G4Media.ro

Cele trei condiții puse de Manfred Weber pentru ca Viktor Orban să…

Sursa Foto: Mandiner.hu

Cele trei condiții puse de Manfred Weber pentru ca Viktor Orban să evite excluderea din Partidul Popularilor Europeni

Candidatul PPE la funcția de șef al Comisei Europene, Manfred Weber, i-a pus premierului Ungariei, Viktor Orban, trei condiții pentru a evita excluderea FIDESZ din rândul popularilor europeni. Orban trebuie să-și arate respectul pentru Partidul Popularilor Europeni, a declarat Orban pentru Bild, citat de Reuters.

Cele trei condiții despre care Weber spune că Orban ar trebui să le îndeplinească cel târziu la sfârșitul acestei luni ar fi următoarele: Orban trebuie să oprească imediat și definitiv campania anti-Bruxelles dusă de guvernul său, să-și ceară scuze membrilor PPE și să mențină Universitatea Central Europeană la Budapesta. Universitatea în cauză este susținută de omul de afaceri George Soros, care reprezintă altă țintă a guvernului Orban.

Weber a mai afirmat că de acum totul depinde de acțiunile lui Orban pentru a evita o ruptură a FIDESZ de PPE. Candidatul popularilor europeni a spus că mai face ”o ultimă încercare pentru a-i păstra pe Viktor Orban și FIDESZ în interiorul PPE”. Valorile creștin-democrației, a mai adăugat WEber, sunt ne-negociabile.

Context. Douăsprezece partide membre ale Partidului Popular European (PPE), principalul grup politic din Parlamentul European, au cerut în mod oficial excluderea prim-ministrului populist ungar Viktor Orban şi a partidului său Fidesz, care ar putea fi decisă pe 20 martie, a anunţat luni preşedintele PPE Joseph Daul, potrivit Agerpres.

„Douăsprezece partide membre ale PPE din 9 ţări au cerut excluderea sau suspendarea Fidesz. Această problemă va fi discutată în cadrul reuniunii politice din 20 martie. Decizia aparţine tuturor membrilor PPE şi nu pot anticipa rezultatul discuţiei”, a explicat Joseph Daul pentru France Presse.

PPE este cel mai important grup din Parlamentul European şi familia politică dominantă în cadrul Consiliului European cu cancelarul Angela Merkel.

Potrivit unor surse din interiorul acestui partid de centru-dreapta european citate de DPA, cel puţin nouă partide, din opt state membre, din cadrul PPE au trimis scrisori conducerii sale cerând un vot. Potrivit regulilor PPE, şapte partide din cinci state membre
sunt necesare pentru a sprijini expulzarea unui partid din grup.

PPE – „căminul” partidelor de centru-dreapta precum creştin-democraţii germani – a fost sub o presiune din ce în ce mai mare pentru a scoate afară Fidesz al lui Orban în timp ce liderul ungar a escaladat o lungă dispută cu înalţi oficiali ai UE, inclusiv preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

De aproape două săptămâni, afişe cu Juncker alături de miliardarul american de origine maghiară George Soros au apărut în
spaţii publice din Ungaria. Pe postere sunt scrise sloganuri sugerând că cei doi vor să promoveze migraţia ilegală în Europa – ceea ce Comisia Europeană a negat puternic.

Sursa Foto: Mandiner.hu

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. Lalaiala, boala lunga moarte singura!
    Orban jigneste si ataca zi de zi TOATE Institutiile Europene, ce naiba mai trebuie sa FACA pentru a-l exclude pe acest populist care a molipsit si alte Tari,, precum Romania dlui Dragnea!?
    EXCLUDETI-i si pe unii si pe altii, altfel nu vad cum va aparea PPE sau PES in campania pentru PE cu Orban si Dragnea tinichele rurginite in Europa pe care voi PPE o vreti DEMOCRATICA?!
    Ce democratie vedeti in Ungaria lui Orban, ce democratie vedeti in Romania dlui Dragnea?
    Cate si ce sa mai faca astia 2 populisti ca sa ii excludeti?

    Stiu, deviza voastra e: „Mai bine sa-i avem alaturi de noi, decat IMPOTRIVA noastra”!
    Paguboasa deviza si IPOCRITA!!!!!
    Rusine!
    UE este azi contestata si rascontestata tocmai pentru ca VOI, cele 2 grupuri mari ati adus-o aici, cu populisti carora le-ati permis sa se desfasoare, iar cetatenii UE au privit stupefiati!
    Intrbare: CUM si DE CE a Inflorit Populismul in UE?!
    Aveti si voi o Contributie mare, iata cateva raspunsuri: Indemnizatii URIASE la PE, Pensii rusinoase pe langa Pensiile amarate din majoritatea Statelor membre UE, tot felul de Bonificatii, care duc un Europarlamentar la Venituri de 1 Milion de Euro intr-un mandat!
    Cat e Salariul MEDIU al unui cetaten UE(excluzand EXTREMELE!) in UE?!

