Cercetători UBB: Concentrația și așa ridicată de radon în școli și grădinițe crește după reabilitarea termică a clădirilor / Ghidul de finanțare pentru reabilitarea școlilor nu conține eliminarea radonului din clase, deși e obligație legală
După reabilitarea termică a clădirilor unde își desfășoară activitatea majoritatea instituțiilor publice, școli și grădinițe, care au deja un nivel crescut de radon, concentrația acestuia va crește și mai mult, avertizează o echipă de cercetători ai Universității Babeș-Bolyai, citați într-un comunicat de presă.
- Laboratorului de încercări Radon „Constantin Cosma” (LiRaCC) studiază constant efectele radonului asupra sănătății. În noiembrie 2020, Edupedu.ro a prezentat o hartă a radonului în școli, citând date ale acestui laborator potrivit cărora 20% dintre clădirile investigate prezentau o concentrație peste valoarea limită.
Cercetătorii UBB atrag atenția că, prin creșterea concentrației de radon în urma reabilitării termice, se poate depăși cu mult limita maximă admisă, “punând în pericol sănătatea copiilor și a angajaților care își petrec zilnic în aceste clădiri între 8-10 ore. Radonul este cel mai nociv poluant natural din mediul interior, potrivit Agenției Internaționale pentru Energie Atomică”.
Citește mai mult pe Edupedu.ro
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii