G4Media.ro

CEDO a admis în principiu sesizarea lui Kovesi în care contestă revocarea…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

CEDO a admis în principiu sesizarea lui Kovesi în care contestă revocarea sa din funcție de către CCR

Sesizarea la CEDO formulată de fosta șefă a DNA, Laura Codruta Kovesi, în care contestă modul în care a fost revocată din funcție, a trecut rapid de procedura de filtru, ceea ce înseamnă că este în principiu admisibilă si ca începe judecata pe fond, transmite Ziare.com

Surse specializate pe cazuistica CEDO au declarat pentru Ziare.com că rapiditatea cu care a trecut de acest prim filtru sesizarea lui Kovesi, depusă acum nici o lună, arată ca institutia europeana tratează foarte serios aceasta cauză.

Nicoleta Popescu, avocata Laurei Codruta Kovesi a declarat pentru G4Media.ro: “Plângerea a trecut de filtru. Peste 90% din plângeri nu trec. Curtea a constatat că îndeplinește criteriile de admisibilitate și va merge într-o etapă superioară”.

Laura Codruţa Kovesi a atacat la CEDO decizia de revocare din funcţia de şef al DNA, potrivit unui răspuns al Parchetului general pentru G4Media.ro transmis pe data de 8 ianuarie.

Kovesi susține că nu a avut calitatea de parte în conflictul constituțional soluționat la CCR, că instanța constituțională a hotărât revocarea sa, dar că nu a fost citată, nici n-a avut posibilitatea de a se apăra.

Kovesi mai arată că decizia CCR nu a putut fi contestată și că, în consecință, nu i-au fost respectate garanțiile unui proces echitabil.

“Am formulat în luna decembrie 2018 o plângere, în nume personal, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în care am arătat că au fost încălcate mai multe drepturi prevăzute în Convenția Europeană a Drepturilor Omului în ceea ce privește revocarea din funcția de procuror șef al DNA ca urmare a Deciziei nr.358 din 30 mai 2018 pronunțată de Curtea Constituțională.

Motivele pe care le-am invocat în acțiune au vizat faptul că, prin decizia sa, Curtea Constituțională a hotărât revocarea din funcție, deși, nu am avut calitatea de parte în conflictul soluționat de instanța constituțională, nu am fost citată în fața Curții Constituționale și nu am avut posibilitatea de a avea cel puțin calitatea de „intervenientă” pentru a exprima un punct de vedere în apărarea mea.

Decizia Curții Constituționale nu a putut fi contestată, inexistența unei căi de atac fiind stabilită de însăși motivarea Deciziei Curții Constituționale. Astfel, am reclamat și faptul că nu există în dreptul intern un temei de drept prin care să poată fi exercitată o cale de atac împotriva Deciziei Curții Constituționale nr. 358 din 30 mai 2018.

În procedura în care Curtea Constituțională a emis Decizia nr. 358 din 30 mai 2018 nu au fost respectate garanțiile unui proces echitabil, sub aspectul accesului la un tribunal, având în vedere că nu există în dreptul intern „un recurs efectiv”, un temei de drept și o procedură internă bazată pe criterii obiective care să îmi ofere dreptul la o contestație privitoare la drepturile și obligațiile cu caracter civil referitoare la măsurile disciplinare dispuse de ministrul justiției și decise de Curtea Constituțională printr-o decizie definitivă, fără cale de atac ”, a declarat Laura Codruţa Kovesi în răspunsul pentru G4Media.ro, dat prin intermediul Biroului de presă al Parchetului general.

Pe 9 iulie anul trecut, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a şefei DNA, Laura Codruța Kovesi, după ce a fost obligat în acest sens de Curtea Constituţională.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

22 comentarii

  1. M..e PSD & ALDE ! Meritați pe deplin ”aprecierea” cetățenilor români ! Sunteți niște mizerabli !

  2. Fotografia confirma Protocolul de colaborare încheiat cu Dumnezeu.

  3. si ajunge si Procuror sef al Parchetului European

  4. Daca are castig de cauza la CEDO, se impune demiterea completului CCR si trimiterea in judecata pentru abuz in serviciu.

  5. sa vezi deseara la antenta 3. spume la gura si fire de par smulse din capetele seci ale trepadusilor

  6. Bravo Codruta. Succes in continuare !!!!!!!!!!!
    Ce palma pt CCR daca s-ar dovedi ca si-a depasit atributiile, a incalcat constitutia prin emiterea deciziei 358/2018.

  7. Asta da reusita! I s a acceptat la lecturat dosarul… Deh, e mai mult decat a reusit sa faca la DNA…

    • @Asistat :
      Amaratule, daca nu stii, taci dracului (scuze @Scara !) din gura !

      PS. ” Admisibila in pricipiu” inseamna ca se judeca pe fond, unde 100% plangerea va fi gasita intemeiata !

