G4Media.ro

Ce spunea Ludovic Orban în 2007 despre remaniere: Nu premierul ia această…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ce spunea Ludovic Orban în 2007 despre remaniere: Nu premierul ia această decizie, ci organismele de conducere ale partidului

Ludovic Orban, președintele PNL, l-a apărat puternic pe Florin Cîțu după demiterea lui Vlad Voiculescu, spunând că este dreptul premierului de a remania miniștri. În urmă cu 14 ani însă, când era ministru al Transporturilor în guvernul Tăriceanu, Orban susținea exact contrariul.

Miercuri, 14 aprilie 2021, Orban a spus că „am luat act de decizia domnului prim-ministru Florin Cîţu de a elibera din funcţie ministrul Sănătăţii. Aşa cum am declarat şi luni după şedinţa coaliţiei este nu numai dreptul, ci este obligaţia premierului de a veghea la buna funcţionare a Guvernului şi de a interveni atunci când este necesar, pentru a asigura buna guvernare, punerea în practică a programului de guvernare şi servirea interesului public chiar şi prin schimbarea unui ministru”.

În urmă cu aproape 14 ani, la 12 octombrie 2007, întrebat dacă ar putea fi remaniat de premierul Tăriceanu, Ludovic Orban spunea că ”nu premierul ia aceasta decizie, ci organismele de conducere a PNL. O remaniere, însă, nu m-ar viza în niciun caz pe mine. Uitați-vă ce am facut”, potrivit agentiei NewsIn, preluată de Ziare.com.

Discuția avea loc la acel moment în contextul cererii liderilor liberali Crin Antonescu și Norica Nicolai pentru o remaniere a Cabinetului Tariceanu II.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

  1. Ce bine ca ati scormonit o declaratie de acum 14 ani… bravo…
    A propos, ceva util ati facut azi?

  2. Premierul are drept conform constitutiei sa faca remanierea dar normal este sa se consulte cu toti cei implicati are dreptate dl. Orban. Daca nu ajunge la un acord cu partidele si cu ministri implicati desi motivele sunt clare poate cerere demsia ministrului spunand ca daca acesta nu si-o da il demite . Asa ar fi corect sa se procedeze si nu ar mai avea nimeni nimic de spus.

    • Premierul numit cu ajutorul unei COALITII

    • Iar demiterea sa se faca dupa o evaluare obiectiva, clara, publica, valabila pentru toti ministrii, indiferent de partid, nu pe vorbe si povesti, ca in cazul lui Voiculescu.

    • Sa ne intelegem, am fost fan Voiculescu, dar a procedat ca un amator: a iesit cu sopirlici fara date concrete, cu „se pare”, etc.
      Si nu te apuci sa iti pui seful in fata faptului implinit. Imi pare rau, dar a procedat exact cum critica acum: ii pui pe ceilalti in fata faptului implinit, iar dupa aia joci rolul fecioarei violate.

    • adevarat ceea ce spui,fara prea multe comentarii

  3. Si ce, e prima data cand PNL spune azi una si maine alta? De 31 de ani penelistii fac asta, ca si pesedistii.
    Unde mai pui ca atunci, in perioada 2007-2008, s-au pus bazele viitorului USL: guvernul Tariceanu era minoritar, fiind sustinut din parlament de PSD. Ce jafuri au fost atunci, PSD si PNL sifonand impreuna miliarde de euro la nivel central si local (inclusiv cei 3,7 miliarde de euroi obtinuti dupa vanzarea BCR)…

  4. Un alt mincinos suta la suta penelist. Parca am mai vazut astfel de calitati la Ponta, Grindeanu si alti ticalosi…

  5. Pai ce sa-si mai aduca aminte Sica dupa atatia ani? La cata „rachie” a scurs…. nici „glagoria” nu-l mai ajuta…. Hac! Si hai noroc!

