G4Media.ro

Cereri pentru consolidarea a aproximativ 40 de imobile cu risc seismic din…

sursa foto: Inquam Photos / Alberto Grosescu

Cereri pentru consolidarea a aproximativ 40 de imobile cu risc seismic din București/ Valoarea totală a investițiilor, 90 de milioane de euro

Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic transmite că a depus prin PNRR proiecte în valoare de 90 de milioane de euro, dar şi că a demarat procedurile pentru reluarea lucrărilor pe şantierele blocate, ca urmare a intrării în procedură de faliment a Companiei Municipale Consolidări (CMC).

„Pe majoritatea şantierelor au fost sistate lucrările de consolidare ca urmare a intrării în procedură de faliment a Companiei Municipale Consolidări (CMC). Lucrările puteau fi reluate numai după rezilierea contractelor cu CMC. Având în vedere că decizia de reziliere a contractelor a putut fi pusă în aplicare abia în luna mai a acestui an (conform deciziei instanţei), contractele au putut fi reziliate abia acum cinci luni. În paralel, AMCCRS a demarat procedurile pentru a putea relua lucrările de consolidare pe şantierele blocate. (ex. – s-au transmis documentaţiile către Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti în vederea reluării lucrărilor). Între timp s-a aplicat la ambele etapele ale PNRR (proiecte în valoare de aproximativ 90 de milioane de euro)”, a precizat AMCCRS.

Cererile depuse în cadrul PNRR vizează aproximativ 40 de imobile, unele dintre ele monumente istorice, iar altele aflate în zone protejate istoric, atât clădiri rezidenţiale, cât şi clădiri publice. Solicitările sunt în evaluare la Ministerul Dezvoltării, iar până în prezent autoritatea locală a răspuns la 8 cereri de clarificări pentru cele 16 proiecte depuse în cadrul PNRR.

Totodată, AMCCRS a încheiat un acord-cadru pentru expertizarea tehnică a 200 de imobile vulnerabile din Capitală, dintre care 160 monumente istorice, având o suprafaţă totală de 500.000 mp. Contractul cadru se află în desfăşurare, iar până la momentul actual aproximativ 40 de clădiri au fost expertizate şi a fost stabilită clasa de risc seismic.

În prezent, la nivelul Capitalei, 363 de imobile sunt încadrate în clasa I de risc seismic, iar alte 374 sunt expertizate în clasa II de risc seismic.

Totodată, pentru 14 clădiri, dintre care 5 monument istoric, se află în derulare servicii de proiectare. Autorizaţia de construire a fost obţinută pentru cinci imobile, dintre care două monument istoric. Se află în derulare contracte pentru servicii de proiectare şi execuţie în cazul a două imobile.

În curs de atribuire este contractul pentru servicii de proiectare în vederea punerii în siguranţă a Hanului Solacolu, din Calea Moşilor nr. 134.

Tot în curs de atribuire se află contracte pentru: actualizarea măsurilor de intervenţie conform reglementării tehnice în vigoare P100-3/2019 pentru şase imobile (dintre care unul monument istoric); revizuirea DALI şi reaprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru două imobile monument istoric şi revizuirea expertizei tehnice pentru şase imobile.

sursa: Agerpres.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cine sunt proprietarii acestor cladiri? De regula sunt niste interlopi care le-au luat cu japca si au ramas cu ele pentru ca nu au gasit fraierii sa le cumpere. Deci le reabilitam pentru smecheri pe banii nostri.