G4Media.ro

Cel mai amplu exercițiu de simulare în caz de cutremur, SEISM 2018,…

Cel mai amplu exercițiu de simulare în caz de cutremur, SEISM 2018, declanșat sâmbătă în București

Exerciţiul naţional „Seism 2018”, care constă în punerea în aplicarea  Concepţiei naţionale de răspuns postseism, a fost declanşat sâmbătă, începând cu ora 9,00, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI), potrivit Agerpres.

Conform scenariului, a avut loc un cutremur de 7,5 grade pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici.

În acest context, au fost alertate toate unităţile subordonate ale IGSU, iar mai multe echipaje de pompieri din ţară se deplasează spre Capitală.

Totodată, la Ciolpani a fost activat Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

La ora 10:30 la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc o conferință de presă susținută de către secretarul de stat Raed Arafat.

Potrivit Digi24, exercițiul va dura până în data de 18 octombrie. Este un exercițiu internațional, la care participă 26 de state. Timp de cinci zile vor fi simulate diverse situații, atât pe timp de zi, cât și noaptea.

Exercițiul se desfășoară în București, dar și în marile centre universitare. Totul se va petrece ca într-o situație reală: vor fi scoși răniți dintre dărâmături, mașinile de intervenție vor circula cu girofar, vor veni aeronave militare din alte state pentru a ajuta la transportul răniților.

Vor fi prezenți observatori de la Comisia Europeană, de la structura de specialitate din SUA, de la OMS și de la NATO, plus foarte multa presa străină.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. ar fi interesanta o simulare 7.5 pe richter in zona Catedralei unde seismul se amplifica din cauza zonei.
    la 7.5 pe Richter discutam de reconstructia totala a orasului.

  2. Frectie din gama „cantarea rumuniei”… toante „militiile”, „salvarile” si „pompizderii” asteptau semnalul incolonate/i… si… la un semn deschisa le-a fost calea… cu surle si sirene… ca sa (va/au)da pulimea ca ie pregatite domn’e fortili astea da interventie. La fel de pregatite si camarile gurnalistilor-gramada/ciopor… ca sa dea la tembelizor… avoi vor veni cioclii (umerasele-de-sutana) care sa sfinteasca inc-o „mareata realizare” a mainii slugarnice a vasilicai-veorica prin care infractorul-sef isi face nevoile. Amin.

  3. Vorba lui Marmureanu, se vor face zob cele construite dupa revolutie. Mafia institutionala n-a respectectat nici o norma in constructii.

  4. Cred ca e degeaba.
    In viața reală va fi cu totul altfel.
    Doar la 10 august când nu a functionat tunul de apa impotriva demonstrațiilor s-a dispus atacarea demonstrantilor pasnici cu gaze lacrimogene si muniție de război.
    Si altele la fel.
    Nu sunt decidenti si nici oameni politici maturi si responsabili pentru a gestiona un astfel de dezastru.
    E o masura salutara dar cred ca se bifeaza la realizari.
    La 7.5 grade R capitala a varză.
    Trebuiesc imprumutate 10 miliarde euro pentru reconstrucție.

  5. Cititi cu atentie anuntul IGSU si al guvenului PSD : „Președinția ar urma să decreteze stare de urgență pentru 15 zile …………”si „Comitetul a aprobat trimiterea către președinte a unei solicitări de decretare a stării de urgență pentru o perioadă de 15 zile”.
    Acum traducerea : Guvernul da OUG_ul cu amnistia, pentru a scapa politicienii corupti (Ordonanta 13 imbunatatita), iar VVD pleaca din tara pentru”o vizita de lucru”, fix pentru o saptamana.
    Suntem intr-o perioada decretata ca „stare de urgenta pentru doua saptamani” perioada in care sunt suspendate orice demonstratii – iesiri in strada, atitudini etc impotriva guvernului, in caz contrar riscand sa fii arestat pe loc.
    Ei ce ziceti! PSD_istii acestia au o minte diabolica! Nu-i asa? Scormoniti putin in istorie si veti constata ca acest gen de scenariu a mai avut loc, cei drept, cu alta motivatie.

  6. Cam smecher domnul Arafat, la acesta simulare seismica a anuntat parchetul pentru autorizatiile ilegale, fara avize de constructii la cladirile prabusite ? A cerut interdictie de parasire a Romaniei pentru constructorii si primarii ce au aprobat constructii ilegale ?

  7. Amuzant dar mai curând de plâns, este faptul că toți cei implicați în acest exercițiu, ar avea cu ce comunica între ei după căderea rețelelor de electricitate și telefonie. Dacă auzeam că cei responsabili cu acțiunile de salvare ar fi fost dotați cu stații de radio emisie, cu puncte de încărcare a acestora și cu stații repetitoare mobile, adică aflate pe mașini cu grup electrogen, aș sta liniștit ca cetățean. Nu am auzit de vreun post de radio care are emițător mobil, nici de vreo televiziune. Dar știind că acestea nu există, mă apucă groaza gândindu-mă la un cutremur de 7,5 grade în capitală. Norocul meu că mă pot urca în mașină și plec la neamuri la 200 de km. Am permanent plinul făcut la mașină, și benzină și GPL.

    • In ultima perioada ISU a achizitionat tot felul de aparatura si tehnologii. Acuma este momentul sa le puna pe teren sa vada functonarea, eficacitatea si rolul lor. Si firmele de telefonie au echipamente mobile de telecomunicatii. Sa nu uitam ca este un exercitiu international, care a fost planificat de mult timp. Cand se dezlantuie natura, nu-i pasa de partide, oameni, cladiri, echipamentem de aceea e bine sa stim despre cei vorba, si ce trebuie sa facem. Preventia este o chestiune normala si logica.