G4Media.ro

Cenergy Holdings anunță că va furniza cei 160 de km de țeavă…

sursa foto: e-nergia.ro

Cenergy Holdings anunță că va furniza cei 160 de km de țeavă de oțel pentru conducta de gaz în Marea Neagră din cadrul proiectului Neptun Deep / Contractul depășește 100 de milioane de euro

Divizia de țevi de oțel a Corinth Pipe Works din cadrul grupului Cenergy Holdings, în calitate de subcontractant al Sumitomo Corporation Europe Limited, a preluat un contract pentru furnizarea a aproximativ 160 de kilometri de țeavă de oțel sudată longitudinal cu arc submersibil (LSAW), pentru construcția unei conducte submarine de gaze naturale pentru proiectul Neptun Deep al OMV Petrom în Marea Neagră, scrie Oikonomikos Tachydromos, citată de Rador.

Potrivit anunțului Cenergy Holdings, valoarea contractului se situează între 100 și 150 de milioane de euro.

Perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră are o suprafață de 7.500 de kilometri pătrați și este situat la aproximativ 160 de kilometri de litoralul românesc, la adâncimi de până la 1.000 de metri. Neptun Deep este cel mai mare proiect de gaze naturale din partea românească a Mării Negre și primul proiect submarin de adâncime din România.

Conducta de 30 de inci va fi fabricată la uzina Corinth Pipeworks din Grecia și va include căptușeală externă anticorozivă și căptușeală interioară, aplicate în aceeași locație.

Corinth Pipeworks deține un portofoliu integrat de produse și soluții pentru contractarea și livrarea unor lucrări exigente pentru conducte actuale și viitoare, folosind cea mai recentă tehnologie.

„Suntem extrem de încântați să preluăm acest proiect major de la Sumitomo Corporation Europe Limited, un partener de încredere al OMV Petrom, cea mai mare companie energetică integrată din sud-estul Europei”, a declarat Ilias Bekiros, director general al Corinth Pipeworks.

OMV Petrom este cea mai mare companie energetică integrată vertical din Europa de Sud-Est, iar producția anuală de hidrocarburi a Grupului este estimată să ajungă la aproximativ 43 de milioane Bpe (baril echivalent petrol) până în 2022.

Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane de tone pe an și operează o unitate de producție de energie electrică cu randament înalt, cu o capacitate de 860 MW. Este prezentă pe piața de vânzare cu amănuntul a combustibililor lichizi din România și țările învecinate prin aproximativ 780 de benzinării ale companiilor OMV și Petrom.

Sursa: Oikonomikos Tachydromos/ Rador Radio România/ Traducerea: Carolina Ciulu

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...