China ar putea pune rachete hipersonice cu capacitate nucleară pe portavioane, datorită progreselor pe care le face/ Rachetele au asemănări cu racheta Kinzhal a Rusiei, care poate atinge de 10 ori viteza sunetului pe o rază de acțiune de 1.000 km (The Jerusalem Post)
Progresele chinezești ar putea pune arme hipersonice pe portavioane, scrie The Jerusalem Post.
Armata chineză crede că armele hipersonice vor schimba natura câmpului de luptă și investește masiv pentru a-și îmbunătăți capacitățile.
Portavioanele Chinei vor putea folosi arme hipersonice lansate în mod tradițional din avioane, datorită progreselor în tehnologia logistică care simplifică și accelerează repararea și întreținerea armelor, potrivit cercetătorilor Armatei Populare de Eliberare (APL).
Rachetele hipersonice lansate din aer ale Chinei, ale căror detalii nu au fost dezvăluite de echipa de cercetare, au asemănări cu racheta Kinzhal a Rusiei, care poate atinge de 10 ori viteza sunetului pe o rază de acțiune de 1.000 km (621 mile), a scris echipa de cercetare într-un articol publicat în revista chineză Aero Weaponry la 1 octombrie.
Armata chineză consideră că armele hipersonice vor schimba natura câmpului de luptă și investește masiv pentru a-și îmbunătăți capacitățile.
„China a testat în august o rachetă hipersonică cu capacitate nucleară care a făcut un tur al globului înainte de a se îndrepta cu viteză spre țintă, demonstrând o capacitate spațială avansată care a luat prin surprindere serviciile secrete americane”, potrivit Financial Times.
„China a testat în august o rachetă hipersonică cu capacitate nucleară care a făcut înconjurul globului înainte de a se îndrepta cu viteză spre ținta sa, demonstrând o capacitate spațială avansată care a luat prin surprindere serviciile secrete americane.”
China lucrează la aceste rachete de zeci de ani, potrivit Raportului privind puterea militară a Chinei din 2019 al Agenției de Informații a Apărării din SUA, Armata Populară de Eliberare a Chinei (APL) „dezvoltă o serie de tehnologii pentru a contracara sistemele de apărare împotriva rachetelor balistice ale SUA și ale altor țări, inclusiv vehicule de reintrare manevrabile (MARV), MIRV [vehicule de reintrare cu ținte multiple și independente], momeli, chaff, bruiaj, ecranare termică și vehicule de planare hipersonice”.
În aprilie, China a lansat racheta sa hipersonică anti-navă „YJ-21” sau „Eagle Strike 21”, despre care se spune că ar fi proiectată pentru a ținti portavioane, în ceea ce pare a fi o demonstrație a capacităților navale ale Beijingului, într-un avertisment adresat marinei americane.
Într-un clip video al aparentei lansări, YJ-21 este prezentată fiind lansată de pe o navă Type 055, un distrugător de rachete ghidate despre care se spune că este cel mai mare și mai avansat distrugător din flota chineză.
La 1 octombrie 2019, la cea de-a 70-a aniversare a înființării Republicii Populare Chineze, în cadrul unei parade care a trecut în revistă trupele și sistemele de armament ale APL, APL a dezvăluit o nouă rachetă hipersonică, Dong Feng (DF) 17.
Un blog al RPC dedicat afacerilor militare a descris DF-17 ca fiind o „armă hipersonică gata de luptă”.
Armele hipersonice ale Chinei pot viza o gamă largă de ținte de mare valoare, atât în aer, cât și la sol, sau chiar pot fi folosite ca arme antisatelit, potrivit echipei conduse de Xiao Jun, cercetător la China Airborne Missile Academy din Luoyang, provincia Henan.
Armele hipersonice sunt mai dificil de întreținut decât rachetele lansate în mod tradițional de la sol, aceste dificultăți dovedindu-se mult mai dificile pe mare. Până în prezent, nu au existat rapoarte privind utilizarea tehnologiei hipersonice pe un portavion, potrivit South China Morning Post.
Tehnologia ar deservi „un număr mare de echipamente de rachete aeropurtate care sunt distribuite pe scară largă în bazele militare interioare, aeroporturile de coastă și portavioanele din marea îndepărtată”, potrivit echipei.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
16 comentarii