G4Media.ro

China critică atitudinea occidentalilor față de coronavirus și ia măsuri stricte față…

Sursa Foto: Arstehnica.com

China critică atitudinea occidentalilor față de coronavirus și ia măsuri stricte față de toți străinii care intră pe teritoriul țării

Beijingul a întărit luni măsurile de carantină care vizează persoanele care vin din străinătate, în vreme ce pe rețelele de socializare crește furia împotriva presupusului laxism al occidentalilor față de coronavirus, transmite publicația belgiană La Libre Belgique, preluată de Rador.

După ce a dat asigurări săptămâna trecută că “practic ea a îndiguit” virusul, China, unde a apărut epidemia la sfârșitul anului trecut, vede acum numărul cazurilor importate depășindu-l pe cel al contaminărilor cu origine locală.

Drept urmare, municipalitatea din Bejing impune începând de luni o carantină de 14 zie într-un loc special persoanelor care sosesc în capitală. Până în prezent, le era impusă o simplă carantină la domiciliu.

La sosirea lor pe aeroportul din Beijing, pasagerii internaționali sunt transferați cu autocarul spre un uriaș parc de expoziții transformat în centru de examinare medicală, înainte de a fi repartizați în hoteluri de carantină pe care vor trebui să le plătească.

„Cazuri deosebite”

Jacob Gunter, un american stabilit la Beijing, a povestit că au trecut peste șase ore luni între coborârea lui din avion și sosirea la hotelul unde va trebui să rămână două săptămâni.

Trecerea prin parcul expozițional “a fost de departe partea cea mai haotică” a “odiseei” sale, chiar dacă marea majoritate a pasagerilor a dat dovadă de “răbdare”.

O echipă a AFP a văzut luni agenți în uniformă și alții în combinezoane de protecție integrală făcând de gardă în fața centrului, unde așteptau ambulanțe.

Numai persoanele care reprezintă un “caz deosebit” sunt autorizate să stea în carantină acasă, potrivit primăriei din Beijing.

Este cazul celor de peste 70 de ani, al femeilor însărcinate, al persoanelor care suferă de boli cornice, al minorilor izolați sau al unor personae care trăiesc singure la Beijing.

De când Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a rostit miercuri cuvântul ”pandemie”, circa 20.000 de persoane, din care 10% străini, au sosit în fiecare zi în China, potrivit unui oficial al serviciilor de imigrație.

Îngrijorați de progresul contagiunii în restul lumii, mulți chinezi au putut alege să se întoarcă în țară.

Trump contestat

Ministerul Sănătății a anunțat luni 12 cazuri de contaminare importate, față de numai patru cazuri locale. Țara numără de acum 123 de purtători de virus contaminați în afara Chinei, dintr-un total de 80.000 de cazuri.

În acest context, internauții chinezi fac răspunzătoare Europa și Statele Unite de progresul rapid al epidemiei pe teritoriul lor.

Mulți spun că ar dori ca președintele american, Donald Trump, să fie la rândul lui contaminat și alții cer controale “stricte” pentru a împiedica recontaminarea Chinei de la cazuri importate.

“Nu putem lăsa să se risipească toate eforturile noastre”, declara un utilizator al rețelei de socializare Weibo.

Un hashtag văzut de 820 de milioane de ori condamnă conceptul “de imunitate colectivă”, vehiculat de experți din Regtul Unit și din Olanda, care ar consta în a lăsa virusul să se răspândească lent în rândurile populației.

Regimul comunist susține abordarea radicală pe care a adoptat-o la sfârșitul lunii ianuarie punând de facto în carantină aproape toată provincia Hubei (centru), leagănul noului coronavirus, izolând de lume peste 50 de milioane de locuitori.

Dar Beijingul a fost criticat pentru lentoarea reacției sale la apariția virusului de către medici care au fost chiar interogați de poliție la sfârșitul lui decembrie pentru că au dat alarma.

Semn al unei întoarceri treptate la normal, patru orașe din Hubei au închiriat autocare pentru a permite unui număr de 1.600 de muncitori migranți să se întoarcă la uzina lor din afara provinciei.

Bilanțul victimelor se ridică la 3.213 morți în toată țară, după anunțarea luni dimineață a 14 decese în cursul ultimelor 24 de ore.

Mai puțin de 10.000 de persoane sunt de acum considerate contaminate în toată țară, o cifră care trebuie raportată la totalul de 24.747 de cazuri anunțate duminică doar în Italia, statul cel mai afectat acum după China.

Traducere: Gabriela Sîrbu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. China, patria ciumei, pestei porcine, SARS, COVID-19 etc, da sfaturi!

    • Și mai ales a minciunii: într-un final au recunoscut că au ascuns adevărul 2 luni, având primul caz la jumătatea lui noiembrie 2019, dar bineînțeles alții sunt de vina, în speță americanii și acum europenii.

  2. nimeni nu ii bate pe comunisti la minciuna…

  3. Sa i fut in gura !Natie de jegosi! Au tupeu dupa ce au umplut toata lumea cu virus chinezesc!

  4. Nemernicii astia ar trebui evitati in viitor,sa nu mai le dea nimeni de lucru,comunisti imputiti si la figurat si la propriu,caci mananca tot ce misca si sunt cei mai mari poluatori ai planetei! Dupa ce au raspandit virusul din cauza minciunii,acum se uita urat la toti care le intra in tara???PAI,DE CE II MAI CAUTA LUMEA?Sunt o natie de slugi ,muncesc ca nebunii si prost ,fura tehnologie,turistii sunt de fapt cu misiune peste tot in occident ,dar nu numai.Singurii de incredere cat de cat sunt medicii,au patimit si ei de pe urma inconstientei criminale ale sefilor partidului!

  5. China este cel mai rusinos lucru al lumii moderne. Faptul ca un popor specializat in fake-uri, indoctrinat de partid si dornic de monopol si dominatie a ajuns sa aiba atatia bani si influenta este foarte grav si devine o piedica pentru progres.