G4Media.ro

Cerere de insolvență pentru Nordis Management, un important dezvoltator imobiliar: ”Am fost…

Sursa; captură nordis

Cerere de insolvență pentru Nordis Management, un important dezvoltator imobiliar: ”Am fost consternați, cererea a fost retrasă”/  Nordis are mai multe procese pe rol pentru datorii și neîndeplinirea obligațiilor

Pe numele Nordis Management, firma-fanion a grupului onomim, a fost depusă în data de 5mai o cerere de intrare în insolvență, creditorul Eko Trade Business SRL invocând neplata unei datorii. Grupul Nordis este unul dintre dezvoltatorii imobiliari importanți de pe piața românească, cu proiecte în București, Constanța și Brașov.

Într-un răspuns pentru G4Media, reprezentanții grupului au declarat că solicitarea Eko Trade Business SRL a fost o ”eroare” și că vineri, 6 mai, aceștia au redactat și trimis către instanță o adresă în care anunță că își retrag acțiunea.

Nu este, însă, singura dispută juridică în care este angrenat Grupul Nordis în acest moment. Pe rolul instanțelor există mai multe procese, în diferite stadii, în care persoane fizice se plâng de faptul că nu și-au primit apartamentele promise, iar societăți comerciale revendică diferite sume de bani în urma relațiilor contractuale pe care le-au avut cu firme din Grupul Nordis.

În replică, Grupul a transmis că ”Soliditatea businessului nostru este fermă, situația financiară a companiei este mai mult decât stabilă, iar continuarea dezvoltării proiectelor noastre este în linie dreaptă.”

  • Referitor la cererea de intrare în insolvență depusă de Eko Trade Business SRL, care, conform portalului instanțelor, a primit termen pentru 8 septembrie 2022, Nordis Management SRL a transmis G4Media: ”Am fost consternați de publicarea acestei cereri din partea unui furnizor cu care nu avem neînțelegeri comerciale. Luând legătura cu reprezentanții acestei companii, am aflat că dintr-o eroare, acesta a depus, în mod greșit, o cerere de judecare a insolventei companiei noastre, pe care a și retras-o de altfel în aceeași zi. (…) Ca să clarificăm și situația, în speță este vorba despre un furnizor de marketing, de mici dimensiuni cu care compania noastră a încheiat contractul de colaborare în urmă cu peste un an. Această companie a continuat să ne factureze pe o serie de livrabile, deși contractul nostru expirase, livrabile și costuri cu care noi nu am fost de acord după expirarea contractului. Deși ne-am simțit îndreptățiți legal să îi tragem la răspundere pentru această situație, am decis să încheiem acest diferend cât mai rapid.”

Contactați de G4Media, reprezentanții Eko Trade Business SRL au confirmat retragerea acțiunii, dar nu au invocat vreo ”eroare”. Ei au declarat că ”regretăm situația creată prin promovarea cererii (…) Nordis Management SRL a achitat toate debitele restante (…) colaborarea dintre cele două societăți continuă, acesta rămânând un partener de încredere al societății noastre. (…) Neplata debitelor restante s-a datorat unor neînțelegeri referitoare la derularea rapoartelor juridice între cele două societăți, care, în acest moment, sunt clarificate.”

Acțiunea depusă joi face parte dintr-un șir din ce în ce mai lung de procese intentate recent în care firme din grup, cum ar fi Nordis Management SRL sau Nordis Best Construct SRL, au calitatea de pârât, dosarele având ca obiect ”ordonanță de plată”, ”obligația de a face” ”încuviințarea executării silite” sau ”hotărâre care să țină loc de act de vânzare-cumpărare”.

În cea mai mare parte este vorba de datorii către firme care au avut relații contractuale cu Grupul Nordis sau persoane care nu și-au primit la termenul convenit apartamente acontate în proiectele dezvoltate de Grupul Nordis.

Astfel, pe 14 martie 2022, într-un dosar de de la Judecătoria Sectorului 1 s-a dispus: ”Încuviinţează executarea silită a titlului executoriu reprezentat de promisiunea bilaterală de vânzare-cumpărare autentificată sub nr. 1445 din data de 02.09.2021 de Notar Public Onea Lucia, prin toate formele de executare prevăzute de lege, la cererea creditorilor D.S.A. şi D.D.F., împotriva debitoarei NORDIS MANAGEMENT S.R.L., pentru recuperarea creanţei scadente ce rezultă din titlul executoriu, de plată a sumei de 340.000 Euro, echivalent în lei, calculată la cursul BNR+1% din suma achitată (…)”.

La aceeași instanță, B.I.G., persoană fizică, cere, printr-o acțiune de ordonanță de plată, 35.000 euro + 119.092,08 LEI, iar C.D. 173.404,94 lei într-un dosar și 135.952 lei în altul. Tot la această judecătorie, soții C.C și C.S. au revendicat 7.000 euro și 1.316 lei, dar la primul termen au renunțat la proces.

