G4Media.ro

Cercetătorii polonezi au descoperit o genă despre care susțin că dublează riscul…

Sursa foto: Pixabay

Cercetătorii polonezi au descoperit o genă despre care susțin că dublează riscul de a dezvolta o formă gravă de COVID-19

Oamenii de ştiinţă polonezi au descoperit o genă despre care ei afirmă că dublează riscul de a dezvolta o formă gravă de COVID-19, o descoperire care ar putea ajuta medicii să identifice persoanele cele mai expuse riscului în urma contractării coronavirusului, relatează joi Reuters, citată de Agerpres.

Cercetătorii speră astfel că prin identificarea celor expuşi unui risc crescut îi va încuraja pe aceştia să se vaccineze şi le va oferi acces la mai multe opţiuni de tratament intensiv în caz de infectare, notează sursa citată.

„După mai bine de un an şi jumătate de muncă, a fost posibil să identificăm o genă responsabilă pentru o predispoziţie de a dezvolta o formă gravă de COVID-19”, a declarat ministrul polonez al Sănătăţii, Adam Niedzielski.

„Aceasta înseamnă că în viitor vom putea… să identificăm persoanele cu o predispoziţie de a face o formă gravă de COVID-19”, a mai spus el.

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Bialystok au constatat că gena este al patrulea cel mai important factor în determinarea gravităţii formei de COVID-19 dezvoltate, după factori precum vârstă, greutate şi sex.

Gena este prezentă la aproximativ 14% din populaţia poloneză, comparativ cu 8-9% din populaţia Europei şi 27% din cea a Indiei, a spus Marcin Moniuszko, profesorul responsabil cu proiectul de cercetare.

Alte studii au arătat, de asemenea, importanţa factorilor genetici în modul în care se dezvoltă boala la o persoană cu COVID-19.

În noiembrie, oamenii de ştiinţă britanici au anunţat că au identificat o versiune a unei gene care ar putea fi asociată cu dublarea riscului de insuficienţă pulmonară din cauza COVID-19.

Sursa foto: Pixabay

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

23 comentarii

  1. Felicitari! Asa trebuie procedat, identificatzi cei care au o predispozitie la probleme, nu vaccinarea obligatorie a persoanelor sanatoase sau care au trecut prin boala!

    • Una nu o exclude pe celalalta. Vaccinarea previne imbolnavirea datorita faptului ca intareste sistemul imunitar.

    • Are dreptate postacul Draggy, doar vedeti in vest a prevenit imbolnavirea, ei practic au invins pandemia.

    • Draggy nu mai abera. Vaccinarea slabeste sistemul imunitar, exact invers.

    • Problema Er e ca acum o sa vrea nebunii certificat ADN verde nazist cel mai probabil. 🤣🤣🤣 Toti musai sa le dam ADNul.

    • @Draggy
      Vaccinarea, nu multivaccinarea, previne imbolnavirea… Multivaccinarea pune in pericol sistemul imunitar. Si asta este afirmatie oficiala.

    • Va dati seama ce meserie „demna” are drogy,sa minta in nestire contra evidentei. Ba,lasa-i draq de bani,chiar n-ai nicio demnitate,ai chiar 0 caracter?

    • Er,
      +1

    • Nu pot fi identififcate toate persoanele vulnerabile, din cauza ca nu exista doar o singura gena care creste riscul in cazul infectarii. Ca la orice boala, exista multe variante genetice care predispun la forma grave si trebuie sa le gasesti pe toate ca sa fii sigur ca nu lasi pe nimeni pe din afara.

      Sa presupunem prin absurd ca ai identificat toate genele responsabile (desi nu exista vreun indicator care sa-ti spuna cand le-ai gasit pe toate). Procesul a costat mult, a durat mult (1,5 ani doar in cazul genei descoperite de polonezi) si in timpul asta pandemia nu a stat pe loc ci a continuat sa faca victime, in special printre nevaccinati (care au ocolit vaccinul asteptand alte solutii).

      Dupa fiecare gena (sau complex de gene, ca e posibil si asa) gasita urmeaza prototiparea si productia testelor pentru populatie, un proces care necesita din nou mult timp (si poate duce la incertitudini) si multi bani. Va exista si o marja de eroare a testelor, cu rezultate eronate intre anumite limite, ca la toate testele in general. Nici in etapa de prototipare/productie pandemia nu va sta pe loc…

      Apoi urmeaza testarea populatiei. Care poate sa se prezinte sau nu la teste, avand poate o atittudine la fel de suspicioasa ca in cazul vaccinului…

      In total: incertitudine, timp mult pierdut, bani multi cheltuiti, victime care puteau fi salvate intre timp printr-o abordare mai inteleapta, dar care nu au mai fost.

    • Putetzi sa l ignoratzi pe grogy, el e platit in spirt tras in franzela, si e oricum in preaviz pt prestatia foarte slaba. Si aia de la clima si cazane electrice i au dat flit, nici macar nu l au chemat la interviu!

    • Mai știți și alte glume d-astea, că vad că va pricepeți la umor ca la epidemiologíe. Știu teoria asta cu vaccinul care scade imunitatea imunizand, că asta e rolul vaccimului. Ați repetat-o de o mie de ori ca niste mori stricate. E o aiureala cu care va faceți de râs de fiecare dată când o repetați. E cum ai susține că atunci când cobori de fapt urci. Iar conceptul asta de multivaccinare pe care l-ați inventat nici nu există ca sa se poata pronunța cineva daca e de bine sau rău. E ca sí cum ați spune că ați auzit oficial că extratereștrii vomită de la ceaiul de sunătoare

  2. Vaccinarea de turma nu au descoperit-o ?

  3. Super. Dar si cum facem? Certificat ADN verde european? 🤣🤣🤣

  4. Tratament de corectare genetica, va rugam.
    Apoi… vrem si noi ochi albastri, ca na…

    • V-au impuiat capul cu toate aiurelile. Știu că de frică și din necunoaștere sunteți tentat sa credeți balivernele astea, dar mai gândiți și cu mintea dvs

  5. Exista 9 reziduuri imunogene principale in proteina spike. Reacția imuna este genetica – tipuri HLA. A fost intotdeauna evident ca exista oameni care vor raspunde minim sau deloc la seringa. Si NU previne infectia.
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC7307149/

    • Hai că acum ați trecut pe generică după ce atît făcut praf epidemiologia. De unde le scoateți, cine va împuie capul?

  6. CERCETATORII ASTIA AR TREBUI SA SE AXEZE PE LUCRURI MAI UTILE. SE TOT,,JOACA ” CU VIRUSI, CLONARI …..PINA LE SCAPA DIN LABORATOARE, SI ASA APAR BOLILE ASTEA INCONTROLABILE