G4Media.ro

Ce nereguli au fost descoperite în Spitalul Movila din Ploiești la controlul…

Sursa foto: ISU Prahova

Ce nereguli au fost descoperite în Spitalul Movila din Ploiești la controlul din luna februarie: nu erau stabilite reguli pentru evacuarea pacienților în caz de incendiu

Principala neregulă constatată de ISU în urma controlului efectuat la Spitalul Movila din Ploiești, la începutul anului, este legată de absența unor măsuri și soluții adecvate pentru evacuarea pacienților în caz de incendiu, au precizat surse apropiate anchetei pentru G4Media.ro.
De altfel, personalul medical nu cunoștea spațiile în care trebuie să acționeze, modul și mijloacele de evacuare disponibile în caz de incendiu, conform surselor.

De asemenea, instituția nu solicitase și nu a neobținut avizele și autorizațiile de securitate la incendiu în urma modificărilor și recompartimntarilor executate, au mai precizat sursele.

O altă problemă se referă la faptul că pentru evacuare, nu erau asigurate mijloace tehnice specifice suficiente.

Un incendiu a avut loc joi dimineață la Spitalul suport covid Movila din Ploiești, iar doi pacienți au decedat, transmite ISU Prahova. Incendiul s-a produs într-un salon de la parterul clădirii. Cei doi pacienți morți erau ambii bărbați, în vârstă de 74 respectiv 75 de ani. Ei erau singurii pacienți din salon. Alți 20 de pacienți, din alte saloane, au fost evacuați. Pentru gestionarea situației a fost activat Planul Roșu de Intervenție. O infirmieră care se afla în salon să îngrijească cei doi pacienți a suferit arsuri pe 40% din suprafață corpului. (Sursa foto: ISU Prahova)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Cumva era manager interimar, numit pe baza de „competența”?

  2. Cin’să fie, obișnuitul politruc priceput la toate:
    – Director DSP Prahova 2005-2006
    – Director și apoi secretar general în Ministerul Sănătății 2006-2008, în perioada ministrului Eugen Nicolăescu.
    – Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului 2012-2014.
    – Consilier al lui Adrian Dobre, primarul PNL al Ploieștiului, 2017 – 2020
    Doar anul trecut a avut vreo 5(cinci in plm!) funcții:
    – secretar de stat adjunct în Ministerul Mediului
    – director la Agenția Națională de Mediu Prahova
    – director la DSP Prahova
    – director general în Ministerul Sănătății
    – manager al Spitalului Județean Ploiești (cu voia Domnului ultima pe listă)

    În plus, membru PNL, apoi trecut la ALDE in 2019 (pe traseului ciolanului), revenit la PNL după alegerile de anul trecut (se schimbase traseul ciolanului).

    Aștia-s oamenii care ne conduc și ne tot promit că ‘fac reforme’.

  3. Nu contează, veţi vota cu PSD şi PNL din nou, fiindcă înghiteţi orice de la ei.

  4. Asta nu este spitalul ala nou?Poate ma insel.

  5. Pe romaneste: NU si-au facut treaba nici MS, nici Autoritatile locale, nici ISU, nici DSU al lui Raed Arafat!
    Spitalele sunt ale nimanui, iar „atat de necesara REFORMA in Sanatate”, promisa in Programul de guvernare al aliantei PNL-USR-UDMR 2021-2024 la Pagina 163 /269 nici macar NU a demarat!
    Ca in toate cazurile anterioare, „vom face si vom drege” si Procurorii au deschis inca o ancheta penala, care se va alatura celor anterioare si se vor lalai ANI de zile!
    Si NU va raspunde nici unul dintre cei RESPONSABILI, adica BINE PLATITI de Statul ESUAT Roman in „misiunea de a proteja Sanatatea Romanilor”, cum a declarat dl Haos! DUPA incendiul de la Constanta!!
    Ia uite cum vorbea nemaipomenit de competentul Minsitru interimar al Sanatatii dl Cseke Atilla dupa incendiul de la Spitalul Constanta din 1 Octombrie unde au ars de vii 9 Oameni:
    „Nu am primit nicio solicitare la videoconferințele cu managerii de spitale legat de spitalul din Constanța. Să avem INCREDERE în Autorități și în ISU ca să stabilim CAUZA incendiului. Fără a ști cauza, antamăm o anumită soluție sau alta.
    Când știm cauza, știm CINE a greșit și unde, dacă sunt cauze obiective sau subiective. Să vedem exact unde a fost produs incendiul. Dacă vorbim de ATI, e vorba de o secție cu supraveghere permanentă. Dacă cauza e legată de infrastructură, suprasolicitare de instalații, e o situație, dacă e alt motiv, e altă situație”, a afirmat ministrul.

    Adica, aveti incredere pana la urmatorul incendiu… noi ne ocupam inca de la Incendiul de la Colectiv sa stabilim cauza efectului Razelor Gamma asupra anemonelor….

  6. Orice institutie trebuie sa detina AUTORIZATIE DE FUNCTIONARE in lipsa careia NU POATE FUNCTIONA LEGAL. Ca sa o obtine trebuie sa aiba toate celelalte autorizatii, printre care si cea de protectie impotriva incendiilor. Daca nu o avea, PUR SI SIMPLU FUNCTIONA ILEGAL! Asta e valabil si pentru scoli. Cine raspunde de aceasta grave incalcare a legii?