G4Media.ro

China a semnat noi acorduri comerciale cu Italia și transmite că dorește…

sursa foto: Pexels

China a semnat noi acorduri comerciale cu Italia și transmite că dorește consolidarea relațiilor cu UE, afectate de ”forțe externe”

Şeful diplomaţiei chineze, Wang Yi, a început marţi în Italia o vizită în cinci state europene şi a semnat la Roma două noi acorduri comerciale cu guvernul italian, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

Potrivit ministrului italian de externe, Luigi Di Maio, cele două acorduri privesc realizarea de tranzacţii cu compania italiană din sectorul gazelor naturale Snam şi exportul de produse alimentare ”Made in Italy” către China. ”Acestora li se adaugă parteneriate importante în sectoarele energiei şi transporturilor”, a adăugat şeful diplomaţiei italiene.

Italia este prima etapă dintr-un turneu european de cinci zile pe care Wang Yi îl efectuează în contextul creşterii tensiunilor între ţara sa şi SUA. El va mai vizita Olanda, Franţa, Germania şi Norvegia.

”O Europă unită, stabilă şi prosperă este importantă pentru lumea întreagă”, a comentat ministrul Wang Yi în faţa presei la Roma. El a mai spus că doreşte o consolidare a relaţiilor între UE şi China şi a estimat că aceste relaţii au suferit în urma ”provocărilor şi prejudiciilor cauzate de forţe externe”, fără a menţiona explicit SUA. ”China nu doreşte un Război Rece”, care ar constitui ”o întoarcere în urmă în istorie”, a indicat şeful diplomaţiei chineze.

Guvernele italian şi chinez au semnat în martie 2019 un protocol de acord ”neconstrângător” pentru intrarea Italiei în ”noile drumuri ale mătăsii”, Italia devenind astfel prima ţară membră a G7 care se alătură proiectului faraonic de infrastructuri maritime şi terestre lansat de China în 2013. Au fost în total semnate 29 de contracte sau acorduri-cadru, estimate de guvernul italian la 2,5 miliarde de euro, cu potenţialul să ajungă până la 20 de miliarde de euro.

Însă parteneri europeni ai Italiei se tem că acest proiect poate destabiliza ţările mici prin îndatorarea lor faţă de China şi că va consolida puterea acestei ţări, oferindu-i totodată acces la tehnologii cheie.

Represiunea din Hong Kong a fost de asemenea abordată de ministrul Wang Yi în discuţiile cu oficialii italieni, în timp ce un activist din Hong Kong, Nathan Law, era prezent marţi la Roma pentru a cere guvernului italian să condamne încălcarea drepturilor omului de către China.

Potrivit ministrului chinez, discuţia pe acest subiect s-a desfăşurat într-un spirit de ”neingerinţă”, în timp ce omologul său italian a apreciat că ”stabilitatea şi prosperitatea Hong Kong-ului sunt esenţiale” şi de asemenea trebuie ”protejate marea autonomie a oraşului şi drepturile fundamentale ale locuitorilor săi”.

sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. ” …. realizarea de tranzacţii cu compania italiană din sectorul gazelor naturale Snam şi exportul…”

    Snam sa fie Snamprojetti? Al naibii goagal …..

  2. China va cumpara toata planeta in cele din urma iar sistemul de supraveghere si constrangere a cetatenilor va fi adoptat de toate statele partenere care vor intra in criza.
    China nu a imbogatit nici o tara pana acum si nu a initiat pe nimeni in afaceri asa cum au facut SUA. Toti partenerii Chinei primesc bani usor de obtinut in schimbul cresterii dependentei de importuri din China.
    Daca cineva crede ca isi poate concentra economia pe exporturi de alimente in China este in grava eroare. Importurile de gadget-uri,baterii, electronice, electrocasnice, echipamente telecom, aparatura medicala si in curand autobuze sau trenuri din China depasesc cu mult valoarea alimentelor pe care le poate exporta vreo tara.
    De asemenea, astfel de contracte pot fi oricand rupte daca exportatorul nu urmareste politica dorita de Beijing si nu este o situatie de dorit sa ramai cu mii de tone de alimente nevandute.
    Fara industrie, economia UE nu va rezista iar noul drum al matasii este cea mai mare amenintare pentru industria locala.

    • China va profita de afacerile aflate în dificultate încercând să le cumpere, Salvini atenționa asupra acestui pericol real pt. orice economie. Ce țări au avut beneficii din afacerile cu China? Muntenegru deja și- a luat o mare țeapă.

  3. „Momește inamicul pentru a-l prinde în capcană; simulează dezordinea și lovește.” Sun Tzu, Arta războiului. Europenii rămân niște imbecili!

  4. Bravooo! In sfarsit stim cine este si ce este Europa oficial. Sclavul Chinei. Economie UE este in mica liber, iar China este solutia. Învățați chineză, eu asa va recomand. Mătase chinezească Armani.