G4Media.ro

Cheltuielile cu Revolut în România în decembrie 2019, de cinci ori mai…

Cheltuielile cu Revolut în România în decembrie 2019, de cinci ori mai mari decât în 2018

Românii au cheltuit, în decembrie 2019, peste 95 de milioane de euro cu cardul Revolut, de aproape cinci ori mai mult comparativ cu perioada similară a anului 2018 (19,2 milioane de euro), potrivit unui comunicat al companiei fintech citat de Agerprer.

În perioada Sărbătorilor de iarnă, cardul Revolut a fost folosit pentru o gamă variată de cheltuieli, cei mai mulţi bani fiind utilizaţi pentru cumpărături – peste 21 de milioane de euro.

Cei care au ales să mănânce la restaurant au cheltuit în total peste 13 milioane de euro, în timp ce 8,4 milioane de euro au fost cheltuiţi pe alimente. Distracţia a fost o altă categorie pe care românii au cheltuit mult, ajungându-se la un total de peste 7 milioane de euro. În ceea ce priveşte comercianţii preferaţi, aceştia au fost Uber, Carrefour, Lagardere Travel Retail şi Apple.com, iar cele mai multe plăţi au fost realizate offline (87%).

În comparaţie cu 2018, când 10.782 de români şi-au folosit cardul în călătorii, în decembrie 2019 numărul celor care au plătit cu Revolut în timp ce erau în afara ţării a crescut la 58.695. Cele mai populare destinaţii au fost Ungaria (13.542 vizitatori), Marea Britanie (11.311 vizitatori), Austria (10.090 vizitatori) şi Germania (8.892 vizitatori).

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Revolut este o țeapă. Dupa ce banii pe care i-am trimis unei prietene din Ungaria au ajuns in contul altei persoane cei din support au spus ca nu au ce sa faca. Prietena din Ungaria facuse notificare ca numarul ei de telefon este folosit de o alta persoana din octombrie. Dupa ce m-am ars am gasit pe internet o colectie intreaga de situatii in care Revolut blocheaza conturi sau permit tranzacții suspecte.

  2. Spuneti oamenilor si de banii blocati in conturi de luni de zile, Revolut nu e numai lapte si miere !

  3. Un card a cărui aplicație (inclusiv baza de date) este controlată din Rusia (echipe de programatori în Moscova și Sankt Petersburg), cu cont bancar (IBAN) doar în Marea Britanie! Folosiți BCR George (george.bcr.ro, cu înregistrare și activare exclusiv online) în locul Revolut și primiți imediat un cont bancar cu IBAN în România.

  4. Ce-i articolul acesta? Reclamă la o marcă comercială? Dacă da, spuneți-o clar, să știm și noi!

  5. Desi am fost convins cu greu sa aplic pentru acest card, personal sunt multumit de ceea ce ofera. Il folosesc pentru deplasarile in strainatate si platile pe site-uri dubioase.

  6. Revolut? Ar trebui sa stim despre acest card?! Cine sunt si cu ce se ocupa? Explicati si voi putin la ce se foloseste ca n-am inteles nimic din articolul asta!
    Foarte prost scris articolul!

    • E vorba de fiul lui Gazprom și un coleg de-al lui care au avut aceeași idee pe care au avut-o mulți alții: să facă o bancă fără birou și cu toate operațiile printr-un app de telefon.

      Ce-i deosebește de alții și cum de-au reușit? Îi deosebesc niște miliarde de EUR ale Gazprom, mafia rusească, și faptul că multe țări din EU depind de gazul rusesc.

      Dacă o bancă oarecare așteaptă cu anii să fie băgată în seamă de Visa sau Swift, ete că Revolut a obținut certificările instantaneu, fără vreo experiență anterioară, fără nimic. Și-au anunțat apariția pe piață, pac, Visa i-a acreditat.

      Dacă nicio bancă din lume nu poate exista, conform legilor, cu un singur cont bancar (la altă bancă) în care și prin care să facă toate operațiile, uite că legile s-au schimbat brusc, în toată Europa, pentru a acomoda Revolut.

      (imaginează-ți asta: trimiți niște bani lui Mihai și lui Dorel dar, surpriză, ei au același număr de cont. What? Da, același număr de cont dar „indicative” diferite. Chiar mai mult, dacă te uiți la contul ăla, vezi că nici măcar nu e la banca Revolut ci la Lloyds. Da, toți clienții Revolut dintr-o țară au același cont la aceeași bancă care nu e Revolut. Numai acum, recent, Revolut are conturi separate pentru fiecare client)

      Dacă nicio bancă în UK nu poate crea un cont fără a verifica adresa omului și locul de rezidență, niște condiții (cretine dar obligatorii) în sistemul bancar din UK, uite că Revolut a fost acceptat să facă conturi numai pe baza unei poze și a unui dialog la distanță cu un indian care „te verifică”.

      La ce folosește: e un card de debit ca oricare altul, diferența majoră fiind că e mai ușor de gestionat direct de pe telefon.

  7. Eu am contul de Revolut blocat de 65 de zile. Nu mai am acces la bani si nimeni de la ei nu mai vorbeste cu mine. Seamana putin cu un Caritas.

    • Daca ai cont premium teoretic te contacteaza mai repede, practic tot cand vrea muschii lor.
      Asteapta-te sa te caute si in cor, am patit-o si eu cu banii toti blocati cand eram in vacanta in strainatate. Am supravietuit cu niste marunti uitati in buzunar.
      Am luat legatura pe FB si pe urma am fost contactat pe chat. Asteapta-te la intrebari de genul: dar cum iti permiti tu sa schimbi 1000 euro luna asta cand tu ai salariu 1000 euro, nu ai cheltuieli lunare? Da-ne fluturas de salariu si extras de cont sa vedem cheltuielile lunare. dar cine e persoana care ti-a virat in cont 500 lei (un prieten), exista relatie contractuala intre voi? D-astea timp de peste 30 zile. (extrase, contracte vanzare cumparare, fluturasi de salariu de la actualul si fostul job, etc).
      A, si nu e doar o data. Un amic o pateste la fiecare 6 luni fara sa schimbe valoarea tranzactiilor.
      Stresul de a nu avea cu cine sa vb cand banii tai sunt la ei e intr-un mare fel
      Succes

  8. A cui e compania ? Ceva baieti din serviciile secrete de la rasarit ?