Societatea Felbermayr Kran SRL cere aproape 50.000 de lei de la Nordis Best Construct SRL, iar Cristimar Ella Import Export SRL 197.613,12+13.102,78 lei, pe lista societăților care au dat în judecată această firmă mai fiind Le Grand G & G SRL, IR Service SRL, Pergola Lux SRL și Consolight Com SRL.

Într-un alt dosar, o societate care a cumpărat un apartament de la Nordis Management din viitorul proiect din Mamaia, obligându-se să furnizeze la schimb 280 de uși pentru apartamentele din aceste blocuri, a solicitat și a obținut de la Tribunalul București, în octombrie 2021, rezoluțiunea promisiunii bilaterale de vânzare, urmând să primească și banii pentru uși – 246.568 lei. La instanță, juristul firmei reclamante a povestit că, pe de o parte, Nordis nu a preluat ușile care erau gata încă din martie 2020, iar, pe de altă parte, nu a venit la notar să semneze contractul de vânzare-cumpărare pentru apartamentul care făcea parte din tranzacție.

La Curtea de Apel București, R.A.M. a obținut, pe 9 martie 2022, o sentință definitivă prin care magistrații au dispus instituirea sechestrului judiciar pe două apartamente din proiectul edificat de Nordis în Mamaia, imobile pentru care acesta a semnat promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare pe 14 februarie 2019.

Pentru primul apartament, cumpărătorul a plătit 57.143 euro din preţul total de 60.000 euro şi 4.762 euro din preţul total al locului de parcare, de 5.000 euro, iar pentru al doilea – 25.714 euro din preţul total de 27.000 euro şi 4.762 euro din preţul total al locului de parcare, tot de 5.000 euro.

Data pentru semnarea contractului de vânzare-cumpărare a fost stabilită pentru 27 mai 2021, apoi schimbată la 30 mai 2021, dar Nordis Management nu și-a îndeplinit obligația, astfel că, pe 27 octombrie 2021, R.A.M. a notificat Nordis, printr-un executor judecătoresc, să se prezinte peste cinci zile la un notar pentru semnarea actelor.

Nordis nu s-a prezentat, astfel că R.A.M. a introdus, pe lângă dosarul de sechestru, o acțiune cu obiect ”hotărâre care să țină loc de act de vânzare-cumpărare” motivând că ”societatea pârâtă desfăşoară o amplă campanie publicitară în scopul vânzării în piaţa imobiliară a imobilelor apartamente dezvoltate în cadrul proiectului imobiliar Nordis Residence – Mamaia Beach din care fac parte şi imobilele promise spre vânzare reclamantului, are bănuiala rezonabilă că promitentul-vânzător intenţionează înstrăinarea către terţi cumpărători inclusiv a imobilelor promise spre vânzare reclamantului şi pentru care, aşa cum a arătat, a plătit preţul aproape integral”.

Referitor la aceste procese, Grupul Nordis a transmis că ”În acest moment pe rolul instanțelor se judecă un număr foarte mic de procese legate de Nordis. Suntem totuși unul dintre cei mai mari dezvoltatori din România și e firesc ca la un moment dat, dintre peste 2.000 de promisiuni de vânzare și peste 800 de furnizori și prestatori interni și externi și implicațiile financiare de câteva sute de milioane de euro, să mai existe și neînțelegeri comerciale.

Deși este regretabil, nu înseamnă că putem accepta uneori să plătim sume de bani dacă anumite lucrări nu au fost executate la standardul agreat în contract. Multe dintre aceste procese au fost inițiate chiar de către noi. Asta face ca astăzi din peste 2.800 de contracte comerciale să avem un număr de 19 litigii în care avem calitatea de pârât, adică un procent de 0,6% din total contracte, cu siguranță o medie extrem de scăzută în zona de business.”

”Soliditatea businessului nostru este fermă, situația financiară a companiei este mai mult decât stabilă, nu avem credite bancare, iar continuarea dezvoltării proiectelor noastre este în linie dreaptă. (…) sub nicio formă nu se pune problema ca stabilitatea financiară și mai ales proiectele Nordis să fie afectate în vreun fel. Vă asigurăm că lucram la fel de intens ca și până acum pentru a livra celor peste 2.000 de cumpărători locuințele”, au mai precizat cei de la Nordis.

Conform datelor oficiale, Nordis Best Construct aparține lui Emanuel Poștoacă și Vladmir Răzvan

Ciorbă, cei doi fiind și asociații care au 87% din Nordis Management.

