G4Media.ro

Cele zece spitale COVID de fază I vor primi primele doze de…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cele zece spitale COVID de fază I vor primi primele doze de vaccin care vor sosi în România

Cele zece spitale COVID de fază I vor primi primele doze de vaccin care vor sosi în România, în perioada 26-31 decembrie, anunță Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Luând în considerare că Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat data de 23 decembrie 2020 ca dată probabilă pentru acordarea autorizației condiționate de punere pe piață pentru vaccinul împotrivaCOVID-19produs de BioNTech și Pfizer, CNCAV are în vedere primirea vaccinului în România în perioada 26-31 decembrie 2020, se arată într-un comunicat de presă al centrului.

În România, centrul național de primire și stocare al dozelor de vaccin este Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București. Dozele de vaccin alocate primei tranșe “simbolice” vor fi alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele 10 unități medicale de fază I, conform ordinului MS nr 555 din 3 aprilie 2020.

În această primă tranșă simbolică, România urmează să primească 10.000 de doze, iar în ianuarie sunt așteptate aproximativ 600.000 de doze, potrivit ministrul Sănătății.

Lista celor zece spitale care vor primi primele doze de vaccin:

1. Brașov – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

2. București – Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“

3. București – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș“ (inclusiv secția externă modulară Pipera)

4. Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca

5. Constanța- Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Constanța

6. Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“, Craiova

7. Iași – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

8. Maramureș – Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Rustea”, Baia Mare

9. Suceava – Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava

10. Timiș – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“, Timișoara (inclusiv secția exterioară a acestui spital – secția clinică de recuperare cardiovasculară – din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara)

Avizarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București ca centru național de stocare al vaccinurilor împotriva COVID-19 este în curs de realizare, fiind finalizate toate etapele de amenajare a spațiilor, inclusiv montarea ultracongelatoarelor de stocare la -80 ° C, iar până vineri, 18 decembrie 2020, vor fi finalizate la nivelul CNCAV procedurile de lucru care privesc activitățile medicale și logistice desfășurate pe parcursul campaniei de vaccinare.

De asemenea, în această perioadă vor începe activitățile de training a personalului vaccinator. Se estimează că toți membrii echipelor de vaccinare vor realiza acest training până cel târziu pe data de 25 decembrie 2020, mai precizează sursa citată.

Citește și

Valeriu Gheorghiță: România este pregătită să înceapă vaccinarea anti-COVID pe 27 decembrie cu primele 10.000 de doze

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. E ok dar unde e milionu? Nu era vorba ca primim un milion de doze apoi alte 9?
    Si mai face Supapa o clarviziune: si astea 2×5000 de doze sunt prea multe. O sa se roage de populatie sa se vaccineze pt ca medicii vor refuza in proportie de min 40% vaccinarea in prima faza.

  2. De ce ghilimele in jurul cuvantului „simbolic”? Romanache o sa se vaccineze simbolic.Coloneii, inclusiv turcesti, vor baga in ei tot. Se vor sacrifica pentru aderarea natiunii la standarde europene.

    E asa cum a aratat tov MC Hammer despre Biontech, Schengen si euro: „can’t touch this”.