G4Media.ro

Ce spuneau liderii USR PLUS Dan Barna și Dacian Cioloș în 2017,…

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Ce spuneau liderii USR PLUS Dan Barna și Dacian Cioloș în 2017, când Dragnea a dat jos Guvernul Grindeanu

Dan Barna și Dacian Cioloș, care au declarat miercuri că ”toate opțiunile” sunt pe masă – incluzâd plecarea de la guvernare sau moțiune de cenzură împotriva guvernului din care fac parte, criticau dur în 2017 modul în care PSD-ul condus de Liviu Dragnea cu mână de fier a dărâmat prin moțiune de cenzură guvernul PSD condus de Sorin Grindeanu.

La acel moment, Dragnea l-a dat jos pe Grindeanu pentru că acesta a refuzat să adopte o OUG de amnistie și grațiere. Acum, liderii USR PLUS amenință cu ieșirea de la guvernare pentru că premierul Florin Cîțu presează pentru adoptarea controversatului PNDL 3, în timp ce reformele din justiție, cerute de USR PLUS, sunt ignorate.

Ce spuneau Barna și Cioloș în 2017

Dan Barna (USR) și-a citit discursul de pe o tabletă în timpul dezbaterii moțiunii și a vorbit de o ”reglare de conturi în PSD”.

”Moțiunea arată eșecul guvernării Dragnea – Grindeanu. Ținem minte cu toții cum Dragnea și Tăriceanu îl duceau de mânuță pe Grindeanu la Guvern. PSD și ALDE au câștigat alegerile cu un program de guvernare mincinos. O arată analiza guvernării făcută de Dragnea: doar 13% din programul de guvernare a fost îndeplinit” a adăugat Barna. 

Acesta a mai mai vorbit atunci despre ”bâlbâiala inimaginabilă a legii salarizarii unitare a bugetarilor, care a reușit să nemulțumească pe toata lumea”.

”Demonstrează pierderea controlului asupra finanțelor publice. Ați început să luați cu două mâini ce ați promis că dați cu una” a mai spus Dan Barna, înainte ca președintele de ședință de atunci, Călin Popescu Tăriceanu să îi taie microfonul. 

”Miza căderii Guvernului Grindeanu a fost incapacitatea de a rezolva problemele din Justiție ale domnului Dragnea” a afirmat ulterior Dan Barna.

De cealată parte, Dacian Cioloș s-a exprimat pe contul său de Facebook.

„Prin adoptarea moțiunii de azi, PSD și ALDE au recunoscut oficial, prin vot, că nu au capacitatea să guverneze țara”, a scris atunci pe Facebook fostul premier, Dacian Cioloș.

Demiterea lui Sorin Grindeanu nu este numai sfârșitul unei aventuri politice periculoase, ci creează condițiile unei guvernări a cărei principală legitimitate este voința președintelui PSD.

Minciuna, lupta pentru putere și pentru rezolvarea problemelor penale ale unor lideri politici, vor ține loc de bună guvernare, bunăstare, credibilitate și transparență. Valorile democrației și interesul țării nu vor trece dincolo de pofta șefului de partid.

Criza politică creată artificial de liderii PSD și ALDE are deja un impact negativ vizibil asupra economiei – cursul leului se apropie de un maxim istoric, ca să nu mai vorbim de semnalele transmise de mediul de afaceri, de investitori și de partenerii internaționali care urmăresc cu mirare agitația politică de la București.

Mai grav, discuțiile lansate de Liviu Dragnea cu UDMR, adică tocmai de liderul partidului care își asuma anul trecut apărarea românismului împotriva celor pe care, aberant, îi numeau „tehnocrați vânduți lui Soroș” a stârnit ieri pasiuni și discursuri pe care le speram apuse.

Îi invit pe liderii celor două partide de guvernare, dar mai ales pe membrii lor de partid și pe oamenii cinstiți și muncitori care i-au votat sperând într-o viață mai bună, să se gândească serios la cine poartă responsabilitatea acestei crize, ale cărei costuri vor fi plătite de România și de fiecare dintre noi” a fost mesajul lui Dacian Cioloș.

Foto: Inquam Photos – George Calin

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

23 comentarii

  1. Mie-mi place că articolul ăsta tot pe ei îi scoate răi :))

    • O paralela in care au uitat sa puna si contextul. Daca g4 vrea sa spuna ca aceasta guvernare si-a ratat promisiunile, asta se vede si de pe luna si este un motiv serios de iesit de la guvernare sau de votat motiunea.

