G4Media.ro

Cel mai grav atac armat din Canada: cel puțin 16 morți

Cel mai grav atac armat din Canada: cel puțin 16 morți

Un bărbat înarmat a ucis „mai mult de zece persoane” în noaptea de sâmbătă spre duminică în provincia Nova Scoţia din estul Canadei, printre victime fiind şi un poliţist, transmite luni AFP citând surse ale poliţiei federale.

Potrivit ultimelor informații furnizate de BBC, numărul victimelor se ridică la 16, acesta fiind cel mai grav atac armat din ultimele decenii din Canada.

Atacatorul a fost ucis după mai bine de 12 ore de urmărire.

„Nu pot să vă dau mai multe detalii în seara aceasta dar sunt peste 10” morţi, a informat un purtător de cuvânt al poliţiei federale din Dartsmouth în cadrul unei conferinţe de presă.

Incidentul s-a produs în orăşelul de coastă Portapique, situat la 130 km nord de capitala provinciei, Halifax.

Victimele au fost descoperite în faţa şi în interiorul unei case după ce poliţia a fost sunată semnalându-i-se focuri de arme. La sosirea poliţiei, autorul violenţelor a fugit, ceea ce a declanşat o urmărire care a durat 12 ore.

Motivaţia ucigaşului Gabriel Wortman, în vârstă de 51 de ani, este necunoscută deocamdată.

Potrivit BBC, în 2019, doi adolescenți au mărturisit că au ucis trei oameni, inclusiv un cuplu aflat în vacanță în British Columbia. În 1989, un atac armat asupra unei școli din Quebec s-a soldat cu 14 victime, toate femei, după ce bărbatul a scos toate persoanele de sex masculin afară din sala de clasă.

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

  1. ce trist, ce trist…sa omori un om..

    imi imaginez durerea rudelor..a prietenilor, socul in comunitate..suparare mare..

    poate ca mai multa educatie religioasa, inceputa devreme nu ar strica…intr-o lume care crede ca totul este permis

    • Alo, bai Fane, tu crezi ca este nevoie de religie ca sa intelegi ca a omori un om este o fapta deosebit de grava!?…

    • Inchizitorii isi incepusera educatia religioasa foarte de vreme. La fel si spaniolii ce au macelarit jumate din populatia Americii de S.

    • @Nenica Pai daca nimic nu este deasupra ta, daca nu exista bine obiectiv si rau obiectiv, ce te impiedica sa faci ce este bine/profitabil pentru tine, in dauna altora?

    • @Kenobi
      Obiectiv zici…!? Discutia a evoluat mai jos in comentarii si n-are rost sa ma repet. Trebuie sa iei in considerare ca religia nu detine tot adevarul si nu tot ceea ce detine religia (nu stiu la care dintre cele cateva mii te referi?) este adevarat…

    • @Kenobi deasupra mea e acoperisul. Si ce treaba are ce e „deasupra” mea cu obiectivitatea? Chiar daca cineva ar fi „deasupra”, whatever that means (dimensiunea a 5-a?) asta nu l-ar face neaparat obiectiv. De exemplu Biblia aia a voastra nu interzice sa omori animale ca sa le mananci. Deci unde e marea obiectivitate?

  2. Uneori chiar educația religioasă duce la crime. Oamenii au nevoie de mai multă educație civică, nu religioasă.

  3. din poza am crezut ca e iohannis…

    • :))))) sau vreunul dintre politistii din Rahova,aflat in concediu,dupa ce vazuse imaginile cu interventia colegilor lui?

  4. !Nenica

    cu siguranta ca religia nu este singura forma in care ajungi sa inveti respectul vietii celuilalt, dar cred ca este cea mai eficienta!

    noi am abandonat modelul grec al autoreflectiei asupra sinelui odata cu Descartes…ala a permanentului examen de constiinta, al imaginatiei ca te afli la capatul drumului, a te ridica in inaltul cerului si sa te vezi in permanenta cum arati…..etc…

    daca ati studia literatura in domeniu ati vedea ca grecii au propus o *gramada* de tehnologii ale controlului sinelui….se stiu? nici vorba….

    cultura greaca patrunde cu ceva nesemnificativ prin fanarioti si cam gata….Platon, Aristotel si apoi pe partea romanilor, Seneca…nimic, nici in liceu si doar prin facultatile de specialitate…

    cu alte cuvinte, cati au exercitiul autoreflectiei propuse de greci devenit substanta lor interioara?

    chestiunea meditatiei legata de sine se pune azi, in spatiul public, prin yoga, budism etc…

    si apoi, sa ne ducem la psihologi si psihanalisti….daca un Freud sustine ca la 3 ani constructia omului s-a incheiat, ( ulterior propozitia sa a fost amendata dar nu foarte drastic), ca atare, ceea ce copilul vede la parinti in acesti primii trei ani devine decisiv in formarea sa…..

    cati dintre cei care se casatoresc stiu asta si-si pun problema ca modul lor de a fi, de zi cu zi, influenteaza formarea copilului?

    si atunci zic, oare o educatie religioasa in care ti se dau si exemple concrete si ai si ritualurile necesare nu ar fi mai *eficienta* in controlul salbaticimii din om?

    sunt convins ca toti cei care ma critica pe acest subiect nu au tinut cont ca ieri a fost Pastele si ca, de regula, nu tin cont nici ca exista Craciunul…

    • Stefane,tu expui definitiile deziluziei si resemnarii,in egala masura.

    • Fane,
      Religia = dogma + ritualuri
      Credinta = cunoastere + iubire
      Sper ca am fost succint…

    • Si inca ceva, Fane
      Ce prezinti tu acolo nu are legatura cu religia. Propunerea ta este perfectionista si imposibil de pus in practica. Exista peste 4.300 de religii pe glob (dupa stiinta mea). Si atunci vin eu si te intreb: CARE religie sa fie predata in scoli si de ce? Cine va avea discernamandul necesar sa stabileasca ce metoda de manipulare a maselor este mai eficienta. De ce sa ne intoarcem la modalitati arhaice de educare a omenirii ce se afla la un stadiu mult mai avansat comparativ cu nivelul din urma cu pana la 2,000 de ani? De ce sa zadarnicim progresul inregistrat de-a lungul mileniilor? Liberul arbitru este singurul element ce trebuie modelat prin educatie avansata si, preponderent spirituala, da, insa nu religioasa. Si de aici discutia poate continua pana la urmatorul Paste.

    • @Nenica Shinto. Nu e chiar o religie, e un stil de viata onorabil.

    • @libertarian
      Ai vrut sa zici ceva!?…

  5. Seneca era grec ?

  6. !dan

    cine a sustinut ca Seneca era grec/

  7. !Nenica

    subiectul interventiilor mele era *educatia religioasa*..

    distinctia propusa o accept in mare…adica in ceea ce priveste credinta ar trebui sa distingem intre credinta in Hristos si credinta lui Hristos!