G4Media.ro

Centrul European pentru Controlul Bolilor: Toți cei cu simptome de COVID-19 ar…

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Centrul European pentru Controlul Bolilor: Toți cei cu simptome de COVID-19 ar trebui testați cât mai rapid, la fel și toate contactele identificate / Recomandare de testare a întregii populații din comunitățile locale cu transmitere ridicată

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), agenție a Uniunii Europene, propune cinci obiective privind testarea pentru noul coronavirus și subliniază că ideal ar fi ca toate persoanele cu simptome de COVID-19 să fie testate cât mai repede posibil, toți cei care au avut contact cu acestea să fie testate, indiferent de simptome, iar accesul la testare să fie ușor pentru toată lumea. Țările care se confruntă cu transmitere SARS-CoV-2 ridicată într-o comunitate locală ar trebui să ia în considerare testarea întregii populații din zona afectată, atrage atenția ECDC.

Obiectivele în strategiile de testare propuse de ECDC vizează:

  • controlul transmiterii virusului,
  • monitorizarea ratelor de incidență și a gradului de răspândire,
  • atenuarea impactului COVID-19 în unitățile de asistență medicală și socială,
  • depistarea rapidă a focarelor în diverse instituții, societăți economice, școli, închisori și în alte medii cu populație vulnerabilă,
  • prevenirea reintroducerii virusului în țările sau regiunile care țin epidemia sub control.

În documentul publicat sâmbătă, ECDC subliniază că strategiile de testare ar trebui să fie flexibile, astfel încât să poată fi adaptate rapid la schimbări, în funcție de situația epidemiologică locală, rata de transmitere, dinamica populației și resurse.

În mod ideal, toate persoanele cu simptome COVID-19 ar trebui testate cât mai curând posibil după debutul simptomelor. Acest lucru necesită acces ușor la testare pentru toți, inclusiv pentru nerezidenți. Timpul de prelucrare a testului ar trebui să fie redus la minimum, persoanele care au fost testate pozitiv ar trebui să se izoleze și să se realizeze urmărirea în timp util a contactelor acestora, asigurându-se că toate contactele identificate sunt testate, indiferent de simptome”, este recomandarea făcută de agenția europeană.

  • Amintim că Institutul de Sănătate Publică din România a publicat vineri noi definiții de caz, astfel că o persoană este considerată caz suspect COVID-19 dacă are mai multe simptome. Până acum, cazul suspect era considerat de la primul simptom. Detalii aici

ECDC recomandă, de asemenea, testarea atât pentru Sars-CoV-2, cât și pentru gripă a tuturor pacienților cu simptome respiratorii acute, în timpul sezonului gripal.

În cazul serviciilor de asistență medicală și socială ar trebui realizată o testare intensivă atunci când există transmitere comunitară. În plus, „se recomandă testarea periodică și cuprinzătoare a întregului personal și a rezidenților / pacienților pentru a preveni transmiterea nosocomială. În plus, toți pacienții / rezidenții ar trebui să fie testați la sau imediat înainte de internare”, se arată în document.

ECDC subliniază importanța identificării rapide și a controlului focarelor care pot apărea în diverse instituții, societăți economice, școli, închisori, pentru a proteja acesta comunități și a preveni accelerarea răspândirii virusului.

Țările care se confruntă cu transmitere SARS-CoV-2 ridicată într-o comunitate locală ar trebui să ia în considerare testarea întregii populații din zona afectată. Acest lucru ar permite identificarea cazurilor COVID-19 infecțioase și ar permite izolarea lor promptă pentru a întrerupe lanțurile de transmisie. În funcție de situația epidemiologică, dimensiunea și densitatea populației din zona afectată, o astfel de abordare ar putea fi mai puțin perturbatoare pentru societate decât dacă introducerea unor măsuri mai stricte de sănătate publică”, consideră Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor.

ECDC mai arată că, pentru a preveni reintroducerea virusului, țările sau regiunile care au realizat un control susținut al circulației SARS-CoV-2 ar trebui, pe lângă măsurile de carantină, să ia în considerare testarea și urmărirea țintită a persoanelor care provin din alte zone din aceeași țară sau din alte state care nu au realizat încă un control susținut al epidemiei.

Citește și Comisia Europeană recomandă testarea largă pentru depistarea cazurilor de COVID-19, inclusiv a celor cu simptome ușoare / CE: Populația ar trebui să aibă acces ușor și să fie încurajată să solicite testarea. Doar așa poate fi evitată o nouă izolare

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Din cele peste 13 mld valuta forte imprumutate de acest guvern, pana acum s-ar fi putut testa intreaga populatie a tarii de nespe ori, si nu numai.
    Sau o parte din bani ar fi putut fi utilizata pentru subventionarea testelor PCR.
    Unde sunt banii nostri?

