G4Media.ro

China ar putea pune rachete hipersonice cu capacitate nucleară pe portavioane, datorită…

Sursa foto: Wikipedia / Yuxuan1122

China ar putea pune rachete hipersonice cu capacitate nucleară pe portavioane, datorită progreselor pe care le face/ Rachetele au asemănări cu racheta Kinzhal a Rusiei, care poate atinge de 10 ori viteza sunetului pe o rază de acțiune de 1.000 km (The Jerusalem Post)

Progresele chinezești ar putea pune arme hipersonice pe portavioane, scrie The Jerusalem Post.

Armata chineză crede că armele hipersonice vor schimba natura câmpului de luptă și investește masiv pentru a-și îmbunătăți capacitățile.

Portavioanele Chinei vor putea folosi arme hipersonice lansate în mod tradițional din avioane, datorită progreselor în tehnologia logistică care simplifică și accelerează repararea și întreținerea armelor, potrivit cercetătorilor Armatei Populare de Eliberare (APL).

Rachetele hipersonice lansate din aer ale Chinei, ale căror detalii nu au fost dezvăluite de echipa de cercetare, au asemănări cu racheta Kinzhal a Rusiei, care poate atinge de 10 ori viteza sunetului pe o rază de acțiune de 1.000 km (621 mile), a scris echipa de cercetare într-un articol publicat în revista chineză Aero Weaponry la 1 octombrie.

Armata chineză consideră că armele hipersonice vor schimba natura câmpului de luptă și investește masiv pentru a-și îmbunătăți capacitățile.

„China a testat în august o rachetă hipersonică cu capacitate nucleară care a făcut un tur al globului înainte de a se îndrepta cu viteză spre țintă, demonstrând o capacitate spațială avansată care a luat prin surprindere serviciile secrete americane”, potrivit Financial Times.

„China a testat în august o rachetă hipersonică cu capacitate nucleară care a făcut înconjurul globului înainte de a se îndrepta cu viteză spre ținta sa, demonstrând o capacitate spațială avansată care a luat prin surprindere serviciile secrete americane.”

China lucrează la aceste rachete de zeci de ani, potrivit Raportului privind puterea militară a Chinei din 2019 al Agenției de Informații a Apărării din SUA, Armata Populară de Eliberare a Chinei (APL) „dezvoltă o serie de tehnologii pentru a contracara sistemele de apărare împotriva rachetelor balistice ale SUA și ale altor țări, inclusiv vehicule de reintrare manevrabile (MARV), MIRV [vehicule de reintrare cu ținte multiple și independente], momeli, chaff, bruiaj, ecranare termică și vehicule de planare hipersonice”.

În aprilie, China a lansat racheta sa hipersonică anti-navă „YJ-21” sau „Eagle Strike 21”, despre care se spune că ar fi proiectată pentru a ținti portavioane, în ceea ce pare a fi o demonstrație a capacităților navale ale Beijingului, într-un avertisment adresat marinei americane.

Într-un clip video al aparentei lansări, YJ-21 este prezentată fiind lansată de pe o navă Type 055, un distrugător de rachete ghidate despre care se spune că este cel mai mare și mai avansat distrugător din flota chineză.

La 1 octombrie 2019, la cea de-a 70-a aniversare a înființării Republicii Populare Chineze, în cadrul unei parade care a trecut în revistă trupele și sistemele de armament ale APL, APL a dezvăluit o nouă rachetă hipersonică, Dong Feng (DF) 17.

Un blog al RPC dedicat afacerilor militare a descris DF-17 ca fiind o „armă hipersonică gata de luptă”.

Armele hipersonice ale Chinei pot viza o gamă largă de ținte de mare valoare, atât în aer, cât și la sol, sau chiar pot fi folosite ca arme antisatelit, potrivit echipei conduse de Xiao Jun, cercetător la China Airborne Missile Academy din Luoyang, provincia Henan.

Armele hipersonice sunt mai dificil de întreținut decât rachetele lansate în mod tradițional de la sol, aceste dificultăți dovedindu-se mult mai dificile pe mare. Până în prezent, nu au existat rapoarte privind utilizarea tehnologiei hipersonice pe un portavion, potrivit South China Morning Post.

Tehnologia ar deservi „un număr mare de echipamente de rachete aeropurtate care sunt distribuite pe scară largă în bazele militare interioare, aeroporturile de coastă și portavioanele din marea îndepărtată”, potrivit echipei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Pe hartie da bine, cu realitatea stau mai prost, chinezii 😀

  2. Azi-maine orice tehnologie defensiva devine de prisos cand vorbim despre rachete cu asemenea viteze 😁

  3. Le este frica..pentru că cine a dat bomba nucleara de 2 ori ucigând, fără remușcări, sute de mii de oameni nevinovați, o va face fata remușcări, găsind întotdeauna motive.

    • Dacă rachetele chinezești sunt la fel ca cele rusești … ne-am lămurit 😂😂😂😂😂😂
      Sunt ghidate tot cu Google Maps ? 😂😂😂😂😂😂😂😂

  4. Mai pe scurt,rachete lansate din Marea Neagra cu o asemenea tehnologie poate lovi capitala de zeci de ori pana ca baza de la Deveselu sa poata reactiona(daca au cu ce)

    • interceptoarele de la deveselu au cam mach 13 si se vor upgrada in curand la 18 ( info pe net ) .

    • Mishulica ai facut calculul bine? SM-3 are viteza max de 9600km/ora,autonomie de doar 500km. Fa o socoteala la rece si vezi despre ce vb tu acolo 😄 Deveselu e intarziat pe acest palier.😄

    • In principiu orice atac venind din zona Marii Negre e apocaliptic pt Romania la asemenea viteze. Viteza de reactie de la Deveselu si nu numai (orice baza Nato) este aproape de prisos .Distanta aeriana intre coasta si Bucuresti este de 205km,adica viteza sunetului de 10 x …in 40 de sec ar fi la Parlament 😃 sper ca la o adica sa se fie prima tinta.

  5. Deci am cam belit-o ! La Deveselu avem rachete SM-3 cu raza de doar 500km .

  6. Nu va impacientați, tovarăși!
    China este în faliment, nici măcar orez și espadrile nu mai au dar tehnologie. Noi votam cu pezedeu și vrem apărare? Nici fcsb nu are aparare dar mujicii români sau orcii ruși. Ne salvează ucrainenii, vestitii luptători cu paloșul!

  7. Intr-un minut parcurge 205 km deci in 5 minute poate sa dea cu nucleara oriunde in România. Adică e cam greu să folosești scutul antiracheta pentru asa ceva.

  8. Si de ce sunt atat de greu de intretinut?… Pe mare
    Nici nu le cunoastem binre cumsunt… Doar cu presupusul