G4Media.ro

Ce poți face în București în acest weekend / Lista evenimentelor

Sursa foto: Facebook / Muzeul Național al Țăranului Român

Ce poți face în București în acest weekend / Lista evenimentelor

Cinefilii sunt invitați să trăiască o experiență cinematografică de neuitat odată cu lansarea Megalopolis, cea mai grandioasă creație a lui Francis Ford Coppola, distribuită de Independența Film. Cu un buget de 120 de milioane de dolari, finanțat în mare parte din resurse proprii, acest proiect îndrăzneț reafirmă curajul legendar al regizorului de a împinge limitele artei cinematografice, transmite București FM preluat de Rador.

Târg de Sfinţii Mihail şi Gavril, în curtea Ministerului Agriculturii, în perioada 7 – 9 noiembrie

Expozanţii vor oferi consumatorilor o gamă variată de bucate tradiţionale româneşti, dar şi produse locale autentice şi diversificate. În cadrul acestui târg vor fi expuse produse atestate tradiţional din categoria lactate, carne, băuturi spirtoase, dar şi produse care au dobândit menţiunea „produs montan” din categoria miere, lactate şi preparate din peşte.

Totodată, în cadrul târgului se vor regăsi produse care au dobândit protecţia la nivel european, precum: brânză „Telemea de Sibiu” – IGP, „Magiun de prune Topoloveni” – IGP, iar vizitatorii vor avea ocazia de a achiziţiona din cadrul târgului produse apicole bio.

Vizitatorii se vor bucura de o ofertă bogată, având posibilitatea de a degusta şi achiziţiona preparate din carne, lactate din lapte de vacă, oaie sau capră, fructe şi legume, dulceţuri, gemuri, sucuri, siropuri, uleiuri presate la rece, produse de patiserie, produse apicole, băuturi spirtoase, obţinute de producătorii români prin valorificarea materiei prime locale.

Bucureştenii vor avea ocazia să deguste şi să achiziţioneze o serie de preparate, precum: zacuscă cu peşte, icre de crap sau de ştiucă, batog afumat, diverse sortimente de peşte marinat, sardeluţe marinate, cremă din păstrăv, unele din acestea atestate ca produse tradiţionale şi produse care deţin menţiunea de calitate facultativă ‘produs montan’.

Listă impresionantă de spectacole dedicate copiilor, la Teatrul Ion Creangă

Penultima lună din an aduce la Teatrul Ion Creangă voie bună și veselie, iar personajele din poveștile îndrăgite sunt pregătite să ne scoată din monotonia sfârșitului de toamnă.

Copiii peste 2 ani au parte de un nou spectacol în această perioadă: „Turtița năzdrăvană” îi invită pe micuți să-și exerseze imaginația și să parcurgă, alături de personajele din poveste, o aventură de neuitat, plină de magie și învățăminte alese. Prima reprezentație are loc sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 16:00, iar premiera oficială tot sâmbătă, dar pe 16 noiembrie, de la aceeași oră, 16:00.

În această lună avem titluri pentru toate vârstele, din categoriile #TICBEBE (0-3), #TICPITIC (3-6) și #TICJUNIOR (6+). Iată câteva dintre ele: „O lume de la zero” (0-3), „Povești cu fire” (1-4), „Fata babei și fata moșului” (3-6), „Peter Pan” (4+), „Visul unei nopți de vară” (6+).

Noutăți de toamnă la Teatrul Național București

Regizorul Andrei Șerban, revenit la TNB după mai bine de 30 de ani, este în pline repetiții cu piesa ”Mary Stuart” de Robert Icke. Felix Alexa a început deja lucrul pentru un nou spectacol, ”În largul mării”, textul dramaturgului polonez Sławomir Mroźek. Sunt așteptați la TNB, în următoarea perioadă, Alexandra Badea și Botond Nagy. Și directorul de scenă Victor Ioan Frunză va semna o producție la naționalul bucureștean, după foarte mulți ani.

Spectacole contemporane și comedii cu accente satirice, la ARCUB – Hanul Gabroveni

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București aduce în atenția publicului o serie de spectacole, menite să exploreze teme sociale relevante și actuale. De la comedii satirice la drame emoționante, spectacolele programate în această lună pun în valoare creativitatea și inovația scenică, oferind producții diverse, pentru a răspunde unui spectru larg de preferințe culturale. Concepute să stimuleze dialogul, spectacolele de la ARCUB invită publicul să reflecteze asupra problemelor contemporane și să se implice activ în explorarea subiectelor propuse.

În luna noiembrie, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București aduce în atenția publicului o serie de spectacole, menite să exploreze teme sociale relevante și actuale. De la comedii satirice la drame emoționante, spectacolele programate în această lună pun în valoare creativitatea și inovația scenică, oferind producții diverse, pentru a răspunde unui spectru larg de preferințe culturale. Concepute să stimuleze dialogul, spectacolele de la ARCUB invită publicul să reflecteze asupra problemelor contemporane și să se implice activ în explorarea subiectelor propuse.

Festivalul „Mica săptămână de Muzică Veche în Bucureşti”, la Casa de Cultură a Studenţilor

Potrivit unui comunicat al organizatorilor transmis Agerpres, publicul va putea viziona concerte de muzică veche (medievală, renascentistă, şi tradiţională) susţinute de grupuri din România alcătuite din tineri pasionaţi de muzică şi de istoria artelor. Festivalul este menit să prezinte tinerilor şi nu numai lor muzica veche şi istoria europeană ilustrată de aceasta, precizează sursa citată.

Programul zilei de sâmbătă începe la ora 18.00, cu un concert al grupului Sondragore – muzică şi poezie din vremea lui Francois Villon, urmat, de la ora 19.00, de muzica târgurilor medievale susţinut de grupul Viatores Festivii.

Duminică, de la ora 19.00, va avea loc concertul de muzică veche europeană „Truver călător prin Europa” cu grupul Truverii.

Concertele vor fi susţinute în Sala Student Club a Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, etajul 2. Intrarea este liberă.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...