G4Media.ro

Cel mai mare număr de copii și tineri care au emigrat din…

sursa foto: Pixabay

Cel mai mare număr de copii și tineri care au emigrat din ultimii 9 ani, înregistrat în 2018. Liceenii și familiile care au copii mici, cele mai mari creșteri

Anul trecut au emigrat 44.048 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 0 și 19 ani, potrivit datelor Institutului Național de Statistică. Este cel mai mare număr de persoane care migrează din România, din această categorie de vârstă, din anul 2010 până în prezent, potrivit datelor oficiale. Pe categorii de vârste, cea mai mare creștere este la grupa 15-19 ani, urmată de 0-4 ani – adică foarte mulți elevi care pleacă din perioada liceului în străinătate, dar și o creștere a emigrației familiilor care au copii mici.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

FOTO: pixabay.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. ma bucur sa aud asta..ma bucur sa stiu ca acei copii vor avea o sansa la viata demna. Un salariu decent, civilizatie ..samd.

  2. De la astia, Romania poate sa-si ia adio. Dupa ce o sa vada conditiile de studiu si de promovare pe baza de merite personale, nu se vor intoarce in mocirla din Romania, nepotisme, pile, posturi cumparate pe bani. Se mai intorc, probabil unii care au plecat pt scurt timp sa faca bani ca sa-si construiasca o casa sau cumpere o masina. Cei ce ar trebui sa asigure viitorul tarii pleaca. Sa aiba succese si sa fie buni cetateni ai tarilor care-i primesc si le ofera o sansa.

    • UK fiind un exemplu? Nepotism? E suficient sa fii nepotul reginei, nu conteaza ca esti prins trisand la examene. Primesti si cateva milioane din taxe pentru renovarea casei. E suficient sa te fi nascut in aristocratie sau sa te casatoresti cu cine trebuie. In rest poti sa fii injunghiat in strada, sa astepti cu lunile pentru tratament deoarece NHS nu are fonduri. Nicaieri nu umbla cainii cu covrigi in coada, pacat ca predam fara lupta (simbolic vorbind, nu spun sa ne luam la tranta cu Dancila) tara unor hoti. Nicio grija, in loc vor aduce asiatici sa-i slugareasca.

    • adi. Desigur, putem sa dam exemple extreme. Putini sunt cei injunghiati in strada, si mai putini cei ce sunt nepoti de rege, marea majoritate sunt oameni normali, care promoveaza conform meritelor personale, ceea ce nu este cazul in Romania baronizata, unde mafia a patruns peste tot. Daca nu ai pile trebuie sa-ti platesti postul; preturile se cunosc, ex un post de asistent medical este 10 000 €.

  3. Am trăit 20 de ani de comunism și încă 30 cu urmașii comuniștilor…acum nu mai cred că voi vedea cu adevărat o reformă în românia și bunăstare pentru toată lumea, nu numai pentru gașca de la putere.
    Scapă cine poate, e tot ce le doresc și copiilor mei.

    • Foarte multi oameni civilizati au plecat dupa OUG 13. Daca nu se schimba nimic, rezultatele alegerilor legislative din 2020 vor aduce un nou val de emigrare

  4. Oriunde mergeti, sa fiti sanatosi.

    Eu raman aici printre ticalosi, n-am eu fatza de Occident.

    • Respect. Pleci sau ramii – este optiune pesonala – nicaieri nu umba ciini cu covrigi in coada . Pot spune ca dupa 6 ani de UK imi pare rau ca nu am plecat mai devreme si ca am platit taxe ca prostu in rominika si ca probabil ca nu o sa beneficiez de pensie. In schimb sunt scandalizat de faptul ce se intimpla in rominika

  5. Imigratia in numar mare – mai ales cand culturile sunt foarte diferite, ca in cazul imigratiei extraeuropene – genereaza probleme si conflicte sociale grave. La fel si emigratia. In Suedia si Norvegia daca nu stiati sistemul de pensii s-a inventat acolo in anii 1920-1930 nu din cauza ca erau atat de social-democrati nordicii (Germania il inventase de la sfarsitul secolului XIX) ci pentru ca nu mai avea cine sa aiba grija de batrani si populatia tot mai imbatranita dupa emigratia in masa in SUA din deceniile anterioare.