G4Media.ro

Ce pot vedea vizitatorii în sediul Primăriei Capitalei în Noaptea Muzeelor din…

Sursa foto: G4Media / Ilona Andrei

Ce pot vedea vizitatorii în sediul Primăriei Capitalei în Noaptea Muzeelor din 14 mai: șase expoziții, patru instalații artistice și o proiecție de filme istorice

Primăria Capitalei organizează cu ocazia Nopții Muzeelor expoziții, spectacole, ateliere și concerte prin care vizitatorii vor putea redescoperi momentele Bucureștiului, potrivit unui comunicat de presă emis de PMB.

Evenimentul are loc pe 14 mai, în intervalul orar 18:00-24:00, iar accesul în clădire se va face în grupuri de câte 10-15 persoane, pe intrarea principală, alături de un ghid.

Printre evenimentele cu tematică istorică, programul Nopții Europene a Muzeelor la Primăria Capitalei prevede:

  • șase expoziţii – „112 Patrimoniu” – harta sesizărilor pe patrimoniu București (Ordinul Arhitecților din România – Filiala București), „Virtuțile Restituției – Principii de Recuperare în zone de Patrimoniu Agresate” (Ordinul Arhitecților din România – Filiala București în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”), „Machete PUZ-uri Buzești și Verona” (Ordinul Arhitecților din România – Filiala București), „Elev în Epoca de Aur” (Andrei Bîrsan), „După 20 de ani” (Andrei Bîrsan) și „Forturile Capitalei, de la ruină la resursă” (Asociația Turism Istoric);
  • patru instalații artistice – „Glosar de termeni de arhitectură” (Ordinul Arhitecților din România – Filiala București), „Azi sunt primar” (Asociația Turism Istoric), Uranus Conciliere” (Ideilagram) și instalaţia video despre Bucureştiul de secol XX „Colecţia de imagini Mihai Oroveanu” (Salonul de proiecte);
  • o proiecţie de filme istorice din arhiva Muzeului Municipiului Bucureşti.

La începutul secolului XX, Primăria îşi avea sediul în casa Hagi Moscu din centrul oraşului, care se afla pe locul unde astăzi este amplasat Teatrul Naţional şi spaţiul verde din faţa sa. Clădirea fusese construită în 1810 de către marele vistiernic Hagi Moscu şi fusese achiziţionată de autorităţile locale de la moştenitorii săi în 1882. Primăria Municipiului București își are acum sediul în fața Parcului Cișmigiu, după ce clădirea a trecut printr-un amplu proces de consolidare şi renovare între anii 2011 și 2016.

Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB (Centrul Cultural al Municipiului București), în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România – Filiala București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Muzeul Municipiului București, Zeppelin, Asociația Turism Istoric şi Salonul de proiecte.

Activitățile prevăzute vor avea loc atât în interiorul clădirii din Bulevardul Regina Elisabeta, precum și în curtea interioară a Primăriei.

Sursa foto: G4Media / Ilona Andrei

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. De ce nu faceți și ”Ziua ușilor deschise” ca să vadă bucureștenii cum se calcă pe picioare sutele de funcționari, plimbători de hârtii, cu lefuri babane ?

    • ca sa nu faca infarct cei de la privat din cauza sumelor la negru primite peste salariul minim pe economie 🙂

  2. Il pot vedea pe ND punand la cale privatizarea Termoenergetica in favoarea si in beneficiul oengeului toxic si anarhist USR, sau mai bine zis al unora dintre membrii acestui oengeu!