G4Media.ro

Centrul European pentru Controlul Bolilor avertizează că cele trei mutații ale coronavirusului…

Photo by Gustavo Fring from Pexels

Centrul European pentru Controlul Bolilor avertizează că cele trei mutații ale coronavirusului implica un risc foarte ridicat pentru Europa și că măsurile restrictive nu trebuie relaxate

Cele trei mutaţii ale coronavirusului SARS-CoV-2 detectate în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia implică un risc foarte ridicat pentru Europa, întrucât ele sporesc transmisibilitatea virusului – a avertizat joi Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC), care îndeamnă statele UE să ia măsuri antiepidemice mai stricte, relatează Agerpres conform Reuters.

„Pe baza noilor informaţii, riscul asociat cu pătrunderea şi răspândirea în comunitate a variantelor (de coronavirus) problematice a crescut la ridicat/foarte ridicat”, faţă de nivelul „ridicat” din evaluarea riscurilor epidemice întocmită în decembrie, notează ECDC într-un raport de actualizare a acestei evaluări.

„Mesajul esenţial este de pregătire a unei sporiri rapide a rigorii măsurilor (antiepidemice) în săptămânile următoare pentru a proteja capacităţile sanitare, precum şi de accelerare a campaniilor de vaccinare”, le transmite ECDC guvernelor europene.

La fel ca Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), ECDC îndeamnă în plus aceste guverne să intensifice testarea şi mai ales activitatea de secvenţiere pentru a identifica noile mutaţii.

Mai mult, această agenţie specializată a Uniunii Europene ”recomandă statelor membre să fie prudente înainte de a relaxa” restricţiile antiepidemice, întrucât vor mai trece câteva luni până când ”populaţiile responsabile pentru transmiterea (virusului) vor fi vaccinate”.

„Având în vedere dovezile contagiozităţii semnificativ mai ridicate ale noilor variante (ale coronavirusului) care stârnesc îngrijorare, autorităţile naţionale ar trebui mai degrabă să ia măsuri încă şi mai stricte şi să încurajeze populaţia să le respecte” subliniază ECDC, avertizând în plus statele UE că ar trebui să se pregătească pentru un număr mai mare de pacienţi în spitale.

Photo by Gustavo Fring from Pexels

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Astia nu l-au auzit pe Nicusor Dan, ca urmeaza relaxare? Dar pe guvernul Catu? Suntem o insula mai aici si pe noi nu ne afecteaza…

  2. Hai cu eutanasierea!!!

  3. bolior, mutatia virusului nu poate fi mai periculoasa decat virusul original. asta pe langa faptul ca nu ati putut cultiva karkaletel in lab, nu aveti teste cu acuratetze 100%, dar aveti vaccin sigur 95 %. Chiar nu ne mai luatzi de prosti, ca roata se intoarce! Hai flit!

    • Asta-i buna, vine unu/una care nici macar nu stie sa scrie si isi da cu parerea despre virusi si vaccinuri :))

    • Pensionarul 🤔, care a dat in mintea copiilor, in loc sa-si vada de sot, comenteaza pe G4 si se face de ras. Csf? Ncsf.