      PPS. Si , prostule, stii ce mai inseamna asta ? Ca i-au crescut Codrutei sansele sa ajunga Procuror General European !PPPS. Plangeti in pumnii, fraierilor ! :)))

    • asistat, eu zic sa nu te obraznicesti, pentru ca altfel te luam la injurat! De bine, de rau, nu va mai sictiresc, pentru ca vad ca va cam dezlipiti de c… psd, stiu ca se intampla numai pentru ca azi psd-draknea a primit mai multe lovituri, si-asta va face sa va mai ganditi nitelus la ce va iese din tastatura, insa nu va fortati norocu’!

  8. Genial…! In felul acesta se sparge și buba rea de pe fața lui Tudorel, după vorba pupulară…, se curăță…!

  9. @Scara:
    Si Tri Bubiti, devine Doaua Bubiti !

    PS. Hai ca se poate ! :)))

    • Nu-mi vine să cred ochilor…! @Su, esti chiar tu?
      Ca să fiu absolut sigur îți cer să te identifici, asă că te rog să-mi răspunzi la o întrebare: Care dintre somelierii cunoscuți pe meleagurile nostre au avut ocazia să vadă Monstruozitatea cu proprii ochi?
      Nici nu știi cât mă bucur pentru că te văd din nou comentând alături de noi…!
      PS. O cafeluță, un ceai ?

  10. Auăleu !! Auuuu !!!
    De aici poate să iasă de un cutremur … Dacă motivează bine judecători de la CEDO previzibila sentință s-ar putea să rezulte că CCR este în AFARA LEGII !!!!!!
    Până acum puteam striga cât ne țineau plămânii cu efect zero. Sau puteam protesta, dar …
    Dacă CEDO se lungește un pic din pix și zice că ordinul de revocare, pentru că asta face CCR ordonă președintelui, ar fi o extralimitare cu dorința de a ajuta un grup infracțional, ba chiar mai mult, CCR face parte din acel grup ?????

    Unul din parii cu care a lovit grupul infracțional PSD-ALDE-UDMR în justiție s-ar putea să se rupă !!!
    CCR-ul parte a grupului infracțional PSD-ALDE-UDMR. !!!!!

    Dorneanu, Ceaușescu (vopsit), Maya, o să aveți un dosar !!!!!

    Și încă o dată Codruța, providențială !!!
    Hai, DNA !!!

  11. Gargamel deja își roade excrescențele faciale de necaz, iar sluga dorneanu se întreabă dacă nu cumva i-ar sta mai bine ca femeie de serviciu la o firmă de construcții că oricum, mulțumită handicapatei de vasilica, încasează 3000 lei lunar.
    O așteptată decizie CEDO în favoarea LCK va pune cele două slugi ale hamsterului flaușat în situația infirmării lor pe plan internațional în privința capacității lor de a face din România un stat de drept, democratic, așa cum s-au jurat pe corason, dar lumea asta are informații eronate și e tâmpită că se ia după statul paralel, Johannis și Soros.
    Acuma, problema este că gargamel nu prea are timp de Kovesi pt. că ia notițe de la ministerul de justiție de la Moskva. Acolo se coace o lege perfect democratică și în consonanță cu statul de drept, conform căreia să nu mai existe corupție dacă nu ai avut ce face și a trebuit să accepți mită. Curat-murdar coane gargamele. Parcă-l și aud și pe dorneanu că va zice că o astfel de lege ar fi perfect constituțională și la noi.

    • Eeee, bubosul ciumat o da cand pe-o oug, cand pe alta, joaca pe stangu’, joaca pe dreptu’, cred ca a promis pana acum vreo 4 oug pentru penali, da’ numa’ vorbeste de ele. Din cate am inteles, zilele-astea s-a dus la Comisia LIBE, si a vorbit de cormorani, de i-au dat aia cu masa-n cap, si-asa a venit el acasa mai racorit la capatana nitel!

  12. De bun augur initiativa Lulutzei.
    Acest CCR, fara rusine, a luat locul instantelor de judecata, pentru ca pentru acesti 9 pseudojudecatori orice conflict juridic este de natura constitutionala. E adevarat ca orice incalcare a legii inseamna implicit si o incalcare a constitutiei, dar cine incalca legea este judecat de instantele de judecata, CCR avand un rol strict pe constitutionalitatea legilor si pe anumite conflicte care blocheaza puterile separate din stat.
    Asa s-a ajuns ca CCR sa oblige presedintele Presedintele sa revoce, fara nicio noima procurorul sef DNA. Tot asa, CCR judeca in locul instantei completurile de 5 si spune ca sunt nelegale. BTW, CCR este constituita legal?
    Ce ar fi daca CEDO ar verifica si procedura asta cu amestecul mejeului in numirea si revocarea procurorilor, vizavi de independenta justitiei si de dreptul oricaruia dintre noi la un proces echitabil.

  13. Vai, ce chin, ce jale in gradina psd- alde – ccr , latrine, rtv si a tuturor sclavilor si trollilor !!!

  14. care mai sunt cotele pe pariul cu intrarea buburosului la parnaie?!

    • In Copou sunt anuntzate niste pariuri pentru Taxidermia acestuia, acuma povestea cu Inchisoarea poate fi un pariu DOAR initiat de Familia Lui