Grupul Nordis are proiecte imobiliare în nordul Bucureștiului, Mamaia, Sinaia și Brașov. Cele mai recente date contabile disponibile arată că, în 2020, Nordis Management a avut o cifră de afaceri de 44,9 milioane lei și un profit net de 8,2 milioane lei, iar Nordis Best Construct o cifră de afaceri de 1,7 milioane lei și pierderi nete de 4,7 milioane lei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

37 comentarii

  1. Asa meritati daca faceti afaceri cu alde Laura Voicu Vicol si infractorul de barba-su, numitul Ciorba, sageata lui Ghitza

    • Dormiti fara grija! Manelistii lui Vicol si traficantii ei de droguri si Camatarii si evazionistii lui Ciorba lucreaza deja cu spor. Sa va cheltuie banii pe care i-ati investit ca fraierii.

    • Pai voi cu ce bani credeti ca stau eu fugar si fac gratare? Finii mei Laura si Vladimir sa traiasca.

  2. Ce chestie, dar rezolvă ea analfabeta blondă din Parlament, soția lui Ciorbă, patron de Nordis. Poate se împrumută la foștii iubiți, manelistii au bani, chiar bani neimpozitati de statul român.

    • Laura Vicol Ciorba si Catalina, da banii si voturile inapoi. Hotzilor! Evazionistilor! Tzeparilor! Mandria PSD.

  3. „dezvoltatori imobiliari”, ce frumos au ambalat-o

    • Astia sunt tzepari imobiliari. Ciorba este pupilul lui Ghita si sotul dnei Vicol Laura, jurista botoxata si siliconata a natiunii.

  4. Începe spargerea bulei imobiliare.

  5. Asa se intampla cand faceti afaceri cu oamenii lui Ghita si ai PSDului. Doamna Vicol, va pasa?

  6. Pregatiti-va pentru cel mai rasunator faliment imobiliar.
    Invit ziaristii sa contacteze clienti ai Nordis care sunt deja exasperati de amanarea cu ani de zile (!) a finalizarii proiectelor in care au bagat banii. Sistemul lor este sa ia avans de pana la 90% (!!) pe motiv ca primesti un discount.

  7. A tanti Laura Vicol-Ciorba , avocamanta interlopilor ramane fara banuti, pa pa Monaco , iar ia centura lui olgutanca in arenda

  8. Incepe sa crape bula! Pregatiti-va sa pierdeti banii bagati in machete!

  9. Dar am citit ieri ca au crescut apartamentele cu 40%, de unde cumpăr???? Repede sa nu rămân pe dinafara!!!!!

    • Au crescut cu 40% doar anul in primele 3 luni. Urmatoarele 3 luni mai cresc cu 40%, garantat 100%. Hai la apartamente! Ia apartamente, neamule!!

  10. Vrajeli de 2 bani cica aia au bagat insolventa din greseala …pute a tzepari romanasi mai degraba marii dezvoltatori imobiliari

  11. E si pacat sa nu furi de la prostime atat timp cat apoi te voteaza iar

  12. Superb ce au facut EKO. Au facut cererea din greseala :)))) cred ca s-au ofticat ca nu mai pot suge de la sursa. Nordis pompeaza masiv in advertising, de unde deduc si ca toti acesti nemultumiti au impresia ca pot obtine ceva daune. Unii cauta sa se imbogateasca fiind procesomani.

  13. Am verificat dpdv legal actele de proprietate ale proiectului din Mamaia Nord. Terenul pe care s-a ridicat pare ca face parte din seria de terenuri cu probleme penale (gasca Mazare/primar Navodari). De asemenea, Nordis face si o reclama incorecta mentionand un return garantat de x%/an dar contractul de uzufruct mentioneaza clar ca vanzatorul se poate retrage oricand si lasa proprietarii sa isi gestioneze singuri investitiile.

    Inainte de a da banii, verificati temeinic in ce ii bagati.

    • Dle avocat, de ce nu va dati si numele? Eu am cumparat la ei si mi se pare jalnica aceasta initiativa de Hate. Randamentul este unul bun si real. Cat despre teren, ce inseamna terenuri cu probleme penale pt dvs?

    • Teren cu probleme penale înseamnă că s-ar putea să se blocheze întabularea până se termină procesele și poate chiar să se ajungă la demolare.

    • Aberatii. La ce plus aduce proiectul intregii zone, ma indoiesc de aceste masuri.

    • Te rog sa imi faci calculul de randament „real” de care povestesti tu.
      Stii ca preturile afisate sunt fara TVA ? Stii ca pentru amenajarea camerei de hotel ti se mai cere vreo 12.000 EUR pentru doate si mobilier standard de hotel ? Stii ca se ia si un comision de administrare de catre ei ? Stii ca loc de parcare platesti separat ? Stii ca trebuie sa dai avans 90% si doi ani de zile banii sunt la ei ? Nu mai vorbesc de impozite si taxe care trebuie scazute din venitul ala .
      Randamentul real este undeva pe la 3 -4 %, la un risc semnificativ. Asta nu ar fi o problema. Dar cand ei te mint in fata ca este 7% , iti dai seama ca ceva nu este in regula.