  6. Mă distrează cum, unii de pe aici, dacă vezi lucrurile într-o manieră cât de cât obiectivă, ce să vezi, te plasează într-o parte sau alta, susținând poziția unor șmecheri care-și vor binele lor și nu pe cel al cetățenilor. În favoarea pnl-ului și a psd-ului vorbesc rezultatele, felul în care arată astăzi România, fiecare dintre cele două putregaiuri politice au guvernat această țară, mai mult sau mai puțin, nici în cazul vreunuia dintre ele nu pot fi remarcate rezultate notabile care să vizeze binele comun și vreun pui de reformă, aici vorbim pe fapte și nu pe gargară, la ce se pricep băieții și fetele cel mai bine, doar cu asta reușind să-i vrăjească pe naivi. Sunt nemaispus de curios să vedem care vor fi rezultatele excepționale ale evaluărilor aplicate miniștrilor pdliști, pardon, pnliști, cred că vor fi ca în totdeauna, excepționale, dar fără a fi vizibile! Acești corifei de orban și pârțu sunt două personaje sinistre și penibile, una promit și alta fac. Acest pârțu, domn integru și mega profesionist, ce măsuri a luat în legătură cu scandalurile de la Apele Române? Să fim serioși, vântură în spațiul public numai vorbe și minciună, ăstea sunt atuurile cu care încă îi vrăjesc pe creduli. Mi-e o silă maximă, ăștia nu sunt bărbați, ci slugi ale sistemului care i-a creat, reforme și măsuri îndrăznețe care să revigoreze lucrurile în această țară nu le poți lua cu slugi obediente ale sistemului, ci cu oameni verticali, nici într-un caz cei doi nu se încadrează în această categorie. Vor pleca ăștia, se pare că mult mai repede decât și-au imaginat, vor veni iarăși cei de la ciuma roșie, scena urmând să se repete, iar țara va arăta la fel de rău, coruptă și săracă și peste alți 30 de ani, iar noi vom rămâne cu speranțele, speranțe care, până la urmă, într-un târziu, vor muri și ele. O țară blestemată de povara serviciilor secrete și de corupție endemică!

  7. intotdeauna vor inventa motive si situatii cum le convine, si se vor justifica in functie de situatie, ceilalti sunt infantili, nu ei

    mai ieri era USL
    sau martea neagra
    au mai fost si chelnerite si directori de pompe funebre si lipitori de afise

    ce nu prea duce capul pe romani, e vorba aia din batrani, lupu’si schimba parul dar naravul ba si uita extrem de repede

    iubitorii de USL sa mearga la spitale conduse de bodogi, banici si pinti, sau de directori de pompe funebre, poate au noroc si de vreo chelnerita

  8. Ce răi ăștia de la G4, gata cu demonstrația ca Orban e ipocrit.
    Mare brânză, doar e politician USL, nu vreun hot onorabil.

  9. Pai, la ce va asteptati de la acest demagog numit Ludovic Orban?!
    El declara dupa cum bate vantul puterii sau opozitiei… ca el e si Vasilica Catu, care in August 2019 ii ataca pe bugetari numindu-i „privilegiatii societatii”, iar azi ii tine-n brate cu toate privilegiile neatinse!
    Asa-s TOTI politrucii, fara excetie: demagogi, analfabeti(fara functia publica ajung someri, muritori de foame, NU sunt in stare sa FACA ceva!), incompetenti!!!
    Din acest motiv fug toti in Politica unde traiesc atat de bine, fara sa faca nimic!!

  10. Nu am ceva anume cu cei care caută din anii trecuți anumite declarații ale unor politicieni. E bine că se mai scutură „praful uitării”.
    La fel cum nu am ceva împotriva unora care caută să treacă prin „filtrul critic” un asemenea demers; nu mă refer însă la adepții/martorii/practicanții și mai ales dependenții criticii „(neo/ne)tovărășești”.
    Prefer, de exemplu, să consider că declarațiile lui Ludovic Orban din 2007 se refereau la situația des întâlnită în multe democrații consolidate și anume remanierea guvernamentală, pe când în cazul dlui Voiculescu este vorba de revocare. În atare situație invit respectuos pe preopinenții mei să caute și diferența între remanierea guvernamentală și revocarea unui ministru (și a unui secretar de stat) pentru a avea o înțelegere mai clară și privind diferența dintre situația din 2007 și ceva din 2021, nu doar asemănarea.
    O zi bună și binecuvântată să aveți cu toți!