampenie fara margini care poate fi desfiintata usor in instanta. Pai ce facem, bagam in carantina localitatile care nu testeaza fiindca nu sunt bolnavi sau nu sunt doritori sa fie testati? Asta ar insemna ca de maine vreo 3 sferturi din comunele tarii sa intre in carantina. Le bagam in carantina fara sa aibe macar un test pozitiv. Ce gandire au unii!!!!

  6. Numai niște neisprăviți fac astfel de propuneri legate de numărul de teste. Cine îi oprește pe cei care fac puține teste să nu facă mai multe și cine îi obligă pe ceilalți să facă foarte multe teste, cine conduce acțiunea de testare ? De ce nu se procedează ca la orice boală după numărul de bolnavi ? De ce să transformi un instrument aproximativ și care nu reprezintă un act medical de diagnostic într-o sursă de informații de încredere pe baza căreia să fie luate decizii care implică viața comunităților ? Ce s-a făcut până acum pentru evitarea contaminării în mijloacele de transport în comun și in locurile de muncă din spații închise ? Care este procentul de contaminare și îmbolnăvire a lucrătorilor din circuitele comerciale ( transport, depozitare, vânzare en-detail ) unde s-a lucrat non-stop pe toată perioada pandemiei ?

  7. Mai important decat numarul efectiv de teste cred ca ar fi sa se uite la rata de pozitivare a acelor teste. Daca este foarte mare, indica testare insuficienta. Daca nu este, un numar mic de teste nu este neaparat o problema.