    • Acum usr are dreptate.
      Liberalii, iohanis si citu sunt niste ticalosi.
      Daca usr nu pune piciorul in prag, inseamna va sunt lafel ca psd, pnl si udmr, iar la urmatoarele alegeri nu ii mai voteaza nimeni.
      Daca se opun ticalosiei pnl-udmr-psd-iohanis, au sanse de a se reabilita si a castiga multi mai multi sustinatori.

  2. Dle ziarist ovidiu hațegan
    Creați in mod conștient o diversiune !
    Comparați mere( putrede )cu pere .
    Salutati-l dvs respectuos pe dragnea . Noi putem sa va privim cu dispreț .

  3. Ce comparatie, dragilor jurnalisti de la G4media. Acum se vede de la o posta ca sunteti aserviti PNL.

  4. Si care este asemanarea situatiei mai domn jurnalist?! Ti se pare ca asta este guvernul USR+?!

    • Prietene, banii sunt la PNL. Ministerul finantelor ( ala care strange banii efectiv in tara asta) e
      PNL. Ministerele Muncii, Educatiei, Agriculturii, si Transporturilor ( 4 din cele top 5 cele mai banoase ministere) sunt la PNL.

    • Erata, ministerul transporturilor e la USR. Imi cer scuze. Totusi n-am mai auzit ceva de el, decat de podul de la Braila a lui 2dose.

  5. Înteleg ca electoratul trebuie sa isi aleaga cu grija informatiile pe care le ingurgiteaza.
    Vrem schimbare, e schimbare

  6. Ce spuneau Barna și Cioloș în 2017

    Dan Barna (USR) și-a citit discursul de pe o tabletă în timpul dezbaterii moțiunii și a vorbit de o ”reglare de conturi în PNL”.

    ”Moțiunea arată eșecul guvernării CATU. Ținem minte cu toții cum IOHANIS și ORBAN îl duceau de mânuță pe CATU la Guvern. PNL și UDMR au câștigat alegerile cu un program de guvernare mincinos. O arată analiza guvernării făcută de CATU: doar 13% din programul de guvernare a fost îndeplinit” a adăugat Barna. (NCI MACAR ATATA)

    Acesta a mai mai vorbit atunci despre ”bâlbâiala inimaginabilă a legii salarizarii unitare a bugetarilor, care a reușit să nemulțumească pe toata lumea”. (PE CETATENI, SPECIALII O DUC BINE_)

    ”Demonstrează pierderea controlului asupra finanțelor publice. Ați început să luați cu două mâini ce ați promis că dați cu una” a mai spus Dan Barna, înainte ca președintele de ședință de atunci, IOHANIS să îi taie microfonul.

    ”Miza căderii Guvernului Grindeanu a fost incapacitatea de a rezolva problemele din Justiție ale domnului Dragnea” a afirmat ulterior Dan Barna.

    De cealată parte, Dacian Cioloș s-a exprimat pe contul său de Facebook.

    „Prin adoptarea moțiunii de azi, PNL și UDMR au recunoscut oficial, prin vot, că nu au capacitatea să guverneze țara”, a scris atunci pe Facebook fostul premier, Dacian Cioloș.

    „ASIGURAREA lui FLORIN CATU nu este numai sfârșitul unei aventuri politice periculoase, ci creează condițiile unei guvernări a cărei principală legitimitate este voința președintelui PNL.

    Minciuna, lupta pentru putere și pentru rezolvarea problemelor penale ale unor lideri politici, vor ține loc de bună guvernare, bunăstare, credibilitate și transparență. Valorile democrației și interesul țării nu vor trece dincolo de pofta șefului de partid.

    Criza politică creată artificial de liderii PNL și UDMR are deja un impact negativ vizibil asupra economiei – cursul leului se apropie de un maxim istoric, ca să nu mai vorbim de semnalele transmise de mediul de afaceri, de investitori și de partenerii internaționali care urmăresc cu mirare agitația politică de la București.

    Mai grav, discuțiile lansate de CATU cu UDMR, adică tocmai de liderul partidului care își asuma anul trecut apărarea românismului împotriva celor pe care, aberant, îi numeau „tehnocrați vânduți lui Soroș” a stârnit ieri pasiuni și discursuri pe care le speram apuse.

