G4Media.ro

Cea mai recentă lipsă pe piața muncii în Marea Britanie: Bodyguarzi la…

Sursa foto: Pixabay

Cea mai recentă lipsă pe piața muncii în Marea Britanie: Bodyguarzi la cluburile de noapte

Lipsa de bodyguarzi din Marea Britanie ar putea deveni o “amenințare la adresa siguranței publice”, a avertizat Asociația Industriei de Noapte (NTIA). Organizația dă vina pe lipsa de personal de securitate în locuri la persoanele care au renunțat în timpul pandemiei de coronavirus și estimează că nivelul de personal este sub 70% din ceea ce ar trebui să fie.

Brexit și lipsa lucrătorilor din Uniunea Europeană au constituit, de asemenea, un factor care a contribuit, estimează NTIA.

Se bănuiește că una din cinci companii din viața de noapte s-au închis sau au redus orele, deoarece nu pot angaja personal de securitate. Șefii cluburilor de noapte vor acum ca guvernul să intervină.

Guvernul a declarat că îi ajută pe oameni să “se recalifice, să-și dezvolte noi competențe și să se întoarcă la muncă pentru a ajuta la ocuparea posturilor vacante”.

Am efectuat un sondaj în urmă cu câteva luni, care a constatat că resursa de securitate din sector era de doar 70% și mă tem că situația s-a deteriorat și mai mult de atunci. Fie că acționează ca o primă linie de apărare împotriva unui atac terorist, fie că intervine pentru a sparge incidente violente, personalul de securitate autorizat este fundamental pentru siguranța publică”, a declarat la BBC Michael Kill, director executiv al NTIA. El adaugă că lipsurile actuale “încep să pună publicul în pericol real”.

Peter Marks, care conduce Rekom Marea Britanie – care include cele 42 de cluburi de noapte Pryzm și Atik – a spus că problema se “acumulează încet, dar a devenit mult mai gravă de la pandemie. Uneori a fost o adevărată luptă, dar din fericire am reușit deseori să ne luptăm cu agențiile de securitate pentru a găsi echipele de care avem nevoie la timp. Suntem într-o poziție deosebit de puternică, deși putem fi de acord să preluăm personalul într-un număr mai mare – acest lucru afectează în mod deosebit cluburile independente„, a adăugat el.

NTIA a cerut guvernului să facă mai multe prin “finanțarea inițiativelor de formare, eficientizarea noilor cerințe de formare sau abordarea penuriei prin legislație” și dorește ca vizele temporare pentru lucrătorii din UE să vină și să ocupe posturile vacante.

Guvernul trebuie să vină la masa ci să analizeze aceste soluții pe care le propunem ca sector – aceasta este o problemă serioasă, care, dacă este lăsată nerezolvată, poate duce la o tragedie„, spune Marks.

Lipsa bodyguarzilor se adăugă celei a șoferilro de camioane grele și lucrătorilor din abatoare, pentru care guvernul de la Londra a aprobat deja mii de vize temporare de muncă pentru recrutarea din străinătate.

sursa: BBC, sursa foto: Pixabay

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. P-aia cu șoferii de TIR am înțeles-o, dar p-asta nu!

    • Pentru că este o meserie prost plătită, dificilă (trebuie să păstrezi ordinea folosind „forță rezonabilă” când ai de a face de multe ori cu oameni beți sau drogați, vineri, sâmbătă și duminică seara și mai trebuie să ai și un cazier penal curat), iar fluctuația forței de muncă în această industrie este foarte mare și înainte de Brexit se baza pe noi angajați veniți din estul Europei, inclusiv un important număr de români. Acum acest izvor a secat. În plus, acesta este unul dintre sectoarele care s-au redeschis cel mai recent după carantină și mulți dintre foștii angajați din UE au plecat și puțini s-a mai reîntors.

  2. La ce epidemie de atacuri cu cutitul e in Marea Britanie, meseria asta a devenit mult mai periculoasa decat era in trecut.