    • Mai duduie, vii sa spui aici ca exista, citez ”Indemnizatii URIASE la PE, Pensii rusinoase pe langa Pensiile amarate din majoritatea Statelor membre UE, tot felul de Bonificatii, care duc un Europarlamentar la Venituri de 1 Milion de Euro intr-un mandat”. As vrea sa vad si eu cu ochii acele indemnizatii uriase de la PE, pensiile acelea speciale din UE, bonificatii, care ar fi la nivelul UE, si nu in Romania, date si votate de parlamentarii psd-draknea-alde.
      Iti reamintesc, acesti populisti, inclusiv europarlamentarii psd-alde, ai lui Victor Orban, ai lui Salvini, au ajuns acolo si populeaza Parlamentul European pentru ca au fost votati in tarile lor de origine. Daca nu mai vrem populisti, SA NU-I VOTAM in 26 mai, calea cea mai simpla!
      Iar tu, mai lili, mirosi a postac!

    • un mandat are 5 ani deci euro(s)parlamentarii au per mandat milionul pe mana. nu e nimic gresit. prezenta este relativa iar finantarile extrasalariale sunt „blindate” bine de nu stie nimeni ce face (s)parlamentarul cu ele iar curtea a decretat ca e perfect asa iar cireasa de pe tort e ca un (s)parlamentar european poate fi fara probleme lobbyst pentru oricine, chiar si in timpul mandatului !!!
      https://curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2018-09/cp180138en.pdf
      https://www.politico.eu/article/eu-parliament-is-failing-on-transparency-public-spending-rules/
      https://www.politico.eu/article/meps-can-have-second-jobs-guy-verhofstadt-belgium-ngo/

    • Suma incredibilă pe care o câştigă un europarlamentar! Cât încasează lunar şi ce beneficii are.
      Salariul standard pentru un europarlamentar este de aproape 7.000 de euro/lună net, după toate taxele. Dar asta nu e nici pe departe întreg beneficiul.

      Parlamentarul ajuns la Bruxelles mai primeşte o plată standard lunară de 4.300 de euro pentru acoperirea costurilor cu biroul personal. Însemnând chiria biroului, facturile şi tehnica de calcul.

      Drumuri gratis acolo, acasă şi în toată lumea.

      Îşi poate deconta toate călătoriile în interes de serviciu între Bruxelles şi Strasbourg. Dovada cheltuielii este biletul, care poate fi e business class la transportul aerian şi clasa I la tren.

      În plus, are o limită de decontare anuală a călătoriilor prin lume de 4.200 de euro. Îşi pot deconta până la 24 de călătorii în ţara de origine. Adică pot merge acasă pe bani europeni de două ori pe lună.

      De asemenea, un parlamentar european are o diurnă de 304 euro în zilele în care participă la sesiunile parlamentare. Ca fapt divers, diurna europarlamentarului este ceva mai mare decât salariul mediu net lunar din România, care este 1.263 de lei, adică 266 de euro, calculat la cursul la zi comunicat de BNR.

      În final, primeşte înapoi două treimi din cheltuielile personale medicale.

      Costul vieţii în Bruxelles

      Un prânz normal în Bruxelles, unde îşi are sediul central Parlamentul European este de 15-20 de euro. Abia la cele mai scumpe restaurante din urbea belgiană, o masă de două persoane ajunge la 60 de euro.

      Chiria unei garsoniere în centrul oraşului este de 800 de euro şi de 700 în restul oraşului. Diferenţa mică fiind dată de suprafaţa redusă a oraşului, de doar 32.61 km². Ca ordin de mărime, suprafaţa Bucureştiului este de 228 km², Bruxelles fiind comparabil cu un sector din Capitală.

      Un apartament poate fi închiriat cu 1.000 de euro.

      Costul lunar al tuturor utilităţilor unui apartament, de la lumină până la plata gunoiului, este de circa 130 de euro, însă dacă închiriezi o locuinţă, plata utilităţilor este strict treaba proprietarului.

      https://www.economica.net/ce-ii-asiguri-unui-candidat-daca-il-votezi-la-europarlamentare-salariu-de-8-000-de-euro-cheltuieli-cu-biroul-personal-de-4-300-de-euro-pe-luna_165461.html

  2. Nu cred ca cedeaza orbanul.
    Ar da semn de slăbiciune.
    Iar legatura cu Putin e puternica si influenta.
    Plus ca vor fi si voci pentru susținerea lui.
    Chiar in Ro.

  3. Da,chiar,ia să vedem dacă și cum o să facă Orban Viktor ceea ce i se cere…?
    Personal,sunt aproape 95% convinsă că îl va durea în 3 litere de PPE,PE,UE.
    El are o înțelegere cu Rusia,probabil și cu Italia,în sensul eforturilor hungarist-iredentiste,ceea ce ne privește și pe noi,dar cine să fie atent și să-l combată pe ticălos?
    Un stat condus(că Dragnea conduce România,nu Iohannis) de o haită de borfași sadea este victima sigură a repetării tragice a istoriei.
    1940 ni se va părea o amintire plăcută,prin repercursiuni.

    • *Mă refer la REPERCUSIUNI pe termen lung.
      Scuze,graba!!

    • Maria Rusu, tot dau de mesajele tale pe la multe articole, mustind de resemnare si tristete, te rog eu, ce-ar fi sa-i injuri pe psd-draknea-alde, chiar urat??? Fii convinsa ca nu ne suparam, mai bine injura-i zdravan pe ei si pe postacii lor, decat sa ne tot plangi p-aci!

  4. Manfred Weber vorbeste de o ruptura; inteleg ca intre cei ce il vor pe Viktor Orban zburat si cei ce il vor la masa.
    PNL este membru EPP; PNL tace in papusoi; PNL nu a cerut excluderea dictatorului, desi acasa ne luptam cu sosia lui. Asta inseamna ca PNL sustine Fidesz, nu ?

    • Bine ca ai gasit o ocazie sa mai arunci ceva rahat asupra PNL. S-a ajuns la vot, si i-ai vazut pe europarlamentarii PNL votand sa ramana fidesz al lui victor orban in PPE?
      Si nu prea pricep logica ta rasucita de a citi in declaratia lui Weber despre o ruptura in PPE, auzi, ruptura, nici macar fisura, ruptura nene! Adica se rupe PPE??? Hai mai, terminati dracului cu toate soparlele-astea, cu toate fitilele-astea ORDINARE, POSTACII DRACULUI!
      Cum apare o stire despre UE, cum va infiintati sa creati zanzanie si discutii anapoda!

    • @ Gabriela Constantinescu – gardianul PNL.

      In primul rand, un link care trebuie ca te ajuta: https://www.erepublik.com/en/article/regulile-polemicii-civilizate-rules-of-civilised-polemics-730836/1/20

      In al doile rand, ceea ce faci tu se cheama, inca din manualul de clasa a XI-a, argumentum ad hominem . Aici: https://ro.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem

      In al treilea rand, nu se pot opune, intr-o discutie argumentata, niste opinii (ale tale) unor fapte (ale lui George). Pur si simplu, nu poti contracara fapte cu opinii.

      1) Este PNL membru in EPP? Da (lucru verificabil)
      2) S-a pozitionat PNL in privinta Fidesz/Orban? Nu (lucru verificabil)
      3) Avem in tara o situatie asemanatoare (nu identica!) cu ce e in Ungaria? Da (lucru verificabil)
      — — — — — — — — — —
      [Decurge ca] PNL (cel putin) nu are nimic impotriva actiunilor Fidesz, daca nu cumva chiar il sustine? Da (argumentare valida si adecvata, cu inca cateva asumptii implicite).

      Si ce opui tu argumentarii de mai sus?!
      1) Ca o sa vedem cand va fi sa voteze, ca vor vota pentru excludere. => neverificabil la momentul argumentarii, e doar o opinie
      2) Ca Weber nu vorbeste de o ruptura in PPE => nu ai indicat exact ce a zis Weber si n-a inteles George, interpretand drept ruptura + nu i-ai cerut lui George sa indice citatul exact; doar ai postulat ca nu a zis asa ceva => e doar o opinie
      3) Ca George arunca cu rahat in scumpetea de PNL, fiind rau intentionat. Ca este postac. Ca nu crede ce zice, doar vrea sa bage batul prin gard.
      Pe scurt, argumentum ad hominem => te-ai descalificat.

      Doamna profesoara … stai jos! Doi! Ne vedem la toamna!

  5. Orban: Ma pish pe UE
    UE: N-avem nimic impotriva.

    • Lana, permite-mi sa completez raspunsul UE : OUT!
      Una peste alta, pana pe 20 martie mai sunt vreo 15 zile, sa vedem daca da afisele-alea infecte jos, si nu mai pune altele, dupa cum anunta. Nici eu nu cred ca va respecta cele 3 conditii, pentru ca ar insemna ca-si pierde credibilitatea in tara. Adica, il injura si-l face de inamic public pe Soros de 8 ani, si-acum sa-l invite inapoi? Putin probabil, insa nu stim inca. Si polonezii au revenit la ganduri mai bune, vom vedea.

  6. I se rupe lui Orban! Voi chiar nu înțelegeți că nu toți sunt slugi ! Aveti o mentalitate de subordonat, sa nu zic de iobagi…și tot nu vedeți că Shengenul e fooooarte departe, ca sunteti tratați ca țară de mana 2, ? Si continuat să dați sfaturi la alți ,deocamdată pt vize stam noi și bulgari dar dam sfaturi la Orban rasu plansu))