Cea mai frecventă fractură în rândul femeilor de peste 60 de ani poate determina imobilitate permanentă, dacă nu se efectuează profesionist recuperare medicală (P)
Din cauza osteoporozei, mai ales în cazul femeilor în vârstă de peste 60 de ani, cele mai frecvente fracturi se produc în accidente casnice, în căderile pe șold. Sunt fracturile pertrohanteriene.
Singura soluție, în aceste situații, o reprezintă intervenția chirurgicală, urmată de recuperare medicală, dar dacă aceasta nu este corespunzătoare, poate interveni ruperea implantului, iar operația devine inutilă, fiind necesară repetarea ei. Cu cât începe mai curând terapia după operații, cu atât cresc șansele unei recuperări cât mai bune a pacienților, chiar totală, în funcție de gravitatea patologiei sau în funcție de vârstă.
Suferă și pacienți tineri asemenea fracturi, dar le înregistrează în urma unor accidente grave de circulație sau prin cădere de la înălțime.
În Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative se recuperează, după astfel de intervenții chirugicale, numeroși pacienți, fie tineri, care au suferit accidente grave, fie persoane mai în vârstă, cu multiple afecțiuni.
”Am venit în cărucior, cu diagnosticul de fractură pertrohanteriană operată. Am venit la aproape zece zile după operație, într-o după amiază. A doua zi am început procedurile și kinetoterapia. Pare greu de crezut, dar în numai cinci zile, simt o ameliorare evidentă, nu mai am temerea de a merge cu cadrul și sunt în forță, fără să exagerez”.
Pacienta a fost supusă unor analize și consultului de specialitate, iar pe baza recomandării chirurgului care a efectuat intervenția chirurgicală, a început imediat recuperarea medicală.
În Spitalul Sfântul Sava, un centru medical de excelență, cu performanțe absolut remarcabile în doar trei ani de la deschidere, activează 40 de kinetoterapeuți și fizioterapeuți, 8 medici specialiști. Pacienții beneficiază de toată atenția și îngrijirea, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, fără a întrerupe recuperarea medicală pe durata weekendului sau a sărbătorilor legale.
”Contează foarte mult persoana cu care lucrezi. Aici, terapeuții se adaptează fiecărui pacient, nu se lucrează în hei-rup. Avem, fiecare dintre pacienți, un plan de făcut. Unul îl atinge cu pași mai mici, altul cu pași mai repezi, dar nu te stresează nimeni. Acesta este un lucru bun. Simți că ești apreciat, te simți ca în familie. Acasă, ar fi trebuit chemat un kinetoterapeut și altcineva să stea permanent cu mine. Pierdeam îngrozitor de mult. Aici, în regim de internare, recuperarea se face constant și continuu”.
Specialiștii în kinetoterapie și fizioterapie lucrează cu pacienții pe mai mult de 70 de echipamente de ultimă generație, iar internarea pe durata terapiilor se asigură în saloane cu 2 și 3 paturi, în condiții asemănătoare unor hoteluri de 4*. Îngrijirea de calitate, atenția deosebită pe care personalul medical o acordă fiecărui pacient, modul de relaționare cu toți angajații, mediul ambiant plăcut, familial, hrana proaspătă și de o calitate superioară, menținerea unei atitudini pozitive, contribuie la recuperarea rapidă a bolnavilor.
Tehnicile speciale aplicate după planuri de tratament complex, cu tehnologii de ultimă generație, oferă pacienților Spitalului Sfântul Sava o probabilitate ridicată de recuperare medicală.
Spitalul Sfântul Sava are 118 paturi avizate pentru recuperare medicală și îngrijiri paliative, deservite de o echipă de peste 180 de medici, asistenți, fizioterapeuți, kinetoterapeuți, infirmieri. Fiind atât de numeroși raportat la numărul de paturi, specialiștii acordă atenție specială fiecărui pacient. De aceea și rezultatele Spitalului Sfântul Sava sunt superlative în recuperarea medicală pentru cele mai complexe afecțiuni. De câteva zile, centrul medical a deschis și o secție cu 18 paturi, în care pacienților cu afecțiuni foarte grave sau care au suferit intervenții chirurgicale le sunt monitorizate permanent funcțiile vitale și sunt supravegheați inclusiv prin sistem video.
Centrul medical a fost construit de la zero în urmă cu trei ani. Se află în imediata vecinătate a pădurii Pustnicul, în comuna Pantelimon, str. Cozieni nr 2, drumul spre Mânăstirea Pasărea.
Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:
0724.021.090 | 0724.338.881
contact@spitalulsfantulsava.ro
https://spitalulsfantulsava.ro/
https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank