G4Media.ro

Cele zece aplicații care îți consumă bateria smartphone-ului, dezvăluite de experții în…

Sursa foto: Unsplash / Árpád Czapp

Cele zece aplicații care îți consumă bateria smartphone-ului, dezvăluite de experții în tehnologie / Cum le puteți utiliza cât mai economic / Threads, acuzată că golește bateria cu o viteză fulgerătoare

Aplicațiile de socializare, serviciile de streaming și unele jocuri se numără printre cele mai mari consumatoare de baterie de telefon, au dezvăluit experții.

Potrivit experților în tehnologie de la Decluttr, un site de comerț cu tehnologie, aplicațiile care afectează cel mai mult durata de viață a bateriei smartphone-ului sunt cele care rulează în mod constant în fundal, chiar și atunci când nu sunt utilizate în mod activ.

Facebook și Instagram, Twitter, Snapchat și TikTok sunt unele dintre cele mai consumatoare, avertizează experții, deoarece aplicațiile au acces în permanență la locația, microfonul, camera foto și contactele dumneavoastră.

Aceasta vine după ce utilizatorii s-au plâns că noua aplicație de socializare a Meta, Threads, care a doborât recorduri, adunând peste 109 milioane de utilizatori de la lansarea de săptămâna trecută, „le ucide bateria telefonului la o viteză fulgerătoare”.

Unii utilizatori frustrați de noua aplicație de microblogging, văzută de mulți ca un rival direct al Twitter, au șters chiar și aplicația după ce aceasta a redus durata de viață a bateriei de pe smartphone-urile lor.

În afară de aplicațiile de social media, Decluttr a avertizat că aplicațiile de streaming, inclusiv Spotify și Netflix, se numără, de asemenea, printre cele mai grave vinovate pentru epuizarea bateriei telefonului – și aplicația Amazon.

Top 10 aplicații care consumă bateria

1. Facebook

2. Twitter

3. Instagram

4. Snapchat

5. TikTok

6. Uber

7. Amazon

8. Spotify

9. Netflix

10. Candy Crush

Aplicația pentru serviciul de taxi Uber, a avertizat, de asemenea, consumă durata de viață a bateriei, deoarece, la fel ca aplicațiile de socializare, are acces la locația, microfonul și mediile dvs., precum și la informații financiare.

Aplicațiile de jocuri, precum Candy Crush, golesc, de asemenea, bateria telefonului, deoarece necesită multă putere de procesare – iar utilizatorii se joacă adesea pentru perioade lungi de timp.

O modalitate de a reduce consumul de baterie al acestor aplicații este să dezactivați accesul la funcții precum camera foto și microfonul, potrivit Decluttr.

Schimbarea accesului la locație pentru a permite accesul doar atunci când utilizați aplicația poate ajuta, de asemenea, la păstrarea mai mult timp a duratei de viață a bateriei smartphone-ului dumneavoastră.

Un alt sfat este să dezactivați setarea de reîmprospătare a aplicațiilor din fundal a telefonului, care permite aplicațiilor să verifice dacă există actualizări și conținut nou, chiar și atunci când nu sunt utilizate în mod activ.

Noua aplicație Threads este legată de Instagram, permițând utilizatorilor să urmărească conturile de care sunt deja interesați pe platforma de partajare a fotografiilor.

Deși milioane de utilizatori s-au grăbit să descarce cea mai recentă ofertă a Meta, mulți s-au plâns de efectul acesteia asupra bateriei telefonului lor.

Un altul a adăugat: „Este Threads o scurgere a bateriei iPhone sau s-a schimbat ceva la iPhone-urile din ultima vreme? Eu nu folosesc aplicația aproape deloc, dar în ultima vreme bateria mea se consumă mult mai mult decât în mod normal.

‘Nu descărcați Threads, vă va consuma bateria. Noaptea trecută m-am culcat cu telefonul încărcat complet și m-am trezit cu 60% din baterie, am șters aplicația aia stupidă’, a mai spus un altul.

În timp ce motivul pentru această consumare a bateriei rămâne neclar, expertul în securitate cibernetică Jake Moore a sugerat că ar putea fi cauzat de un proces numit „testare negativă”.

‘Meta-aplicațiile au fost acuzate de mult timp că provoacă descărcarea bateriei iPhone’, a spus el. ‘Ar putea fi din cauză că încearcă să înțeleagă mai multe despre aplicația lor și despre modul în care utilizatorii interacționează cu ea.

‘Un proces numit testare negativă este folosit pentru a ajuta dezvoltatorii să învețe cum folosesc oamenii aplicația pentru a o îmbunătăți, iar Facebook a fost considerat a folosi acest proces în trecut.

‘Testarea negativă presupune analiza răspunsului aplicației atunci când sunt introduse intrări invalide.

‘În contextul Facebook, testarea negativă poate fi folosită pentru a evalua funcționalitatea unor caracteristici specifice sau pentru a măsura viteza cu care se încarcă mesajele atunci când bateriile se epuizează mai repede decât de obicei.

‘S-ar putea ca acest lucru să nu fie împotriva politicii lor, dar poate fi destul de frustrant dacă sunteți unul dintre conturile pe care le folosesc pentru a analiza’.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Userul care s-a trezit cu 60 la sută baterie după ce a instalat Threads, a fost mai mult ca sigur Elon Musk.
    Bine, nu era vorba de baterie ci de valoarea acțiunilor.