G4Media.ro

Ce proiecte de reforme în educație ar putea fi finanțate prin PNRR…

Sursa foto: Pixabay

Ce proiecte de reforme în educație ar putea fi finanțate prin PNRR / Dan Barna: S-au conturat trei direcții principale de acțiune – incluziune socială, digitalizare și calitatea actului educațional

Vicepremierul Dan Barna a declarat luni, după consultările de la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene privind politicile pentru tineri și educație, că au fost identificate trei direcții principale de acțiune care pot beneficia de finanțare europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR): incluziune socială , digitalizare și calitatea actului educațional.

  • „1. Incluziune socială – pentru a reduce decalajele dintre rural și urban și asigurarea accesului la educație într-un mod echitabil tuturor copiilor.
  • 2. Digitalizare – pilon esențial nu doar în perioada pandemiei. E necesar să ne raportăm la acest proces ca fiind unul care va crește accesul la o educație de calitate.
  • 3. Calitatea actului educațional – să urmărească atât dezvoltarea educației non-formale, pentru a pregăti elevii pentru competențele din viitor, dar și îmbunătățirea învățământului formal”, a explicat Dan Barna într-o postare pe Facebook.

Dan Barna susține că banii care vor veni prin PNRR reprezintă „o șansă uriașă” de reformă, iar educația se află printre domeniile care vor beneficia „semnificativ” de pe urma acestei oportunități.

Dezbaterile vor continua pentru a găsi „cele mai bune soluții pentru a reforma România cu ajutorul fondurilor din PNRR”, mai spune Dan Barna.

Citește și:

Dezbaterile publice pentru actualizarea PNRR încep pe 8 februarie / Înscrierile pentru participarea la consultări se pot face deja pe site-ul Ministerului Proiectelor Europene

Sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Deocamdata sunt facute foarte putine lucruri facute dintre cele promise , doar cite ceva , pe sanatate si citeva hotariri , legi fara prea mare substanta atasata cerintelor cetatenestio Iata citeva putine la numar :
    1) Desfintarea structurilor regionale de la inspectoratul de sta in constructii .
    2) prima condamnare pentru nerecunosterea holocaustului .
    3) Investitie de 123 de milioane de dolari in baza militara de la Cimpia Turzii .
    4) Banca Centrală Europeană (BCE) și Banca Națională a României (BNR) au prelungit până în martie 2022 aranjamentul-cadru de furnizare de lichiditate în euro pentru BNR in valoare de 4,5 miliartde de euro…
    5) Gigantul american Tesla, controlat de Elon Musk, și-a deschis sucursala din România prin intermediul căreia urmează să deschidă stații Supercharger.
    6) Guvernul a aprobat în ședința de miercuri actul normativ prin care este abrogată Legea 173/2020 privind interzicerea vânzării de acțiuni pe care statul le deține la companii și societăți naționale, pe o perioadă de doi ani
    7) Constituirea, sub directa coordonare a Ministrului Finanțelor și a Ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, a Grupului Interinstituțional de Lucru, denumit GLI-CYBER, ce va fi responsabil cu identificarea setului de măsuri, precum și cu elaborarea cadrului legislativ, necesar operaționalizării la București a Centrului de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în materie de securitate cibernetică (Centrul CYBER).
    8) Elaborarea de către ministere sau alte autorități publice centrale a unui Memorandum până la data de 4 februarie 2021, referitor la măsurile de reducere a pierderilor și/sau plăților restante înregistrate la data de 31.12.2020 de către operatorii economici definiți prin Ordonanța Guvernului nr. 26/2013
    9) Toate legile pe justitie propuse de PSD au fost respinse in parlament
    10) LEGE privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea antitigănismu

  2. Mai bagati niste ore de spirit civic, voluntariat, anti-manipulare, antifakenews, cultura politica. Sa mai imunizam viitorii votanti la promisiuni electorale, sa mai crestem oameni integri, oameni care sa se implice, nu sa astepte drepturi pe tava.