G4Media.ro

Cea mai slabă prezență din istoria post-decembristă a alegerilor prezidențiale: Doar 47,66%…

Cea mai slabă prezență din istoria post-decembristă a alegerilor prezidențiale: Doar 47,66% dintre românii din țară s-au prezentat la vot

Doar 46,66% dntre românii cu drept de vot din țară s-au prezentat la urne în primul tur al prezidențialelor, ceea ce face ca alegerile din 10 noiembrie să intre în istorie drept scrutinulș cu cea mai slabă prezență din ultimii 30 de ani.

Astfel, până la ora 21:00, la închiderea urnelor, votaseră abia 8.683.112 români în toată țara, mai puțini decât în turul 1 al prezidențialelor din 2014 și deecât la europarlamentarele din luna mai a acestui an.

În turul 1 al alegerilor prezidențiale din urmă cu 5 ani prezența a fost de 52,31%, iar la europarlamentarele din mai – 49,02%.

O diferență uriașă, de aproape un milion și jumătate de oameni, s-a înregistrat între voturile exprimate la sate și la orașe. În vreme ce în mediul urban au fost prezenți la urne 5.056.941 alegători, în mediul rural au fost abia 3.626.171 electori.

Total prezență pe țară: 47,66%

Urban: 48,54%

Rural: 46,49%

București: 51,4%

Județele fruntașe: Ilfov (63,13%), Cluj (59,2%), Sibiu (53,76%), Brașov (53,75%) și Giurgiu (52,01%).

Județele codașe: Vaslui (35,47%), Covasna (37,02%), Satu Mare (37,68%), Maramureș (40,68%) și Botoșani (41,67%).

Date comparative ora 21:00

Prezidențiale 2014 – 52,31%

Parlamentare 2016 – 39,49%

Europarlamentare 2019 – 49,02%

Prezidențiale 2019 – 47,66%

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

30 comentarii

  1. Sa va cacati in ea de țara…neam de slugi inculte

  2. Ca nu ne-am dat cu totii voturile din mila lui Barna?
    Teoria ca dispare psd-ul… E fix ca teoria cum ca dupa revolutie au disparut si comunistii.

    • Ai dreptate. Nu dispare nici daca la locale si parlamentare vor avea rezultate slabe. Poate numai dupa un mandat intreg de guvernare competenta si stabila a dreptei.

    • A fost doar o smecherie a lui Barna ca sa obtina mai multe voturi. Bineinteles ca PSD nu dispare, doar daca-l votam po Barna, cita vreme exista milioane de indobitociti.

    • Am citit curios commenturile voastre. O seara buna si respectele mele, domnilor.

  3. Oare de ce?Nu cumva SI din cauza divizarii dreptei ,fortata de Barna si Ciolos,membrii simpli si simpatizantii aliantei nu cred ca au fost multumiti de decizia celor 2 sa candideze impotriva lui Iohannis cand MIZA ERA ALTA : SCOATEREA PSD DIN PARLAMENT SI DIN TOATE PRIMARIILE,IAR PENTRU ASTA ERA NEVOIE DE LUPTA COMUNA!

    • Am oarece indoieli ca Barna si Ciolos sunt de dreapta.

    • Si eu,mai ales ca sunt in alianta cu neoliberalii europeni,un amestec de socialism centrist si liberalism de stanga,cum e cazul lui Macron.

    • Nu zau ? Un fel de colhoz ?

  4. Oferta a fost departe de a fi atractiva. Eu, ca si datile trecute, am votat raul mai mic.

  5. okay, daca e tur doi usl, pentru prima oara din 2000 de cand am drept de vot, ma pis pe el de vot.. si imi doresc sincer sa iasa dancila

    • Unde vezi usl?USL a fost Barna cu Dancila ,cand a stupefiat pe toata lumea normala cand a declarat ca lui ii convine mai mult cu dancila la guvernare,decat cu guvern liberal !

  6. Dezamăgit de prezență 🙁
    Unde e pr’etenul meu @avem ce votăm ?!?

  7. Este o mare problemă pentru primul mandat Iohannis această victorie a dnei Dăncilă.

  8. Dezamagitor. Nu suntem capabili sa invatam cat de rau ne face absenteismul la orice fel de vot prezidentiale/parlamentare/euro/locale… tinerii au lasat de dorit prin aceasta absenta masiva la vot…

  9. Toată ziua ne-ați intoxicat cu prezența record. La finalul zilei s-a dovedit un fâs. Mai putini ca la europene.

  10. Deci după ce toată ziua ne-ați intoxicat cu „prezențele record”, acum aflăm că a fost un mare rahat. Mă piș pe voi de ziariști de doi lei.

    • Asta ma mir si eu,ce jurnalism e asta,sunt obiectivi sau partinitori?In loc sa arate clar de ce ,cati candidati fantoma-12,13 !-au fost pusi sa risipeasca voturile,fata de alegerile anterioare!