    • Stimata Andra I.,

      Ce relevanta are numele meu? Veniti cu actele si va explic riscurile juridice cu subiect si predicat, fara vreo obligatie de orice natura din partea dvs. Nu am afirmat ca randamentul nu este bun si real pentru ca nu e datoria mea sa apreciez. Am afirmat doar ca nu este garantat, asa cum se sustine. Terenuri cu probleme penale = riscuri juridice mai mari decat cele cu probleme civile, care pot fi rezolvate cu bani, ca sa nu mai vorbim despre problemele de etica. Vrem civilizatie si respect dar incurajam exact contrariul. Repet, sper sa nu aveti probleme cu aceasta investitie. Nu stiu unde ati vazut “hate”, nu stiu ce inseamna dar intuiesc si nu aveti dreptate.

  14. Am si eu o rugaminte la ‘presa’: daca se poate sa mearga in Piata Operei din Buc (in fata operei romane) si sa numere RECLAMELE plantate de FIREA acolo. Sunt preste 15 din care unele pt Nordis.

    Nu mai vezi traficul de ele, politia nu face nimic. Sunt plantate peste gropile din trotuare

  15. Spuneti-mi voi mie o firma care isi achita toate facturile la timp, sa fim seriosi, dar de aici pana a cere insolventa unei firme…. mai e cale lunga.Eu zic sa citim mai cu atentie acest articol. Este vorba despre un furnizor care a facturat in lipsa unui contract valabil si care oricum si-a retras cererea de insolventa. Rautati gratuite

  16. E o uriasa minciuna !
    Cere de la ei oferta si o sa vezi ca nu iese nici pe departe 7% in absolut nicio varianta. Nici daca platesti 90% avans. Confruntati , nu au niciun raspuns pentru aceasta minciuna. Dar nici nu elimina de pe site aceasta promovare pentru ca deja au pacalit mii de roamani „investitori” care nu sunt in stare sa faca un calcul matematic simplu.

  17. Am vazut ca au anuntat ca livreaza proiectul de la mare. Cred ca doar nu s-au inteles la bani cu EKO si au incercat o razbunare..

  18. Am 3 apartamente la Nordis Mamaia pe care urmeaza sa mi le primesc in vara asta si va pot spune sincer ca nu am intampinat probleme cu ei. Am fost de curand la mare si am vazut apartamentele care arata foarte bine.

  19. Nu va faceti probleme, sunt destui cocalaro-manelisti care cumpera la greu apartamente in absurditatea aia de Mamaia , care numai statiune turistica nu se poate chema si astia vor avea mereu vanzari la apartamentele lor ridicol de scumpe, ce concureaza cu Dubai. Apa,aerul si fraierul nu se vor termina niciodata.

  20. Ma intreb cum va arata starea financiara a grupului Nordis la nivelul anilor 2022-2023,in comparatie cu cea din 2020 referita in articol, in contextul in care preturile materialelor de constructie au crescut simtitor si cum se va reflecta aceasta stare financiara pe plan juridic,in relatiile contractuale ale grupului?

  21. Miroase a faliment de la o poștă , bani spălați la greu acolo

  22. Salut,

    Aviz amatorilor. Daca se intampla ceva cu camera, tu platesti. Daca trebuie sa renovezi, tu platesti. Daca se decide ca se schimba mobilierul, tu platesti. Nu mai poti vinde ever proprietate pentru ca ar trebui sa gasesti pe cineva care sa accepte riscurile de mai sus. Nu au randament de 7%, este vrajeala 100%.
    Mai sunt multe lucruri ascunse daca intrii in detalii.

    • Vladutz, eu am avut o tentativa de a ma angaja la ei si am analizat conceptul. Nu e adevarat ce spui, de unde deduc fie că e rea intentie, fie ca nu stii politica lor. Sau poate nu ai inteles despre ce este vorba. Modelul e cunoscut in afara, ei merg pe o reteta deja testata, in care tu ca proprietar, nu ai nici o responsablitate, adica ei se ocupa de tot. Nu renovezi tu, nu platesti daca se strica una alta.

  23. Omonim, nu onomim.

  24. Visul romanului : cumpăra o casa sau mai multe și trăiește din chirii.
    Ideal ar fi sa nu faca nimic la casa, ci doar sa ii între banii în cont, garantat, in fiecare luna.
    Exact asta vinde Nordis.
    Probabil își iau și partea leului în aceste tranzacții.

    Inca de spala mulți bani în imobiliare.
    Creditele nu au crescut încă la 8% pe luna.
    Daca dau faliment, o sa fie mulți oameni cu apartamente sub apa financiar.

    Dat fiind climatul economic nu cred ca vor fi salvați de stat…