G4Media.ro

Ce opțiuni are Vladimir Putin după anunțul retragerii din Herson, în opinia…

Sursa foto: Kremlin.ru

Ce opțiuni are Vladimir Putin după anunțul retragerii din Herson, în opinia expertului Mark Galeotti

Dr. Mark Galeotti, autorul cărții „Războaiele lui Putin: din Cecenia până în Ucraina”, afirmă că anunțul privind retragerea trupelor din Herson marchează, în esență, o „nouă fază a războiului” și enumeră, într-o declarație pentru Sky News, ce opțiuni îi mai rămân președintelui rus și ce este probabil să facă.

În opinia expertului, în prezent Putin „nu mai încearcă să câștige [războiul] pe câmpul de luptă” și încearcă, în schimb, pur și simplu să „evite să îl piardă”.

Președintele rus pariază acum pe faptul că Occidentul își va retrage în cele din urmă sprijinul pentru Ucraina, hotărând că este prea costisitor, spune Galeotti.

Vladimir Putin crede că Occidentul este „în cele din urmă slab și incapabil să își mențină concentrarea”, a spus el – așa că planul este de a lăsa războiul „să continue atât timp cât este nevoie”.

În cazul în care acest lucru eșuează, Galeotti a spus că liderul rus este „practic blocat” și are puține alte opțiuni.

Rușii au evocat perspectiva unor negocieri, dar în prezent se pare că nu există un teren comun între cele două părți, astfel încât aceste discuții sunt „lipsite de sens”.

Apoi, există opțiunea escaladării, cum ar fi utilizarea unei arme nucleare tactice, dar Mark Galeotti nu crede că Putin ia în considerare acest lucru.

O altă alegere ar fi capitularea – ceea ce ar marca sfârșitul carierei lui Vladimir Putin.

„Între cele două, tot ce i-a mai rămas este să continue”, a declarat expertul, adăugând că este „foarte greu de văzut o cale de ieșire din această situație”.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Cea mai buna opțiune e un glonț. Bine plasat,îl scapă de toate problemele.

  2. I-a spus cineva lui Galeotti ca rusii au la antrenamente 300 000 de soldati mobilizati acum o luna care nici macar n-au ajuns in zona de conflict? Plus alte cateva sute de mii de profesionisti care stau de sase? In atare conditii, cum poate sa emita asemenea baliverne, cum ca Rusia nu mai poate castiga pe campul de lupta?

    Uitam istorie…ne culcam pe-o ureche si o sa fim luati prin surprindere de valurile de contra-atac rusesti.

    • Care ar fi ăia sute de mii de profesionisti care stau bine pitiți prin Rusia dar cumva inca nu au fost folositi?
      Iar legat de pregatirea de lupta si echipamentul celor 300 de mii de amarasteni sunt destule video-uri pe net.
      E corect articolul, Rusia nu mai poate atinge scopul initial legat de instalarea unui regim marioneta la Kiev si sovietizarea a jumatate din Ucraina. Pot doar incerca sa redefineasca ce inseamna victoria si sa incerce sa pastreze teritoriile la SE de râul Nipru.

    • Contra atac cu ce ? Cu bețivi grași și bătrâni care se bat între ei ? Cu cei peste jumătate de milion de oameni care au șters-o ca să nu fie mobilizați ?
      Apropos, dintre ăia 300,000, cel puțin 50,000 au ajuns pe front și o grămadă deja au mierlit-o. Undeva prin Lugask au dat colțul cam 500 într-o zi alaltăieri, plâng nevestele după ei.

    • @scafarlie,

      un Himars poate ucide totul pe o raza de 50m(iar intr-un cerc de 100m cati rusi pot intra?).
      Au mai incercat strategia cu numarul de soldati in razboiul de iarna,cu Finlanda, cand au pierdut 200.000 de cioloveci. de au ramas finii fara munitie ca altfel tocau la ei de numai avea Hitler ce sa toace.
      iar cei 300.000 de care zici ai impresia ca sunt spartani,unul si unul asa-i?aia sunt vai mama lor,conditie fizica canci,arme canci,ce sa zic de blindate ,tancuri,elicoptere etc.
      de aia au plecat rusii din Herson,ca avea sute de mii de bazati?daca mai stateau pe acolo numai aveau ce sa retraga!

    • Toti ratatii au ajuns experti in ra zboi pe net, ce mai conteaza parerea celor care chiar se pricep.

  3. @tarabostes, Ucrainenii au folosit până acum muniție standard M31 ghidată de GPS și semi-penetrantă (bună pentru tancuri și clădiri de genul cazarmă, nu bunker), de 2-3 zile se pare că au folosit și M30 Alternate care împrăștie peste 180,000 de biluțe de tungsten pe o arie de circa 1.5km pătrați cu impact serios cum spui tu la circa 50-100 de metri, restul e pură întâmplare dacă lovește ceva sau nu. Oricum nici la 1000 de metri nu ești fericit dacă ți se înfige o biluță încinsă – de dimensiunea unei alice de vânat iepuri – în fund 🙂

  4. Mai du-te bă dra cu cu tampeniile tale.

  5. Pastilele…

  6. Slava Bogu!!