G4Media.ro

Ce nume propune USR PLUS pentru președinți de agenții guvernamentale și funcții…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ce nume propune USR PLUS pentru președinți de agenții guvernamentale și funcții de secretari de stat

Alianța USR PLUS a anunțat, miercuri, primele propuneri de președinți pentru agenții guvernamentale și alte noi nominalizări pentru funcția de secretari de stat.

Alianța va face următoarele propuneri:

  • Gabriela Dan Unterseth la Autoritatea de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră;
  • Corina Licea la Institutul Național de Administrație;
  • Oana Ursache la Direcția de Relații cu Românii de Pretutindeni;
  • Liviu Mălureanu la Agenția Funcționarilor Publici;
  • Cătălin Stancu la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului;
  • George Garbacea la Agenția Națională pentru Protecția Mediului;
  • George Cățean la secretar de stat la Ministerul Agriculturii;
  • Raul Pop la secretar de stat la Ministerul Mediului;
  • Irina Alexe la secretar de stat la Ministerul de Interne.

Cine sunt numele propuse, conform comunicatului transmis de alianța USR PLUS

Gabriela Dan Unterseth – Autoritatea competentă de reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră („ACROPO”)

Este absolventă a Facultății de Geologie din București, cu studii de masterat și doctorat în Franța. Are o experiență de 14 ani de muncă la cea mai mare companie de investigații marine din lume, Fugro, unde a ocupat diverse posturi și s-a implicat în proiecte internaționale de infrastructură submarină (cabluri de telecomunicații, cabluri electrice, pipelines, FPSO, LNG, eoliene offshore, etc). S-a implicat încă din 2016 în susținerea USB și ulterior a devenit membru USR.

Corina Licea – Institutul Național de Administrație

Are peste 20 de ani de experiență în resurse umane în România și în Marea Britanie, la nivelul multinaționalelor și al companiilor românești. Consultant pentru Banca Mondială în formarea personalului din administrația publică.

Irina Alexe – secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne

Este membră PLUS și are o experiență îndelungată juridică și administrativă. Pasionată de dreptul public, este autoarea unei monografii dedicate înalților funcționari publici și a numeroase articole ce vizează funcția publică, inclusiv statutul prefectului, drepturile și libertățile fundamentale sau protecția datelor. Absolventă a Facultății de Drept a Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, a fost ofițer timp de 20 de ani în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, iar în ultimii zece ani ai carierei sale a făcut parte din conducerea ministerului. În anul 2016, în calitate de secretar de stat, a coordonat organizarea ședințelor Guvernului, instituțiile prefectului și procesul de organizare a alegerilor. După anul 2018 a coordonat dezvoltarea în teritoriu a PLUS și a contribuit în mod direct la derularea legală a campaniilor electorale ale PLUS ori ale Alianței USR PLUS.

Oana Ursache – președinte Direcția de Relații cu Românii de Pretutindeni

A fost Coordonator Regional Diaspora, responsabil BN Diaspora, lector universitar, disponibilitate și proiecte de comunicare și implicare a românilor din diaspora, capacitate de comunicare și empatie cu categorii sociale diverse.

Liviu Mălureanu – președinte Agenția Funcționarilor Publici

De profesie auditor, a lucrat în una dintre cele mai mari companii de profil din lume și a coordonat echipe internaționale din Europa de Est, Orientul Mijlociu și Asia. S-a implicat în politică atunci când a realizat că vechea clasă politică nu e capabilă de schimbări reale. În 2016 a devenit consilier local în Sectorul 3 din partea USR, luptând pentru transparentizarea cheltuielilor și a modului de a lua decizii.

Cătălin Stancu – președinte Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (A.A.A.S.)

Este de profesie inginer, absolvent al Universității Politehnice din București, dar imediat după terminarea facultății a devenit antreprenor. A administrat afaceri în mai multe domenii de activitate, de la comerț la dezvoltare imobiliară, până în anul 2019 când a decis să se implice în politică și a fondat filiala USR Brăila.

George Garbacea – Agenția Națională pentru Protecția Mediului

Activează de peste 14 ani în domeniul Mediului și s-a ocupat de monitorizarea pădurilor din România, în cadrul Inventarului Forestier Național al României. Activează de asemenea în două ONG-uri tot în domeniul mediului – Societatea de Silvicultură și Societatea de Geofizica Aplicată din România. Este membru USR din 2018 și s-a implicat în elaborarea programului de guvernare.

Raul Pop – secretar de stat la Ministerul Mediului

Coordonator regional Sud-Muntenia, expert Comisia Națională de Politici și Programe (CNPP) în Grupul de Lucru mediu, contributor la programul de guvernare, a fost secretar de stat și consilier tehnic al ministrului în cadrul Ministerului Mediului, consultant managementul deșeurilor, dezvoltare durabilă, economie circulară, eficiență energetică.

George Cățean – secretar de stat Ministerul Agriculturii

George Cățean este fermier din Brașov, coordonatorul rețelei de dezvoltare rurală din cadrul PLUS, coordonator regional Centru și membru al Biroului Național PLUS, candidat USR PLUS la Senat. Alături de el, în cabinet va activa Nina Tâlvar, expert senior agricultură, fost coordonator regional Sud Muntenia și membru CNPP. Vor fi dezvoltate proiecte dedicate cu Daniela Giurcă, coordonator CNPP Agricultură și dezvoltare rurală PLUS.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. Sună bine, par oameni cu experiență pe domeniile respective

    • Dar cum puii mei iti faci asa CV, daca nu esti baiatu lu taticu si mamica. Sa fim seriosi. Sunt generatia a treia, stim noi a cui.
      Am invatat si muncit si eu, dar nu m-a bagat nimeni in seama.

