G4Media.ro

Cei mai numeroși “corona-curajoși” nu sunt în rândul persoanelor needucate, ci în…

sursa foto: Pixabay.com

Cei mai numeroși “corona-curajoși” nu sunt în rândul persoanelor needucate, ci în rândul românilor cu studii medii – sondaj IRES

Centrul de studii IRES a dat, marți, publicității un sondaj ce oferă unele informații despre cât de mult se tem sau nu românii de coronavirus, după cinci luni de pandemie. Studiul sociologic arată că cei mai mulți oameni sunt îngrijorați de o posibilă îmbolnăvire, dar că cei care sunt îngrijorați puțin sau deloc sunt destui, iar dintre aceștia cea mai puternică înclinație să nu se teamă sunt persoanele cu educație medie, nu “needucații”. Persoanele cu educație slabă sunt îngrijorate în cea mai mare proporție, în condiții de pandemie.

  • Studiul este disponibil integral aici. El a fost realizat pe în 24-25 iulie pe un eșantion de 898 de subiecți, cu vârste de peste 18 ani. Este declarat reprezentativ pentru populația adultă din România, cu eroare maximă tolerată de +/-3,3%.

Ce spune studiul despre gradul de îngrijorare a populației în pandemie

La întrebarea “Dumneavoastră cât de îngrijorat/ă sunteți în legătură cu situația generată de pandemia de Covid-19 în România?“, trei sferturi s-au declarat foarte sau destul de îngrijorat/ă. Un sfert – destul de puțin sau foarte puțin/deloc îngrijorat/ă. Mai precis.

  • Foarte îngrijorat/ă – 37%
  • Destul de îngrijorat/ă – 39%
  • Destul de puțin îngrijorat/ă – 12%
  • Foarte puțin sau deloc îngrijorat/ă – 12%

Deloc sau destul de puțin îngrijorat/ă s-au declarat, în cea mai mare măsură, respondenții din categoria de studii medii.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

  1. Eu zic sa faca un sondaj cu intrebarea daca mai avem voie sa gandim , nu de altceva dar daca ai alta parere intervine sistemul care iti inchide gura si gandeste el in locul tau.
    Daca spuneai romaniñor in 89 ca va veni vremea cand cenzura si amenintarile sa iti inchida gura o vor face urmasii securistilor peste 35 de ani probabil nu ar fi crezut.
    Sper sa ne vina mintea la cap si sa ne trezim din cosmar.

  2. Un studiu fals si diversionist probabil comandat tot de propaganda coruptilor si hoţilor. Avocata poporului, Orban, Catarama, Turcan, Iohannis, judecatorii CCR, etc, sunt needucaţi sau ipocriţi?

    • Frate, aia sunt needucati SI ipocriti SI talhari SI tradatori de tara SI niste mincinosi ordinari SI cate si mai cate…
      Nu e loc de “sau” cu jegurile astea, totul e cu “si”…

  3. În 2020, „studii medii” înseamnă fix needucat.

    • E mai rau, stiu cateva lucruri de baza, suficient cat sa-i faca sa se creada specialisti, si sa ignore informatiile venite de la cei care chiar sunt specialisti.

      Asa explicandu-se de ce cei fara absolut nicio educatie nu sunt curajosi. Macar nu se pacalesc singuri ca stiu mai bine decat specialistii.

    • mai bine nu se putea formula!

  4. Nu cred ca este vorba de curajos vs fricos – educat vs needucat.
    Autoritățile aplica doar metode din Evul Mediu. Frica este de doua feluri: înnăscută și învățată. Autoritățile acum ne predau lecția fricii. Frica a funcționat întotdeauna si ei stiu asta.
    Sa ceri oamenilor să rămână pe veci în case şi oprești orice activitate fără ca tu să gândești alte măsuri, nu functioneaza pe termen lung. Au dovada eliberării noastre din „cusca stării de urgență”.
    Ca zilnic ne alimentati emoțiile negativ cu acest virus, nu faceti altceva decat sa ne afectați psihicul.
    Grație empatiei,proștii si-au gasit mereu adepți…

  5. In Romania cei cu studii medii sunt de fapt semianalfabeti. Abia sunt in stare sa se iscaleasca si isi silabisesc cu greu numele din buletin.
    Scoala romaneasca intrata pe mana clanurilor de sfertodocti si plagiatori a produs in ultimii 30 de ani cohorte de prosti cu diplome.
    Cei putini care au invatat serios au plecat unde au vazut cu ochii ca sa scape din raiul hotilor si prostilor.

    • De fapt studiile arata ca Romania are o populatie uriasa de ignoranti (peste 40% din cetateni). Dintre astia se recruteaza si „curajosii” si speriatii de bombe.

    • Corect!

  6. Studii medii inseamna sa termini liceul/profesionala cu sau fara bac. La cum stim ca este scoala in ziua de azi nu e mare diferenta intre unul cu „”studii medii: si altul fara.

  7. Dacă mergeți pe link observați că cei mai îngrijorați de posibilitatea infectării sunt cei cu studii reduse (!), apoi cei cu studii superioare, iar la urmă vin cei cu studii medii. Recunosc, nu mă așteptam ca cei cu studiile cele mai reduse să ia cel mai în serios pandemia.

  8. Voi credeti ca românii au nevoie de educație ca să stabilească gravitatea unei boli? Ei se uită in jurul lor si văd ce se întâmplă.
    Dacă virusul asta ar fi ca ebola, ciuma, holera sau rabia, sunt sigur ca toți s-ar ascunde si-n gaură de șarpe. N-ar trebui să le spună nimeni sa ia măsuri.
    Dar cand oamenii sănătoși infectați nici macar nu au simptome, iar cei 20-30 care mor zilnic, mor cu covid si nu de covid, cum vreți voi să ia lumea în serios aceste măsuri?
    Veniți si voi cu un virus mai serios, altfel începe lumea să facă glume.

  9. Daca te uiti la articolul de pe edupedu, ii da cu „scolaritate” medie, inalta si mica.
    Expresiile astea sunt din limba romana? Nu de alta da’ se vrea un site despre educatie…

  10. Poți fi în același timp și curajos și îngrijorat.
    Cei care nu sunt îngrijorați sunt pur și simplu idioți.
    Selectivitatea virusului nu justifică optimismul ci oferă măsura exactă a nesimțirii și inconștienței într-o lume care și-a cam pierdut busola.