G4Media.ro

Ce ne spune coaja pâinii si cum ne putem ghida după ea…

Colaj foto: G4Food

Ce ne spune coaja pâinii si cum ne putem ghida după ea atunci când ne alegem pâinea/ Lara Schütz, singurul sommelier de pâine român: „80% din gustul pâinii stă în coajă”

Lara Schütz este maestră în arta brutăriei, cu educație internațională, studii în Austria, Canada, Franța și Germania, singurul sommelier român de pâine certificat, titlu obținut în urma examenelor de la Akademie Weinheim din Germania și expert certificat în analiza senzorială a pâinii, scrie G4Food.ro.

Lara ne explică cum să alegem o pâine cu ochii: “Explicația stă în reacția Maillard, acel proces chimic apare între proteine și zaharuri atunci când alimentele sunt expuse la căldură, de obicei peste 140°C. Reacția Maillard este cea care aduce culoarea rumenă și nuanțele de caramel din coajă, fiind de asemenea responsabilă și pentru crocănțeala cojii!

Citește continuarea pe G4Food.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Vrei să cunoști cele mai frumoase femei din România? Intră pe site-ul 𝗥𝐎𝐊𝗔.𝗟𝐎𝗟

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.