Ce sunt rachetele hipersonice Kinjal, folosite de ruși pentru a distruge un depozit de arme din vestul Ucrainei / Viteza care depășește de cinci ori sunetul le permite să evite interceptările și pot fi înarmate cu focoase nucleare
Ministerul rus al Apărării a anunţat că a folosit, vineri, rachete hipersonice Kinjal pentru a distruge un depozit de armament din vestul Ucrainei.
Potrivit ruşilor, racheta lansată vineri a distrus un mare depozit subteran de muniţie al trupelor ucrainene la Deliatin, în regiunea de sud-vest Ivano-Frankivsk, transmite News.ro.
Ce capacități militare au rachetele Kinjal?
- Kh-47M2 Kinjal („pumnal”) este o rachetă aer-sol hipersonică balistică rusă cu capacitate nucleară. Are viteza Mach 10 și capacitatea de a efectua manevre evazive în fiecare etapă a zborului său.
- Poate transporta atât focoase convenționale, cât și nucleare și poate fi lansată de la bombardiere Tu-22M3 sau interceptoare MiG-31K.
- Rachetele hipersonice pot zbura în atmosfera superioară cu o viteză de peste cinci ori mai mare decât sunetul
- Pot fi înarmate cu explozivi mari şi pot să provoace daune semnificative prin simpla lovire a ţintei.
- Sunt considerate mai manevrabile decât rachetele convenționale și sunt mai capabile să evite interceptările din partea apărării aeriene
- Ministerul rus al Apărării a declarat că racheta folosită pentru a viza depozitul de arme din Ucraina este capabilă să atingă ținte la o rază de peste 2.000 km
- Anul trecut, Rusia a anunțat că a testat cu succes o rachetă hipersonică de pe o fregată din Marea Albă, în largul coastei sale de nord-vest.
- Rusia a spus că urmărește să includă arma atunci când înarmează crucișătoarele și submarinele rusești
- Alături de Rusia, China, SUA și cel puțin alte cinci țări din lume lucrează la tehnologia rachetelor hipersonice
- Racheta a fost definită în mai multe rânduri drept „super-arma” de care dispune Vladimir Putin.
- Mai multe MiG-31 înarmate cu rachete Kinjal au fost trimise de la baza aeriană Solţi la baza aeriană navală Cerniahovsk, între Belarus şi Polonia, la începutul lunii februarie 2022.
Sursa foto: Kremlin.ru via Wikimedia Commons
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
27 comentarii