  4. – Spune-mi, Winston, cum îşi exercită un om puterea asupra altui om?
    Winston se gândeşte puţin, cu ochii în tavan, apoi zice:
    – Făcându-l să sufere.
    – Exact. Făcându-l să sufere. Ascultarea nu ajunge. Dacă nu-l faci să sufere, cum poţi fi sigur că ascultă de voinţa ta şi nu de-a lui? Puterea constă în a-l umili şi a-i provoca durere. Ai putere atunci când rupi conştiinţa omului în bucăţi, iar bucăţile vii le rearanjezi în forme noi, pe care tu însuţi le hotărăşti, începi să înţelegi, acuma, ce fel de lume pregătim noi? Este exact opusul acelor utopii hedonistice cretine, pe care şi le imaginau vechii reformatori. Este o lume a fricii, a trădării, a chinurilor, o lume în care calci în picioare şi eşti călcat în picioare, o lume care, pe măsură ce se va perfecţiona, va deveni nu mai omenoasă, ci mai puţin omenoasă. In lumea asta, progresul va însemna progresul durerii. Vechile civilizaţii pretindeau că sunt întemeiate pe iubire şi dreptate. Civilizaţia noastră are la temelie ura. In lumea noastră, singurele sentimente vor fi teama, furia, triumful şi auto-umilirea. Vom avea grijă să le distrugem pe toate celelalte -pe toate. Deja suntem pe cale de a jugula anumite atitudini care au supravieţuit dinainte de Revoluţie. Am rupt legăturile dintre copil şi părinte, dintre bărbat şi femeie. Cine mai îndrăzneşte, în ziua de astăzi, să aibă încredere într-o nevastă, într-un copil, într-un prieten? Iar în viitor nu vor mai exista nici neveste, nici prieteni. Copiii vor fi luaţi de la sânul mamei de mici, cum iei ouăle de la găină. Instinctul sexual va fi eradicat. Procreaţia va deveni o formalitate anuală, cum este, de exemplu, reînnoirea unei cartele. Vom aboli orgasmul. Chiar în momentul de faţă neurologii noştri lucrează în direcţia asta. Nimeni nu va mai fi loial decât Partidului, nimeni nu va mai iubi pe nimeni altcineva decât pe Fratele cel Mare. Nu se va mai auzi un alt râs afară de hohotul celui care triumfă la înfrângerea unui duşman. Nu vor mai exista nici artă, nici literatură, nici ştiinţă. Când vom fi atotputernici, nu vom mai avea nevoie de ştiinţă. Nu va mai fi nici o deosebire între frumos şi urât. Nu va mai exista curiozitate şi nici o bucurie a vieţii. Orice plăcere va fi anihilată. Dar întotdeauna – ţine mine, Winston – întotdeauna va exista intoxicaţia puterii, din ce în ce mai insistentă şi mai ubtilă, întotdeauna şi în orice moment va exista fiorul victoriei, senzaţia indescriptibilă pe care o ai când calci în picioare un duşman neputincios. Dacă vrei o imagine a viitorului, închipuie -ţi o cizmă zdrobind mutra unui om – şi asta pentru vecie.
    integrantă din ea.
    Winston şi-a revenit acum destul de bine pentru a putea spune şi el ceva:
    – Nu puteţi! – zice el, cu o voce stinsă.
    – Cum adică, Winston?
    – Nu puteţi crea o asemenea lume. E un coşmar. Nu se poate.
    – De ce?
    – Pentru că nu poţi întemeia o civilizaţie pe frică, pe ură şi cruzime. Nu ar putea supravieţui.
    – De ce nu?
    – Pentru că n-ar avea vitalitate. S-ar dezintegra, s-ar sinucide.
    – Aiurea. Trăieşti cu impresia că ura este mai istovitoare decât iubirea. Şi de ce ar fi, mă rog? Şi chiar dacă ar fi, ce importanţă ar avea? Imaginează-ţi: dacă ne-am hotărî să ne uzăm mai repede? Imaginează-ţi că am accelera ritmul vieţii omului atât de mult, încât un bărbat ar ajunge senil la treizeci de ani. Chiar şi aşa, ce importanţă ar avea? înţelege că moartea individului nu este moarte. Partidul este nemuritor.
    – Nu ştiu. Zău că nu-mi mai pasă. O să daţi greş cumva. O să fie ceva care o să vă- nvingă. Viaţa o să vă-nvingă.
    – Dar noi controlăm viaţa, Winston – la toate nivelele ei. îţi închipui, cumva, că există o aşa-numită natură umană, scandalizată de ceea ce facem noi, care se va întoarce împotriva noastră. Dar noi facem natura umană. Oamenii sunt infinit de maleabili. Sau poate ai rămas la vechea ta idee că proletarii – sau poate sclavii, de ce nu ei? – se vor trezi la viaţă şi ne vor răsturna? Alungă-ţi din minte acest gând. Sunt absolut neputincioşi, ca şi animalele. Umanitatea înseamnă Partidul. Restul, toţi, sunt în afară, nu contează.
    – Nu-mi pasă. Până la urmă, or să vă bată. Mai devreme sau mai târziu, or să vă vadă aşa cum sunteţi şi-atunci or să vă sfâşie-n bucăţi.
    – Şi vezi tu vreun fapt care să dovedească aşa ceva? Sau ştii tu vreun motiv pentru care ar proceda în acest fel?
    – Nu, dar aşa cred eu. Ştiu că o să daţi greş. Există ceva în univers – nu ştiu ce, un spirit, un principiu pe care n-o să-l răzbiţi niciodată.
    – Tu crezi în Dumnezeu, Winston?
    – Nu.
    – Şi-atunci, care este acest principiu care ne va înfrânge, după tine?
    – Nu ştiu. Spiritul Omului.
    – Şi tu te consideri om?
    – Da.
    – Dacă tu, Winston, eşti om, atunci eşti ultimul dintre oameni. Faci parte dintr-o specie dispărută; noi suntem moştenitorii acelei specii. Tu nu pricepi odată că eşti singur. Eşti în afara istoriei, eşti inexistent. Tonul i se schimbă brusc şi zice, tăios ca un brici: Şi tu te consideri, moral vorbind, superior nouă, cu minciunile şi cruzimea noastră, nu-i aşa?
    – Da, mă consider o fiinţă superioară.
    De astă dată, O’Brien îi răspunde prin tăcere.

  5. Bah, ne mai f**** mult cu restrictiile?

  6. Mutațiile virusului sunt invers proportionale cu intenția de vaccinare??