G4Media.ro

Ce se întâmplă cu școlile și after school-urile, dacă Bucureștiul intră în…

Foto: gov.ro

Ce se întâmplă cu școlile și after school-urile, dacă Bucureștiul intră în roșu? Monica Anisie: Toate școlile și grădinițele rămân închise pentru 14 zile, cu ore în online

Bucureștiul este la limită să intre în scenariul roșu, după un record de infectări ziua trecută (777) și o rata a incidenței comunicate cu întârziere de 5 ore. Deși încă sub 3 la mie potrivit anunțului oficial de ieri al Guvernului, o analiză Edupedu.ro arată că rata de infectare reală este de 3,04 la mia de locuitori pe calcule realizate cu cifrele oficiale. Ministrul Educației, Monica Anisie, a răspuns pentru Edupedu.ro, în această dimineață, ce se întâmplă dacă Bucureștiul intră în scenariul roșu?

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru Edupedu.ro că “în momentul respectiv, unitățile de învățământ rămân închise pentru 14 zile. Elevii nu mai participă fizic la ore, iar cursurile se desfășoară în sistem online”.

Ministrul a precizat că interdicția de a veni fizic la unitatea de învățământ se va aplica tuturor grădinițelor și școlilor, indiferent că sunt de stat sau privat.

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Care e logica? Dacă o școală din București sau din țară nu are niciun caz de Covid dar orașul e în cod roșu…de ce închizi școală,grădinița sau after-school-ul free de Covid?!?

    • de prosti ce sunt cei ce sunt in guvern, parlament, senat.
      exact: daca o gradinita sau scoala sau after school nu are nici un caz..de ce vrei sa o inchizi?! trebuie evaluate fiecare in parte asa cum fiecare in parte si’a luat licenta de functionare..si cum fiecare are grija de partea lui!!

    • Simplu:
      -Copii sunt in general purtatori asimtomatici .
      -Nimeni nu testeaza copii
      -La scoala si mai ales la after school, zeci de copii stau in aceeasi incapere fara posibilitate reala de a respecta regulile de distantare si de igiena ( in scoli exista doaur doua toalete pe etaj la sute de copii : una pentru baieti si alta pentru fete).
      -Riscul este maxim ca o eventuala infectare a copiilor sa genereze probleme mari acasa (parintii si copii sa ajunga in spital sau chiar mai rau)

      Problema este ca ministerul si primariile nu au facut nimic toata vara ca sa aduca scolile la nivelul sigurantei (acelasi numar de clase, acelasi numari de copii in clase in general peste 30, acelasi numar de cadre didactice, acelasi numar de toalete, lipsa aparatelor de dezinfectare a aerului, lipsa dotarilor tehnice care sa permita ca o parte dintre copii sa asiste la lectie de acasa iar ceilalti sa fie prezenti in clasa ). Pentru ei solutia este simpla: inchidem tot si cheltuim banii pe alte prostii.

  2. eu ma refer mai mult la cele particulare unde o grupa este formata din maxim 8-10 copii si fiecare grupa are sala ei si lucrurile ei si unde se foloseste lampa cu UV si au personal medical care verifica dimineata fiecare copil in gat si cu temometru si unde parintii nu intra nici macar in incinta curtii gradinitei sau scolii sau after-school.
    de ce pentru acestia care investesc sa poata supravietuii, ministerul doreste sa ii inchida desi si-au luat toate masurile necesare?

    • Este mai simplu pentru ei sa inchida tot fara exceptie. Daca ar lasa anumite scoli deschise ar insemna pentru autoritati sa mearga si sa faca periodic controale. Asta ar insemna ca toata armata de pile , amante , si neaveniti platiti din bani publici sa frece menta, ar trebui sa-si deplaseze dorsalele pentru a munci. Neavand cine sa faca aceasta munca, e mai simplu sa dea din gura si sa inchida tot de la cap la coada.