    • Banii sint in investiții, pentru atenuarea efectelor crizei (știți că traversăm o criza, nu?) și în acoperirea „darurilor” psd-iste prin care ăia caută să sufoce finanțele lui Citu.

  2. La 80 euro testul, cum sa nu?

  3. Deci se recomanda testare extensiva adică exact ce nu face romania

  4. In Romania e exclus… contactii asimptomatici nu sunt testati. Vedeti recomandarile oficiale publicate ieri. Desi vorbim de transmiterea virusului de la asimptomatici de 7 luni, MS considera ca doar contactii cu afectiuni trebuie testati, restul furnizorilor de virus sunt complet ignorati.

    Somitatile noastre medicale impreuna cu guvernul cu ochii pe cifrele trucate din prin lipsa testarii au hotarat asa. Dar lipsa testarii asimptomaticilor aduce decese. Decizia astfel pentru cei care mor e foarte proasta. Pentru guvern, nu… Ei pot sustine in continuare ca epidemia e sub control, in timp ce cei asimptomatici se plimba increzatori ca n-au nimic, infectand altii mai vulnerabili… Cum credeti ca apar majoritatea focarelor? Vine unul cu febra si tuse si le da la toti? De obicei la lucru, unde nici nu prea se poarta masca..

    De ce recomanda ECDC testarea asimptomaticilor si Ministerul Sanatatii, nu? Aici jurnalistilor, va rog, puneti intrebari. Raspunsul ne costa vieti si nimeni nu si-l asuma explicit.

    De ce avem o rata de pozitivare de 6-7%, iar Germania are 0.5%? Cati asimptomatici sunt prinsi in testele facute de stat si cati la privat?

  5. Bun, sfaturi pe hartie sunt usor de dat. Dar cum cred ei ca se poate face o testare in masa cand localitatea e, sa zicem Madrid. Au facut o testare in masa in Luxemburg, cu greu si cu multe resurse, la 600.000 locuitori. Dar ce te faci cand e vorba de 3.200.000 (si 6.700.000 in zona metropolitana). Probabil folosind toata capacitatea de testare din UE tot ar lua cateva saptamani.

  6. Bătăi de cimpi, calea noastră e bună.
    E a doua indicație de la UE în ultima săptămina în sensul favorizarii producatorilor de teste sub pretextul grijii pentru sănătate.

  7. Si la ce ajuta sa testezi contactii clinic sănătoși, deci asimptomatici, la 2 zile de la expunerea la virus? Că perioada de incubație e pana la 14 zile si ai foarte mari sanse sa declari nevirusate niste persoane care in 12-24-48-72 h incep sa împrăștie virusul liniștite, ca doar autoritățile le-au declarat in regula.
    Si daca ii testezi dupa 14 zile de la expunere, majoritatea este deja vindecata si nu mai identifici alti contacti.

    Daca s-ar fi concentrat pe producerea unor teste rapide si relevante in loc sa bata apa in piua cu vaccinurile care nu se pot crea (că asta e cu coronavirusurile), atunci ar fi avut sens sa te dai de ceasul morții și sa testezi populația expusa zilnic, timp de 7-10-14 zile.

    Dar asa, e munca sisifică si trebuie sa așteptăm să trecem prin boala, majoritatea bine mersi, alții cu urmari pe viata si unii decedați.

    Apropo de teste, au imbunatatit reactivii specifici pentru pcr? Sau tot pe descoperirile chinezesti (alea cu erori de ~30%) ne bazam?

  8. Central European propune solutii pertinente si profesioniste ptr a preveni un val doi abrupt incontrolabil in timp ce politruci nostri implementeaza asa zise strategii de preventie si control al pandemiei dupa interesele financiare de grup/ partid! Astfel, daca PNL este sprijinit de un grup de interese care nu castiga aproape nimic din teaste de ce ar sprijini o astfel de abordare?
    Sa nu uitam ca politicienii aflati in ultimii 30 de ani la butoane (alternativ sau in tot felul de cualitii…) doar se prefac ca le pasa de noi, in realitate ei urmarind numai interesele de grup/partid si mai putin intersul popular/ national!

  9. Asta e cea mai mare Cacealma ! Vor „TESTARE” CU FORTA – MILIOANE DE CARANTINATI cu Teste care NU au nici destinatie , nici precizie ,identificand doar cateva fragmente de ADN prezente la orice om ! Cu cat se testeaza mai mult cu atat Plandemia poate continua , iar decimarea economica isi va mari efectele !
    Cati oare au inteles ca NU TREBUIE FACUT NICI UN TEST ! TESTAREA TREBUIE REFUZATA PENTRU CA NU ARATA NIMIC !