  11. Concluzie 1 : majoritatea romanilor (adica peste 50 %) nu au avut nici o problema cu cei 3 ultimi ani de „guvernare” PSD – – cum probabil nu au aut nici o problema nici cu ceialalti 22 inaintea astora 3 …
    Concluzie 2 : suntem niste cretini astia care inca mai speram ca Romania va fi vreodata o tara macar cat de cat decenta, daca „civilizata” nu prea intra in discutie …
    Concluzie 3 : Dl Badalau avea dreptate cand canta dedicatii diasporei – no offense : dar realitatea cifrelor cam asta arata …
    Concluzie 4 : Cand spuneau PSD-istii ca celor din diaspora ar trebui sa li se interzica dreptul de a vota pentru Romania probabil aveau dreptate – cel putin NU ne mai raportam la utopica cifra de 18 mil de alegatori – ci probabil la mult mai realista cifra de 11-12 milioane – ceea ce poate ar atenua sau chiar anula concluziil1 1 si 2 …
    Concluzie 5 : „romanismul” este „romanism” – inclusiv in diaspora – unde vorba aia, oamenii „s-au obisnuit cu disciplina Vestului” : yeah, right – tot pe principiul „da-i in ma-sa pe aia din tara, ce ne mai pasa noua acum de ei, noi sa ne vedem de ale noastre” se pare ca functioneaza bravii nostri compatrioti !
    Nu ma intelegeti gresit – e de inteles atitudinea – insa hai macar sa fim onesti si sa nu mai mimam grija de „fratii nostri” din tara …

  12. O tara cu 47% prezenta la vot iși merita soarta în cea mai mare parte. Diferența de 53%, inteleg ca sunt mulțumiți cu pușcăriașii scoși de după gratii, cu violurile recidivistilor, cu sărăcia, cu minciuna și cu manipularea.

  13. Eu sunt doar curioasă ce au făcut azi aia 53% care n-au fost la vot adica vreo 10 mil. de oameni? Ce fac oamenii ăștia? Cu ce se ocupă? Pe unde sunt? Sunt toți bolnavi, răniți, lați la pat? Ocupați? Sau sunt idioți? Nesimțiți? Nu știu, întreb și eu. Din cauza acelei jumătati de inconștienți ne omorâm noi viețile.

    Vreau vot obligatoriu! Ca in grecia! Nu vii la vot? Foarte bine: amenda 1000 de euro.

  14. Nu zau ? Un fel de colhoz ?

  15. 1. Diaspora de maine taiati orice suma de bani trimisa catre Romania. Daca rudele voastre o freaca prin tara si voi cu spinarea rupta pe afara sponsorizati pesdeaua nu merita sa le mai dati un cent.
    2.Pentru 23% care votati dancila cu d mic: inculti analfabeti idioti corupti. Sa va ingropati cu dancila pe nasalie, putorilor.
    3. Domnu Barna, carisma mai multa are un bec stins. Fa un bine USR ului si un pas inapoi ca asa-i in tenis.

  16. „The current population of Romania is 19,318,526 as of Sunday, November 10, 2019, based on Worldometers elaboration of the latest United Nations data.”
    Sursa:
    https://www.worldometers.info/world-population/romania-population/
    Cu datele din articol, imi ies 18,124,000 votanti pe listele electorale. Nu pute ceva? Doar 1,200,000 Romani sub 18 ani? Nu cred!

  17. mai e vanturata vrajeala cu prezenta ?
    https://prezidentiale2019.roaep.ro/ deci judetul bacau are 600.000 pe liste
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Jude%C8%9Bul_Bac%C4%83u si are 616.000 locuitori la referendumul din 2011 deci acum probabil mai putin de 600.000 estimez ca drept de vot au pe undeva la 400.000 deci la 250.000 de voturi prezenta REALA la vot a fost de 85%.

  18. Daca ceva nu merge bine în țară, vinovați suntem toți, și asta pentru că:
    – suntem puternic divizați între „dreapta” și „stânga” și ne consumăm energia luptandu-ne unii cu alții să ne impunem „dreptatea noastră”;
    -nu am înțeles că toți politicienii , fie că sunt de la putere fie din opoziție, sunt la fel, la nivel de moralitate, profesionism, patriotism, etc.
    -nu am înțeles că ne construim soarta că popor, prin ceea ce facem zi de zi, prin deciziile pe care le luam zilnic, și nu prin votul la 4 sau 5 ani.
    -deciziile luate pe fondul emoțiilor puternice nu sunt niciodată benefice pe termen lung ( mă refer la demonstrații de stradă, la alegerea râului cel mai mic).
    -politicienii noștri (oricare ar fi ei) reflecta trăsăturile caracteristice ale poporului din care fac parte: adică tot ceea ce fac ei, regăsim și în poporul nostru, la absolut toți indivizii..
    Concluzia: daca vrem schimbarea în bine a acestei țări și oameni de valoare care sa ne conducă, va trebui să devenim noi ca popor, fiecare dintre noi, mai buni sub toate aspectele, mai harnici, mai educați, mai patrioți, mai eficienți, mai curajoși, mai….(tot ce vreți)…. Altfel nu se poate! Și mai este nevoie să ne asumăm responsabilitatea 100% pentru tot ce se petrece în jurul nostru, fie că vorbim de viață noastră personală, a familiei, a comunității locale , județene și a țării. In caz contrar, mai trec încă 30 de ani in care mergem din rău în mai rău.

  19. Asa, stati acasa si lasati diaspora sa se lupte cu infractorii care va distrug viata in fiecare zi,
    se pare ca sunteti complici, nu victime!!!! Oare cate generatii mai trebuie sa moara ca sa se trezeasca romanul care gandeste, si oare chiar o sa dispara ala care se vinde pe un mic si-o bere?!?!