Cererea de locuințe noi la nivel mondial va depăși pragul de 2 miliarde de unități până în anul 2100. Care sunt soluțiile?
Conform ultimelor estimări ale Organizației Națiunilor Unite (ONU), populația planetei va depăși pragul de 11 miliarde de oameni până la finalul secolului 21, o majorare de 3,6 miliarde de oameni față de momentul actual, însă specialiștii în demografie atenționează asupra necesarului de unități locative la nivel mondial.
Odată cu o creștere a populației globale de 45 de milioane de oameni pe an, apare inevitabila creștere a cererii de alimente, apă și resurse, dar în special locuințe, conform unui articol semnat de Sean Smith, profesor în cadrul Universității Napier din Edinburgh.
Numărul de locuințe necesare la nivel mondial crește mult mai mai rapid decât populația. Pentru a satisface nevoile locative la nivel mondial, până la finalul secolului, vor fi necesare 2 miliarde de noi locuințe.
Deși suprafața medie a unei gospodării variază destul de mult de la un continent la altul și de la o țară la alta, numărul persoanelor care locuiesc sub același acoperiș se află pe un trend descendent la nivel global.
În Europa numărul mediu de persoane dintr-o gospodărie este de 2,5 persoane, la jumătate față de acum 100 de ani. România se află puțin peste medie, cu 2,66 persoane pe gospodărie.
Speranța de viață în creștere împreună cu sporirea numărului de persoane care locuiesc singure sunt principalele cauze care pun presiune pe cererea de locuințe.
Pe măsură ce mai multe țări în curs de dezvoltare înregistrează progrese similare cu țările dezvoltate, o îmbunătățire a nivelului de trai și creșterea speranței de viață, presiunea pe dimensiunile gospodăriilor se va majora, generând o cerere și mai mare de locuințe noi.
Care este soluția?
În viziunea a numeroși specialiști, clădirile prefabricate sunt soluția salvatoare. Aceste clădiri sunt construite pe bucăţi în interiorul unei fabrici și apoi transportate și asamblate pe terenul beneficiarului. Timpul și necesarul de materiale pentru acest tip de locuințe este mai redus decât în cazul construcțiilor clasice, lucruri care nu vor avea doar un impact social, ci vor ajuta lumea și în provocarea privind schimbările climatice.
Sursa: theconversation.com
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii