G4Media.ro

Ceasurile inteligente și brățările de fitness ar putea declanșa atacuri de cord…

sursa foto: Pexels

Ceasurile inteligente și brățările de fitness ar putea declanșa atacuri de cord la pacienții vulnerabili (studiu)

Dispozitivele de fitness precum ceasul Samsung Galaxy Watch4, inelele inteligente Fitbit și multe altele asemenea au fost evidențiate ca un risc potențial pentru persoanele vulnerabile, a constatat un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Utah, conform News Sky.

Acest lucru ar putea fi cauzat de detectarea dispozitivelor, care ar putea interfera cu pacienții care dețin dispozitive electronice implantabile cardiace (CIED). CIED-urile includ stimulatoare cardiace, defibrilatoare cardioverter implantabile (ICD) și dispozitive de terapie de resincronizare cardiacă (CRT).

Cercetătorii au descoperit că problemele au fost cauzate de ceasuri inteligente portabile specifice și inele inteligente care folosesc bioimpedanța, un tip de tehnologie de detectare.

  • „Dacă stimulatorul cardiac devine confuz de interferență, acesta ar putea înceta să funcționeze în timpul perioadei în care este confuz. Dacă această interferență este pentru o perioadă lungă de timp, pacientul ar putea leșina sau chiar mai rău”, a adăugat Benjamin Steinberg, profesorul asistent de inginerie electrică și informatică de la Universitatea din Utah.

În 2020, 19% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16-74 și 34 de ani din UE au folosit ceasuri inteligente, benzi de fitness, ochelari sau căști conectate, dispozitive de urmărire a siguranței, haine sau încălțăminte conectate și alte accesorii conectate la internet, conform unui raport Eurostat

Persoanele tinere cu vârste între 16 și 24 de ani au utilizat aceste dispozitive portabile inteligente într-o măsură mai mare (28%) decât persoanele cu vârste cuprinse între 25-54 de ani (23%), urmate de persoanele cu vârste cuprinse între 55-64 și 11%. Doar 5% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 65-74 și 24 de ani au folosit astfel de dispozitive portabile inteligente.

8% dintre români au folosit dispozitive portabile conectate la internet în 2020

Asistenții virtuali sub forma unui difuzor inteligent sau a unei aplicații sunt, de asemenea, populari: 11% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 16-74 și 64 de ani le-au folosit. Soluțiile conectate la internet pentru gestionarea energiei, cum ar fi termostatele conectate, contoarele de utilități, luminile sau pluginurile, au fost utilizate de 10% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani.

În 2020, aproximativ o treime dintre locuitorii din Cehia (35%), Finlanda (33%) și Estonia (31%) au folosit un ceas inteligent, o bandă de fitness sau alte accesorii conectate la internet.

În schimb, mai puțin de 10% dintre persoanele din Grecia (7%), România (8%) și Cipru (9%) au utilizat în această perioadă dispozitive portabile conectate la internet.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...