    • Da suna bine insa noua ne plac doar aia despre care sa avem ce vorbi, cu dosare, demagogi si zeflemisti!

    • https://www.faramogul.ro/cam-pune-irina-alexe-magiun-securist-pe-clanta-plus-a-lui-ciolos/
      Irina Alexe, cel mi tanar chestor din MAI, si pensionar special la 42 de ani…..Te crucești ce specialisti au astia

    • „Da, suna bine”. „dar nu m-a bagat nimeni in seama.”

      Pai, cum zicea un banc cu unul care se tot ruga insinstent sa castige la loto. Si, brusc, i se arata Dumnezeu, exasperat: „copile, dar cumpara si tu macar o data un bilet”

      Ati intrat in USR sau in Plus? Caci cele de mai sus sunt toate functii politice, e nivel de politizare legal al unui guvern. Sau va asteptati sa va cauta cineva acasa?

      P.S. Pentru cine voia sa intre in politica, anii 2016-2017 au fost ani buni de intrat in USR, ca aveau o mana de oameni. Nici acum nu e foarte tarziu, inca incearca destul de disperat sa isi extinda numarul de filiale in rural si in orasele mici. Dar trebuie sa vrei sa faci politica, cu tot ce inseamna asta (si de multe ori inseamna lucruri destul de nasoale). Dar acum e clar altceva, e mai greu de urcat in ierarhie, deja discutam de un partid ajuns la guvernare, cu ministri, secretari de stat, sefi de agentii si prefecti.

      Oricum, alternativa partidelor mari, gen PSD/PNL, e mai rea: acolo trebuie sa ai stomac si sa cari geanta 10-15 ani cui trebuie si de abia dupa aia mai discutam. Am cunoscut oameni care au facut asta si au razbit (in PNL). Dar au avut o rabdare de fier si un stomac capabil sa inghita cam orice. Si au fost gata sa isi piarda 10 ani din viata numai cu asta (oricum profesional erau cam zero, deci nu prea aveau alternativa)

    • oau.

      deci daca esti membru usr poti sa cumulezi pensia speciala cu salariul !

      ma refer la USR-PLUS o readuce în conducerea Ministerului de Interne pe Irina Alexe, pensionara de lux, propusă acum pentru funcţia de secretar de stat pe care a mai exercitat-o în anul în 2016, în guvernul Cioloș. Irina Alexe s-a aflat în centrul unui candal mediatic după ce s-a aflat că în 2016 s-a pensionat la doar 42 de ani și că încasa o pensie de 13.000 de lei în acea perioadă.

      Irina Alexe, pensionară de lux la 42 de ani, revine in MAI

      USR PLUS se laudă cu propunerea lor, spunând că Alexe este membru PLUS şi are o „experienţă îndelungată juridică şi administrativă”, fiind ofiţer timp de 20 de ani în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, din care ultimii zece ani făcând parte din conducerea ministerului.

      La doar 35 de ani, Irina Alexe a devenit cel mai tânăr chestor din Poliția Română. Este vorba despre un grad profesional echivalent cu cel militar de general cu o stea. Ascensiunea ei în această funcție naște mai multe semne de întrebare în condițiile în care este vorba despre un grad profesional care se obține extrem de greu. În 2016, jurnaliștii de la ”Național” scriau că Irina Alexe a ajuns la MAI în urma insistenţelor lui Vasile Blaga.

      În același timp, Irina Alexe a devenit și unul dintre cei mai tineri pensionari din sistem, după cum scria Evenimentul Zilei în 2017. Aceasta s-a pensionat la doar 42 de ani și ar avea o pensie de aproximativ 13.000 de lei pe lună.

  2. la protectia mediului cel mai bun ar fi fost Gotiu, dar cum nu e lingau de casa de-al lui Barna, uite ca a ramas pe dinafara.. pacat..

    • jurnalistul Gotiu n-are studii de specialiatte in domeniiul mediului, de ce ar rfi fost mai bun? ca e mai scandalagiu?

    • Gicule, Gotiu stie despre mediu de 1000 de ori mai mult decat toti nevertebratii cu diplome in domeniu. Problema la minister nu-i ca nu se stie ce trebuie facut, ci ca asa-i de mare presiunea traficului de influenta din partea politrucilor care reprezinta mafiile de mediu, ca nimeni nu are voie sa aplice legea.

  3. Cum adică propune nume? Pai, nu mai dăm examene?!

    • Sa treci clasa.

    • Sunt functii politice, unde fiecare partid ajuns la putere isi face nominalizari, conform legii.

      Pana la nivel de secretar de stat e in regula.

  4. E bine , doar doi nu par din SIE.. 😎

  5. Dece atat de multe agentii? Ati promis in campanie ca sunt prea multe institutii de stat , care sunt inutile ptr. domeniile respective. Sau le mentineti , ptr. a va rasplatii , nemultumitii din partid , cu bani publici?

  6. Sa ne explice cei in drept ce merite a avut fatuca asta ca la 35 de ani a fost făcută chestor iar după 7 ani a iesit la pensie.Este o Rusine pentru Romania in raport cu aliatii nostri din structurile euro atlantice.Cum gasesc ăștia numai sinecuri? Nu aveti bani dar functii pentru cei care au ieșit la pensie în floarea vârstei aveti?RUSINE!