G4Media.ro

CEO-ul Telegram Pavel Durov, audiat în legătură cu 12 infracţiuni privind ”infracţionalitatea…

sursa foto:captura video

CEO-ul Telegram Pavel Durov, audiat în legătură cu 12 infracţiuni privind ”infracţionalitatea organizată”, anunţă procuroarea Parisului

CEO-ul mesageriei criptate Telegram Pavel Durov este audiat în cadrul unor investigaţii lansate cu privire la infracţiuni de ”crimă organizată” – între care refuzul de a comunica informaţii necesare unor interceptări autorizate de lege şi asociere de răufăcători – anunţă luni procuroarea Parisului Laure Beccuau, relatează AFP, citată de News.ro.

Această procedură judiciară – deschisă la 8 iulie, în urma unei anchete preliminare a Jurisdicţiei naţionale franceze a luptei împotriva corpuţiei (JUNALCO) – vizează în total 12 infracţiuni, precizează într-un comunicat Laure Beccuau.

Sunt vizate, între altele, complicitate în administrarea unei platforme online în vederea permiterii unei tranzacţii ilicite în bandă organizată, deţinere şi difuzare de imagini cu un minor cu carcter pedofil, încălcarea legislaţiei stupefiantelor, escrocherie în bandă organizată şi spălare de infracţiuni sau delict în bandă organizată şi furnizare de prestaţii de criptologie vizând asigurarea unor funcţii de confidenţialitate fără declaraţie conformă.

AREST PREVENTIV PRELUNGIT

Judecătorii de instrucţie însărcinaţi cu acest dosar au încredinţat investigaţiile Centrului de luptă împotriva infracţionalităţilor digitale (C3N) şi Oficiului Naţional francez Antifraudă (ONAF), aminteşte ea.

Arestul preventiv al lui Pavel Durov a fost prelungit duminică seara de către magistraţi instructori ”şi poate dura 96 de ore”, adică până miercuri, ”ţinând cont de procedura aplicabilă infracţiunilor care ţin de regimul infracţionalităţii organizate”, precizează Laure Beccuau.

Însoţit de garda sa de corp şi asistentul care-l urmează în permanenţă, miliardarul francezo-rus în vârstă de 39 de ani a fost arestat sâmbătă seara pe Aeroportul Paris-Le Bourget, în nordul Parisului.

Fondatorul Telegram sosea din Baku şi urma să petreacă cel puţin seara la Paris, unde a prevăzut să cineze.

Mesageria online lansată în 2013 de către Pavel Durov şi fratele său Nikolai, pe care comunicările pot fi criptate de la un capăt la celălalt, al cărei sediu social se află în Dubai, în Emiratele Arabe Unite (EAU), s-a angajat să nu dezvăluie niciodată informaţii despre utilizatorii săi.

”Este absurd să se spună că o platformă sau patronul ei sunt responsabili de abuzuri” pe platforma respectivă, a dat el asigurări duminică seara, pe canalul său pe Telegram, subliniind că se conformează legislaţiei europene.

Arestarea lui Pavel Durov a provocat numeroase reacţii internţaionale.

CEO-ul Telegram a primit susţinerea lui Elon Musk, proprietarul platformei X.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Pe mine m-a durut mult că eu munceam cu lunile și tot soiul de escroci din Rusia vindeau sau partajau gratuit munca mea intelectuală. Și își băteau joc când le ceream să șteargă. Acest individ nu doar n-a șters, dar a facilitat vinderea de droguri, spălarea de bani și altele câte i se incriminează. La închisoare!

    • Dupa exprimare, munca ta „intelectuala” probabil consta in povesti de adormit copiii. Acum pe bune, daca ai creat vreo aplicatie un bot care aduce ceva plus valoare, iti garantez ca sunt zeci de alte locuri in care ar putea fi pus in afara de telegram. De exemplu GitHub. Cat despre acuzatiile de facilitare a vanzarii de droguri sau a spalarii banilor, atunci orice CEO al oricarei companii care detine un serviciu de communicate criptata E2E poate fi acuzat de aceste lucruri. Tim Cook, Zuck, Musk, etc… sa se duca si ei la parnaie impreuna cu alte cateva sute de CEO al aplicatiilor criptate de mesagerie. Traiasca libertatea!

    • … si toate companiile de telefonie mobila, cu tot cu angajati, la puscarie! Ehe, cate infractiuni si crime nu se fac cu telefonul…
      Nu mai zic de serviciile de email: fraude la greu si tranzactii ilegale, inclusiv de droguri, kent, cafea, blugi, masini de tiparit bani, ehe, cate si mai cate. Si astia cu e-mailurile, la puscarie cu ei!

  2. Exact cum scrii… cand il vedem pe Musk… ca merita, el s-a bagat… Zuck… efb e acuzata de UN! de complicitate la genocid in Myanmar (Burma)!… Banu făcut cu orice preț trebuie să coste. Libertatea se „gată” la limita la care dăunez libertății altuia… proprietarii devrețele sociale nu sunt deasupra legii!!