G4Media.ro

Cel puţin 1 miliard de dolari din fondurile clienţilor au dispărut de…

sursa foto: Pexels.com

Cel puţin 1 miliard de dolari din fondurile clienţilor au dispărut de pe platforma pentru criptomonede FTX, care şi-a declarat falimentul

Cel puţin 1 miliard de dolari din fondurile clienţilor au dispărut de pe platforma pentru criptomonede FTX, care şi-a declarat falimentul, au spus două persoane familiare cu problema, transmite Reuters, citată de News.ro.

Fondatorul bursei, Sam Bankman-Fried, a transferat în secret 10 miliarde de dolari din fonduri ale clienţilor de la FTX către compania de tranzacţionare a lui Bankman-Fried, Alameda Research, au declarat sursele.

O parte din acest total a dispărut de atunci, au spus sursele.

O sursă a estimat suma lipsă la aproximativ 1,7 miliarde de dolari. Cealaltă a spus că lipsa este între 1 miliard şi 2 miliarde de dolari.

Gaura financiară a fost dezvăluită în datele pe care Bankman-Fried le-a împărtăşit cu alţi directori seniori duminica trecută, potrivit celor două surse.

Datele oferă un raport actualizat al situaţiei de la acea vreme, au spus persoanele.

Ambele surse au ocupat funcţii de conducere în FTX până în această săptămână şi au spus că au fost informate cu privire la finanţele companiei de către personalul de vârf.

FTX, cu sediul în Bahamas, a depus vineri cerere de intrare în faliment, după retrageri masive ale clienţilor la începutul acestei săptămâni.

Un acord de salvare cu platforma rivală Binance a eşuat, precipitând cel mai grav colaps produs în ultimii ani în sectorul criptomonedelor.

În mesaje text către Reuters, Bankman-Fried a spus că ”nu este de acord cu caracterizarea” transferului de 10 miliarde de dolari.

”Nu am transferat în secret. Am avut o etichetare internă confuză şi am interpretat-o greşit”, a spus el, fără a detalia.

Întrebat despre fondurile lipsă, Bankman-Fried a răspuns: ”???”

FTX şi Alameda nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

sursa: News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. Criptomoneda = caritas = teapa.

    • Da, daca îți păstrezi monedele pe platforme de tranzacționare, riști să îi pierzi. Daca ii ai în portofelul tău, îi pierzi doar daca vrei tu. Acum e momentul pentru cumpărat crypto iar în 2 ani ești mai bogat.

    • @Horica – 😂😂😂 Nu-i asa baiete? Te pomenesti ca ai niscaiva cripto de vanzare si n-ai cui sa-i dai. Ca sunt pe platforme sau in portofelul tau, fara tranzactii au valoare zero.

  2. Niciodată nu înțeles creșterea cripto, nu reușeam sa înțeleg cum o chestie fără valoare intrinseca e considerată de lume valoroasa. S-a dovedit intr-un final ca e o schema piramidala, doar ca a durat ceva mai mult pana s-a prăbușit. Cei orientați au făcut intr-adevăr multi bani. Pentru victime e bun meme ul cu Oh no… a n y w a y …

    • Ce prostii vorbești, mai documentează-te ca să înțelegi și o să înțelegi și de ce au pierdut cei care aveau crypto pe platforma FTX.

  3. Platforma de tranzactionare cu sediul in Bahamas, la adapost de ochi indiscreti. Inspira incredere, ce sa zic. Dormi linistit FTX lucreazacpentru tine.
    Ai degeaba un blockchain 100% de incredere daca portofelul in care iti tii monedele nefalsificabile e gestionat de infractori. Ba chiar e mai rau, ca bancile sunt asigurate, ai fonduri de garantare, teoretic mai poti spera sa-ti recuperezi paguba in caz de faliment.

  4. Vrajeli, asta e inside job. E praduiala din interior dar sa abati atentia dai vina pe un atac cibernetic gen coreea de nord, iran , etc. urmeaza cica o ancheta federala chestii vrajeli baietii din interior isi fac treaba linistiti. Acelasi procedeu ca si la alte cripto falimentate cum draqu mai pune lumea botu la savarina asta e greu de inteles.

  5. Trebuie sa apara tot timpul o schema noua pentru gusteri.
    Fraierii doar se rotesc! 🤣🤣🤣

    • Da, daca îți păstrezi monedele pe platforme de tranzacționare, riști să îi pierzi. Daca ii ai în portofelul tău, îi pierzi doar daca vrei tu. Acum e momentul pentru cumpărat crypto iar în 2 ani ești mai bogat.

    • Horica, daca vrei sa tii bitcoinii 10 ani si apoi sa vinzi, sa zicem. Dar daca vrei sa folosesti monedele drept … MONEDA, adica sa cumperi, vinzi, sa tranzactionezi pe bursa, atunci iti trebuie o platforma.
      Ce imi pare putin rupt de realitate la tine e ca speri ca peste cativa ani sa fii bogat. Din detinerra de monede virtuale a carei valosre e data de perceptia subiectiva despre ele. Tu nu vezi ca perceptia s-a dus la vale? Atat de multe lucruri trebuie sa se schimbe la monedele astea ca eu nu cred ca au sansa sa-si revina. Doar o alta tulip fever care se termina sub ochii nostri.

  6. Patronul acestei firme a donat numai anul asta 40 de milioane unui partid american.

    • Pentru toți crypto scepticii cu ponzi și ce tâmpenii mai ziceți, daca îți păstrezi cryptomonedele pe platforme de tranzacționare, riști să pierzi pentru că nu îi controlezi tu, asta s-a întâmplat aici. Cryptomonedele se țin pe portofel, nu pebatforme de tranzacționare. Voi cryptoscepticii nu înțelegeți lucrurile astea pentru că nu înțelegeți nimic din domeniul Blockchain.

    • Bai, horica, nu te opresti? Daca ii „tii” in portofel care mai e valoarea lor? Daca nu tranzactionezi cripto ce kakat faci cu ei, iti impodobesti bradul virtual sau ce?

  7. Stați să vedeți câte miliarde vor dispărea din pensiile private!