G4Media.ro

Cererea de protecţie faţă de o persoană violentă nu se aplică şi…

Sursa foto: Pixabay

Cererea de protecţie faţă de o persoană violentă nu se aplică şi în interiorul bisericii: Libertatea religioasă primează  / Ordin de restricție împotriva fostului iubit, respins în Iași

O ieșeancă nu a reușit să-i convingă pe judecători că trebuie apărată de fostul iubit. Magistrații Judecătoriei Pașcani au respins cererea acestea de emitere a unui ordin de protecție în favoarea sa, considerând-o nejustificată, relatează Ziarul de Iași.

Conform plângerii depuse de C.C., relația acesteia cu C.M.M. se încheiase vara trecută. Bărbatul nu ar fi acceptat însă situația și a început să o hărțuiască pe C.C., tânăra văzându-l pe C.M.M. în fiecare dimineață în fața blocului.

Acesta i-ar fi tăiat tinerei cauciucurile mașinii și având cheia de la locuința fostei iubite, bărbatul i-ar fi intrat în casă, distrugându-i din lucruri.

Femeia a cerut și ca, prin ordin, să-i fie interzisă acestuia și apropierea de biserica pe care o frecventează.

În replică, apărătorul din oficiu al lui C.M.M. a afirmat că distrugerea pneurilor mașinii de către bărbat este doar o presupunere, neputând fi probată. El a arătat și că bărbatului nu i se poate limita libertatea religioasă, prin interzicerea accesului la o anumită biserică.

Magistrații Judecătoriei Pașcani au apreciat că C.C. nu a dovedit violențele, de orice natură, la care ar fi fost supusă. Cele două plângeri depuse de femeie la poliție nu au fost considerate ca suficiente pentru a dovedi fie și doar violența psihologică.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. Acolo in redactie v-ati prostit rau de tot asa-i? Din titlu se intelege ca judecatorii nu proetejeaza o femeie de o persoana violenta in biserica, iar in articol ni se spune ca victima facuse plangere pentru mai multe fapte violente si a cerut ordin de restrictie. Cum nu le-a putut proba, judecatorii au respins. In engleza ce faceti dumeavoastra se numeste cherry picking. Orice ca sa denigrati Biserica, asa-i?

    • Nu atribui intentiei ceea ce poate fi explicat foarte usor prin prostie. Pur si simplu nu sunt in stare sa ordoneze cuvintele intr-o propozitie.

    • Si eu am remarcat contorsiunile logice ale autorului dar postarea nu mi-a fost admisa.

  2. Si dupa ne miram cand se intampla o tragedie, de ce se intampla. Daca este adevarat ce sustine femeia, si e foarte posibil pentru ca din pacate astfel de specimene sunt multe, omul asta nici nu ar trebui sa fie in libertate, toti oamenii violenti ar trebui bagati la puscarie si pusi la munca in conditii nesigure, unde nu ar putea sa lucreze oamenii in conditii de siguranta.

    • La noi judecătorii au și tupeul sa ii spună victimei ca săracul om muncește și ca certurile și multe chestii sunt ceva normal!

    • Nu asa functioneaza sistemul de justitie in tarile civilizate, normale. Justitia functioneaza cu DOVEZI. Fata asta n-a putut sa aduca DOVEZI, asa ca cererea i-a fost respinsa. Asa poate sa vina oricine sa acuze pe cineva de nu stiu ce fapta si in 2-3 zile jumatate din tara ar trebui sa fie la parnaie.

    • Te înșeli, Andrei.
      Ordinul de restricționare nu e o pedeapsa, e o măsură pentru a preveni o tragedie. Trebuie luat nu când ai dovezi ci când exista indicii ca se poată întâmpla o nenorocire. Declarația celui care cere e suficienta.
      Daca suna cineva la politie și zice ca a pus o bomba la gara, nu-i cere nimeni dovezi, te duci imediat și evacuezi gara. De ce? Pentru a preveni o tragedie.
      Pricepi?

  3. Pai cum vrei tu sa confirme ordinul???? E încă vie, ce dracu….. judecători idioți și lipsiți de scrupule! La noi femeia trebuie sa fie măcar in coma ca sa obțină ordin de protecție.

  4. Mda, aceeași mentalitate de… nici nu știu dacă se aplică vreunei perioade, în care agresorul are mai multe drepturi decât victima. La fel cu copiii (în special fetele) de 11 ani despre care judecătorii consideră că au sedus bărbați de 40 de ani.

    • Asta e ce poate da mai bun, in medie, societatea romaneasca. 🙁

      Caci judecatorii respectivi nu sunt parasutati de pe Luna, ei provin fix din societatea romaneasca.

      Opinia mea este ca libertatea religioasa nu e legata de o anumita cladire, ca doar Dzeu e peste tot (in particular in orice alta biserica din zona) … sau poate nu?!

    • Dar, ca sa fim corecti, poate ca fata n-a strans dovezi prin care sa probeze faptele si atunci judecatorii nu pot hotarî doar pe impresii. 🙁

      Pentru ca si fata, traind in aceeasi societate, ar fi trebuit sa stie ca Politia nu face nimic daca nu o fortezi, ca pentru instanta trebuie sa strangi dovezi (cel putin filmari cu el dimineata la domiciliul ei ar trebui sa fi avut zeci!)

  5. Romania = Talibanistan.

  6. Ce vă mai place biserica, popor de maimuțe ce sunteți.

  7. La judecatorie in Pascani se poate intampla orice. Este ca si cand ai da cu banul.

  8. Dragi femei, vă rog frumos, nu mai intrați în relații cu toți bolnavii mintal doar pentru că vă plac tipii macho man. Înainte de a ieși cu el la un suc sau de a-l lăsa să vă ia în brațe, să vă ia de mână, vedeți și voi un pic cum se poartă, ce prieteni are, faceți puțină cercetare, că apoi degeaba plângeți pe la poliție, 2 bani nu dau ei pe voi, știți bine. Iar dacă l-ați cunoscut pe aplicații de dating, poate fi de-a dreptul grav, mai bine nu. Acolo își poate face profil orice pușcăriabil.

    • Nu mai bine scrii un indemn catre bărbați? Ceva de genul „dragi bărbați, cand va civilizați si voi”, sau „dragi părinți de băieți, cand aveți de gând sa va învățați băieții sa se poarte in societate?”. Lumea e plina de dubiosi dar e doar vina femeilor ca ii aleg si ca nu isi dau ele seama ca niste psihologi si detectivi ce sunt, ca aia or sa le urmărească dupa ce se despart. Niciun cuvânt si niciun indemn pentru bărbați. Pun pariu ca toti aveti prieteni din astia dar na, la voi prietenia înseamnă sa beți, nu sa va sprijiniți si sa va cizelati unii pe altii.

  9. poate ca ar fi bine sa avem si noi sistem cu juriu in loc de verdicte judecatoresti