G4Media.ro

Cei doi călugări răniţi în explozia de la mănăstirea din judeţul Constanţa,…

sursa foto: News.ro

Cei doi călugări răniţi în explozia de la mănăstirea din judeţul Constanţa, transportaţi la Frankfurt cu o aeronavă C-27J Spartan/ Călugării sunt în stare gravă, intubați

Cei doi călugări răniţi în urma exploziei produse la mănăstirea de lângă localitatea Tichileşti, judeţul Constanţa, sunt transportaţi, sâmbătă, cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române la Frankfurt. Cei doi sunt în stare gravă, fiind intubaţi.

Potrivit Ministerului Apărării, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, desfăşoară o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Constanţa – Frankfurt pe Main pentru transportul, în regim de urgenţă, a doi pacienţi aflaţi în stare gravă.

Echipa medicală este formată din specialişti ai SMURD Bucureşti şi ai Ministerului Apărării Naţionale.

Aeronava a decolat de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu în jurul orei 8.00.

Cei doi călugări răniţi în urma exploziei de la Mănăstirea „Sfântul Gheorghe” de lângă Tichileşti erau internaţi la Spitalul Judeţean Constanţa, fiind intubaţi.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, sâmbătă, în jurul orei 5.00, un echipaj SMURD C şi o ambulanţă a Serviciului Judeţean i-au transportat pe cei doi către aeroportul Mihail Kogălniceanu, unde au fost preluaţi de aeronavă.

Explozia s-a produs, joi seara, la o butelie dintr-o anexă a Mănăstirii Sfântu Gheorghe de lângă localitatea Tichileşti. Au fost răniţi doi bărbaţi, unul de 45 de ani şi altul de 50 de ani.

sursa: News.ro, sursa foto: News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Pentru ca sunt din mafia religioasa, sunt tratati foarte bine de catre stat.

    Asa l-au tratat si pe Pimen, l-au luat cu elicopterul de la Suceava, desi avea 90 de ani si la Suceava era plin de alti bolnavi de Covid in stare grava, care aveau nevoie de evacuare.

    Observati cum statul tine la mafia religioasa, fiindca ii foloseste electoral.

    • Dap, repede au uitat de zeul lor, rugăciune și toate cele. Normal era să fie duși la mănăstire, să se facă voia Domnului, așa cum propovăduiesc ei prostimii. Era cazul să dea un exemplu, dar când e vorba de pielea lor, uită imediat de biserică și îmbrățișează știința.

    • păi nea miki cei doi călugări au fost duși și nu au cerut ei să fie duși la Frankfurt. Și probabil se mai și roagă.

  2. Pregatiti-va pt dragoste si toleranta in comentarii!

    • Deja e plin se vede 🙂 .

    • Dragoste și toleranță ai pentru cei ce manifestă empatie și e reciprocă, nu funcționează cu ipocriții ăștia de popi care au doar dragoste de bani și băieței…

  3. Da, Securistii trebuie salvati!
    Bagā cu Spartan!

  4. Miki, spitalul a fost inventat de biserica, Sf Vasile cel Mare, sec.4.Prin urmare tu ceri Bisericii sa renunțe la propria invenție. Vezi în ce situații ridicole te pui dacă nu deschizi din când în când câte o carte?
    Apropo, ca să vezi că ortodocșii nu erau habotnici, aveau angajați doctori și doctorițe. Vorbim de secolul 4 când în toată lumea femeia era doar o unealtă.
    În ce privește România, bolnitele de la manastiri au fost singurele spitale vreme de mai multe secole.

    • Lool, la asta cu cititul m-ai spart, adică Asclepius a fost creștin de-al vostru? Vezi că a trăit cu mult înaintea erei noastre, nu cum te-a îndoctrinat popa.

    • Asclepius e un mit. Nu era el mare organizator de spitale nci macar in Legendele Olimpului; dar daca ar fi fost, tot nu as fi impresionat de spitale mitologice.

      Ma mir ca nu ai adus in discutie ceva din Harry Potter, ca de acolo si-au luat lumina multi tefelei.

  5. Acești xenones bizantine au reprezentat nu doar primele instituţii publice care au oferit îngrijire medicală celor bolnavi, ci şi cele care au condus la crearea mediilor spitaliceşti din cursul Evului Mediu, de la care atât Apusul Latin, cât şi Răsăritul islamizat şi-au dezvoltat facilităţile pentru bolnavi. A scrie despre apariţia şi dezvoltarea centrelor de îngrijire a bolnavilor în Imperiul Bizantin înseamnă să scrii primul capitol al istoriei instituţiei spitalului” („The Birth of the Hospital in the Byzantine Empire”, John Hopkins University Press, Baltimore, 1985, p. 4). „Xenones” se numeau acele locuri unde puteau fi îngrijiţi străinii, însă nu doar aceştia, ci şi cei săraci sau grav bolnavi care nu îşi puteau permite un medic.

  6. Problema in sine , dincolo de opiniile pro credinta, biserica, etc, reprezinta o dubla masura a statului roman in a trata cazuri similare.. Este salutar gestul de a fi salvati calugarii, dar si celelalte categorii sociale , si aici nu vorbim despre speciali, au dreptul la gesturi asemanatoare . Dar se vede clar ca si calugarii sunt speciali.

  7. Cum? Nu-i tratează ÎPS Teodosie? Ce spune ÎPS Teodosie este valabil numai pentru prostime?

  8. Bine ca erau asigurati, ca doar platesc CASS, altfel trebuia sa ii duca avionul care a venit cu cu lumina de la Ierusalim, doar ca pe banii lor e mai scump decat pe banii nostrii.

  9. La Frankfurt? De ce tocmai acolo? Trebuiau dusi la spitalul ce se ridica langa Parlament, in Bucuresti, cel cu 6 turnulete mici si 1 turn mare, toate aurite. Era mai aproape.