    Îi invit pe liderii celor două partide de guvernare, dar mai ales pe membrii lor de partid și pe oamenii cinstiți și muncitori care i-au votat sperând într-o viață mai bună, să se gândească serios la cine poartă responsabilitatea acestei crize, ale cărei costuri vor fi plătite de România și de fiecare dintre noi” a fost mesajul lui Dacian Cioloș.

  7. Schimbare cu Cioloș și Barna?Niciodata.

  8. Acum 20 de ani, tapalagii de la BBC si Europa Libera isi declarau dispretul pentru Ion Iliescu fiindca mosul se declarase liber cugetator si iubirea pentru Senatul SUA pentru tocmai trecuse, cu cvasiunanimitate, legea pentru protectia casatoriei heterosexuale (DOMA).

    Azi, tapalagii sunt cei mai atei homosexuali.

  9. Guvernul va pica!

  10. Nu inteleg ce vrea sa compare articolul, si declaratiile din 2017 si cele din 2021 sunt corecte si nu se contrazic.

  11. g4, comparati mere cu pere, in 2017 era doar psd la guvernare, acum e o coalitie, iar prim munistrul nu e de la usr…vai mama voastra de asa zis jurnalisti

    • Sunt fix mere cu mere. În 2017 era demis guvernul lui Grindeanu că se supărase Dragnea pe el, acum USR+ vrea să demită fix premierul guvernului alianței PNL-USR+. Dacă atunci nu au vrut să se implice în circul lui Dragnea, acum de ce PSD ar trebui să se implice în circul lor? Ce, Cîțu a fost impus de la Cotroceni, iar bieții de la USR+ nu au putut atunci să comenteze? Nu s-au împărțit TOATE funcțiile din guvern în ședințele coaliției?

  12. Ce se intampla g4 acum va dedulciti si voi la banii guvernului si ati inceput operatiunea de pupat curul lui Catu si tras suturi USR ?
    PS. Tapalaga zi-o mai in clar ca sa nu ne mai pierdem vremea cu voi, jurnalisti de doua parale !

  13. Ce se intampla g4 acum va dedulciti si voi la banii guvernului si ati inceput operatiunea de tras suturi USR ?

  14. Articol fara nicio noima, facut tendentios de la o posta. Comparatia e forțată (daca exista vreun pic) si nici macar relevata, sa nu mai zic de stilul in care e facut articolul. Ai putea spune ca e o opinie + 97% plagiat (plin, plin, plin de citate care duc catre un sofism, nicidecum catre o concluzie serioasă).

  15. Domnule Hațegan, comparația este hilară.
    În primul rând, moțiunea din 2017 venea din partidul care dădea prim-ministrul, ceea ce ar însemna, în temenii actualui context (pe care îl eludați), ca posibila moțiune să vină din partea PNL. Și nu, aceasta nu este o tehnicalitate, din moment între USRPLUS și PNL sunt dispute, uneori destul de aprinse.
    În al doilea rând, moțiunea PSD-ului din 2017 a fost o măsură extremă a ”mâinii de fier” pentru a recâștiga controlul temporar pierdut asupra funcției de premier. O posibilă moțiune sau ieșire de la guvernare a USRPLUS nu reține același scop, întrucât nu voința politică a unui Barna sau Cioloș ar urma să reprezinte unica legitimitate a guvernării coaliției.
    În al treilea rând, vi se pare artificială criza politică care s-ar naște dacă USRPLUS ar ieși de la guvernare? Pentru că aici nu vorbim de o măsură extremă a unui partid aflat la guvernare ce a trebuit să-și demită propriul premier printr-un mecanism extern celor interne, de partid. Aici vorbim despre două partide (de fapt, trei), aflate într-o continuă stare de negociere și care, dacă nu se pot înțelege în spatele ușilor închise, vor adopta poziții publice, la vedere, uneori folosindu-se de mecanismele pe care le au la dispoziție fiecare dintre ele. O coaliție nu este monolituk psd-ist care s-a gripat la moțiune. Dacă există, totuși, un partid care aruncă ”in afară” schije din lupta politică strict internă, putând fi asemănat cu PSD-ul momentului 2017, acesta nu este USRPLUS; domnule Hațegan, ci PNL.

  16. – PSD si-a demis propirul guvern ca sa-l opreasca din a face lucrul CORECT (refuzul promulgarii proiectului de amnistie si gratiere)
    – USR+ isi demite propiul guvern (de coalitie) ca sa il opreasca din a face lucrul GRESIT (votarea PNDL )

    Felul in care OVIDIU HAȚEGAN prezinta problema miroase a brainwashing / fake news!
    Rusine G4Media!